Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland418.01.20184

538-2018 (00 01 01)

Delegering av nämndens befogenheter till tjänsteinnehavare

Sammandrag:

Nämnden kan besluta att delegera befogenheter som hör till nämnden till tjänsteinnehavare inom stadsmiljösektorns serviceområde för tillstånd och tillsyn.

Sfan § 4

Koncernförvaltning, stadssekreterare Satu Lehto 11.1.2018:

Bestämmelser om särskilda befogenheter för avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland ingår i 51 § i Åbo stads förvaltningsstadga. Enligt 37 § 3 mom. i förvaltningsstadgan har nämnden rätt att delegera befogenheter bland annat till tjänsteinnehavare.

Det har tidigare stadgats om delegeringen av befogenheter i verksamhetsstadgan som nämnden godkände 4.2.2016 § 3. En del av det som stadgas om i verksamhetsstadgan har överförts till förvaltningsstadgan som Åbo stadsfullmäktige godkände 29.5.2017 § 105. Om föreskrifterna i anslutning till beredningen i verksamhetsstadgan har däremot avtalats i kommunernas samarbetsavtal om avfallshanteringsnämnden och de är till sin natur inte sådana som ännu i det här sammanhanget förutsätter särskilda beslut.

Bilaga 1Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimivallan siirtäminen viranhaltijoille

Tf. tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar att delegera befogenheter som hör till nämnden till tjänsteinnehavare inom stadsmiljösektorns serviceområde för tillstånd och tillsyn enligt bilaga 1. 

Nämnden beslutar dessutom att tillsynsdirektören eller en person utsedd av denne företräder Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd i domstol, ämbetsverk och hos andra myndigheter och inrättningar i frågor som ingår i nämndens befogenheter.

Samtidigt beslutar nämnden att häva verksamhetsstadgan som den godkände 4.2.2016 § 3.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

åtgSuomela Sari


Bilagor:

Sfan § 4
Bilaga 1:Delegering av Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnds befogenheter till tjänsteinnehavare