Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland4223.09.20218

10895-2021 (00 01 01)

Beslut av tjänsteinnehavare i servicehelheten för stadsmiljön som delges Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd

Sammandrag:

Det föreslås att nämnden beslutar vilka beslut tjänsteinnehavare i servicehelheten för stadsmiljön fattar som ska delges nämnden.

Sfan § 42

Stadsmiljö, förvaltningsdirektör Harri Lehtinen 14.9.2021:

Enligt 130 § i förvaltningsstadgan måste nämndens underordnade myndighet underrätta nämnden om besluten de har fattat med beslutsprotokoll. Nämnden kan dock besluta att vissa ärenden eller beslut gällande vissa kategorier av ärenden inte behöver meddelas.

Anmälan ska göras inom fyra dagar från det att sammanträdet hölls eller beslutet fattades oberoende av om protokollet har justerats.

Beslut i ärenden som inte behöver anmälas kan utan hinder av rätten att överta ärenden verkställas enligt beslutsfattarens prövning, om inte verkställigheten annars har föreskrivits eller bestämts eller i enskilda fall meddelats om att ärendet tas upp till behandling av stadsstyrelsen eller nämnden.

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar att nämnden ska delges beslut som gäller myndighetsuppgifter för alla tjänsteinnehavare inom serviceområdet för tillstånd och tillsyn samt beslut som även i övrigt hänför sig till nämndens verksamhetsområde. Detta beslut gäller även de beslut som nämnden inte har rätt att överta med stöd av kommunallagen.

BeslutFörslaget godkändes.