Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland718.01.20187

523-2018 (02 06 00)

Upphandlingsbefogenheter för stadsmiljösektorns tjänsteinnehavare

Sammandrag:

För nämnden föreslås att upphandlingsbefogenheter som hör till nämnden delegeras till stadsmiljösektorns tjänsteinnehavare.

Sfan § 7

Tf. tillsynsdirektör Leena Salmelainen 11.1.2018:

Enligt 70 § i förvaltningsstadgan beslutar stadsstyrelsen och nämnden om upphandlingar inom sitt verksamhetsområde och inom ramen för budgeten.

Stadsdirektören beslutar om gemensamma upphandlingar och ramarrangemang som gäller dem samt fastställer på ett sätt som är bindande för dem som är berättigade att upphandla och göra beställningar de upphandlingsplatser, där de som är berättigade att upphandla och göra beställningar får upphandla.

Varje myndighets rätt att upphandla och ingå förbindelser i stadens namn fastställs med angivande av rätt till kontoanvändning och gränser för upphandlingen i samband med godkännandet av budgeten eller genom separata beslut.

Tf. tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar att följande tjänsteinnehavare inom stadsmiljösektorn får besluta om upphandlingar av varor och tjänster såvida värdet på upphandlingen eller överlåtelsen (moms 0 %) inte överskrider nedan angivna eurobelopp.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

partSalmelainen Leena
åtgSuomela Sari