Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland614.02.20196

1912-2019 (01 02 02)

Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnds studieresa till Sverige 15-16.5.2019

Sammandrag:

Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd föreslår för stadsstyrelsen att nämnden skulle få rätt att göra en studieresa till Stockholmsregionen 15€16.5.2019.

Sfan § 6

Tillstånd och tillsyn, Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab har på nämndens önskan förberett en studieresa till Sverige, till Stockholmsregionen 15–16.5.2019. Resan inleds 14.5 med kvällsbåten.

Syftet med resan är att besöka objekt enligt bifogat program samt träffa lokala aktörer inom avfallshanteringen och myndigheter i Stockholmsregionen. I Norrtälje är avsikten att vi ska bekanta oss med slamhantering. I området finns flest slamavskiljare och samlingsbrunnar i Sverige. Dessutom är avsikten att diskutera organisering av slamhantering, från konkurrensutsättning till genomförande. I Eskilstuna besöks Retuna Återbruksgalleria och vi lär oss om optisk sortering av soppåsar i olika färger (bio, brännbart, textilier, förpackningar). I Stockholm bekantar vi oss med bland annat organisering av avfallshantering och den viktbaserade PAYT-taxan.

I resan deltar nämndens ledamöter, en representant för stadsstyrelsen, tjänstemän som deltar i nämndens verksamhet och medlemmar i Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab:s styrelse så, att det sammanlagda antalet deltagare uppgår till cirka 45 personer. En suppleant i nämnden kan delta om den ordinarie ledamoten är förhindrad.

I nämndens budget för år 2019 har 37 000 euro reserverats för resan. Enligt den preliminära kostnadsberäkningen räcker anslaget bra till för att täcka kostnaderna för resan.

I enlighet med 33 § i förvaltningsstadgan avgör stadsstyrelsen de ärenden som gäller organens utlandsresor.

Tilläggsmaterial 1Preliminärt reseprogram

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd föreslår för stadsstyrelsen att nämnden beviljas rätt att göra en studieresa till Stockholmsregionen 14–16.5.2019 enligt ovan nämnda sammansättning och det som tilläggsmaterial beskrivna preliminära reseprogrammet. De kostnader som resan orsakar, sammanlagt cirka 35.000 euro betalas ur Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnds budgetanslag.

BeslutSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslöt föreslå för stadsstyrelsen att nämnden beviljas rätt att göra en studieresa till Stockholmsregionen 14–16.5.2019 enligt ovan nämnda sammansättning och det som tilläggsmaterial beskrivna preliminära reseprogrammet. De kostnader som resan orsakar, sammanlagt cirka 35 000 euro betalas ur Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnds budgetanslag.

Beslutet fattades enhälligt enligt föredragandes på mötet ändrade förslag.

Sändlista

förStadsstyrelsen