Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland3112.09.20193

10314-2019 (01 02 02, 01 01 03)

Avfallshanteringsutbildning under hösten 2019

Sammandrag: -

Sfan § 31

Planerare Pirjo Rinne 3.9.2019:

Under hösten 2019 ordnas två riksomfattande utbildningar och evenemang inom avfallshanteringsbranschen. Avfallshanteringsnämnden har informerats om evenemangen och utbildningarna per e-post. För det andra evenemanget, Avfallshanteringsdagarna (Jätehuoltopäivät) den 2–3.10.2019 har möjligheten att anmäla sig till ett förmånligare pris redan upphört och de av nämndens medlemmar som vill delta, sammanlagt sex personer, har redan anmält sig. Avfallshanteringsnämnden ska emellertid genom beslut bekräfta deltagandet och besluta vilka utbildningar nämndens medlemmar och ersättare samt personalen och kommunens tjänsteinnehavare i nämnden ska delta i under hösten 2019.

Hösten utbildningar och evenemang:

Till utbildningarna reser deltagarna beroende på antalet deltagare och situationen antingen per tåg eller buss, med Åbo stads bilar i sambruk eller tillsammans med Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab.

Kostnaderna för deltagande i utbildningarna betalas ur avfallshanteringsnämndens budgetanslag. Nämndens alla utgifter, inklusive utbildningskostnaderna, faktureras av Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab.

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finland avfallshanteringsnämnd beslutar att nämndens medlemmar och ersättare, nämndens föredragande, avfallsserviceombud och planerare samt representanter för kommunernas tjänsteinnehavare i nämnden får delta i de i framställan uppräknade utbildningarna och evenemangen.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkHarro-Siiki Anu