Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland4123.09.20217

1451-2021 (01 02 02, 01 01 03)

Avfallshanteringsutbildningar under hösten 2021

Sammandrag:

Nämnden beslutar om deltagande i höstens utbildningar.

Sfan § 41

Tf. avfallsserviceombudsman Pirjo Rinne 07.9.2021:

Hösten 2021 kommer flera riksomfattande utbildningar och seminarier inom avfallshantering att ordnas som både traditionella evenemang och webbinarier som streamas. Avfallshanteringsnämnden har informerats om evenemangen och utbildningarna per e-post. Avfallshanteringsnämnden ska besluta vilka utbildningar nämndens medlemmar och suppleanter, nämndens föredragande, sekreterare, avfallshanteringsombud och planerare samt kommunernas tjänsteinnehavarrepresentanter kan delta i under hösten 2021.

Utbildningarna och evenemangen under hösten 2021 är:

Dessutom strävar man efter att under hösten ordna olika besök hos aktörer inom avfallshanteringen.

Faktureringsuppgifter för anmälningar fås av vikarierande avfallsserviceombud Pirjo Rinne.

Kostnaderna för deltagande i utbildningarna betalas ur avfallshanteringsnämndens budgetanslag. Nämndens alla utgifter, inklusive utbildningskostnaderna, faktureras av Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab.

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finland avfallshanteringsnämnd beslutar att nämndens medlemmar och ersättare, nämndens föredragande, avfallsserviceombud och planerare samt representanter för kommunernas tjänsteinnehavare i nämnden får delta i de i framställan uppräknade utbildningarna och evenemangen. Av FCG:s och Kommunförbundets utbildningsdagar deltar man endast i ett evenemang och webbinarium som ordnas i Tammerfors den 14 december 2021.

BeslutFörslaget godkändes.