Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland1518.01.20182

729-2018 (01 02 01)

Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnds utbildningsseminarium 1.3.2018

Sammandrag: -

Sfan § 15

Avfallshanteringsnämnden har under sin föregående mandatperiod behandlat avfallshanteringens servicenivå och berett ett avfallshanteringspolitiskt program för området som har godkänts av kommunerna och städerna under 2016 – 2017. Efter att den nya mandatperioden har inletts har det framförts önskemål om introduktion i ovan stående ämnen.

Ett utbildningsseminarium om avfallshanteringens servicenivå och det avfallshanteringspolitiska programmet kunde ordnas 1.3.2018 innan avfallshanteringsnämndens följande möte inleds klockan 13.

Tf. tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar att ordna ett utbildningsseminarium om avfallshantering 1.3.2018. Nämnden beslutar att auktorisera miljösektorns tjänstemän att bereda ett seminarium, programmet preciseras senare.

I utbildningsseminariet kan nämndens medlemmar och ersättare, representanter för Åbo stadsstyrelse och företrädare som kommunerna utsett för nämnden, tjänstemän som deltar i nämndens möten samt Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab:s styrelse delta.

Kostnaderna betalas ur nämndens anslag. Det är möjligt att få ersättning för inkomstbortfall för utbildningstiden i enlighet med arvodesstadgan.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

förkHarro-Siiki Anu
åtgOjala Satu
åtgRinne Pirjo