Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland514.02.20195

3283-2017 (231)

Genmäle till högsta förvaltningsdomstolen om besvär i anslutning till avfallstransportsystemet

Sammandrag:

Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd fattade 23.5.2017 beslut om transportsystemet för fast avfall inom sitt verksamhetsområde. Åbo förvaltningsdomstol upphävde nämndens beslut på grund av besvär. Två besvär gällande Åbo förvaltningsdomstols avgörande har inlämnats till Högsta förvaltningsdomstolen som har begärt avfallshanteringsnämndens genmäle till besvären.

Sfan § 5

Avfallsserviceombud Veli-Matti Suhonen 6.2.2019:

Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd har 23.5.2017 (§ 31) beslutat att vid transport av fast avfall övergå till avfallstransport anordnad av fastighetsinnehavare. Ett besvär gällande beslutet inlämnades till Åbo förvaltningsdomstol och nämnden gav sitt eget utlåtande om besvären 31.8.2017, § 48. Åbo förvaltningsdomstol upphävde nämndens beslut på grund av besvären 7.11.2018 (nr 18/0336/1).

Två besvär gällande Åbo förvaltningsdomstols avgörande har inlämnats till Högsta förvaltningsdomstolen. Besvären finns som tilläggsmaterial. Högsta förvaltningsdomstolen har bett avfallshanteringsnämnden om ett genmäle till besvären och inlämna detta senast 21.2.2019.

Tilläggsmaterial 1Besvär inlämnat av Lassila & Tikanoja Oyj

Tilläggsmaterial 2Besvär inlämnat av Remeo Oy

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar hänvisa till det utlåtande som tidigare har inlämnats till Åbo förvaltningsdomstol samt konstaterar att det i besvären inlämnade till Högsta förvaltningsdomstolen inte har presenterats något sådant nytt som skulle förutsätta en genmäle.

Dessutom beslutar nämnden att protokollet till följd av det brådskande ärendet justeras för detta ärendes del på mötet.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKorkein hallinto-oikeus