Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta13719.06.20248

6973-2019 (10 03 00)

Turun hallinto-oikeuden päätös, Asunto Oy Papinvalkama (2019-4)

Tiivistelmä:

Lautakunta on velvoittanut Asunto Oy Papinvalkaman Majakanvartija Turun sortuneen tukimuurin sijaintikiinteistön omistajana sekä As Oy Turun Poseidon III:n ja As Oy Turun Poseidon IV:n, joita palvelemaan tukimuuri on rakennettu, yhteisvastuullisesti määräajassa saattamaan vuonna 2016 kiinteistölle 853-58-8-19 rakennetun tukimuurin luvan mukaiseen kuntoon, ellei myöhemmin myönnettävistä luvista muuta johdu. Yhtiöt ovat valittaneet päätöksestä hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus on rauettanut asian käsittelyn, koska valittajat ovat peruuttaneet valituksensa.

Rlupalk § 137

Rakennusvalvonta, juristiharjoittelija Roosa Repo 13.6.2024:

Kuvaus asiasta

Rakennus- ja lupalautakunta on 5.3.2020 § 45 päättänyt velvoittaa Asunto Oy Papinvalkaman Majakanvartija Turun sortuneen tukimuurin sijaintikiinteistön omistajana sekä As Oy Turun Poseidon III:n ja As Oy Turun Poseidon IV:n, joita palvelemaan tukimuuri on rakennettu, yhteisvastuullisesti saattamaan vuonna 2016 kiinteistölle 853-58-8-19 rakennetun tukimuurin luvan mukaiseen kuntoon, ellei myöhemmin myönnettävistä luvista muuta johdu, 1.9.2020 mennessä. Tukimuurille on haettava erillinen rakennuslupa ja sitä koskevat rakennesuunnitelmat on esitettävä rakennusvalvonnalle ennen töiden aloittamista. Yhtiöt ovat valittaneet päätöksestä hallinto-oikeudelle.​

Valitus

Valituksessa vaaditaan päätöksen kumoamista siltä osin, kun rakennus- ja lupalautakunta on velvoittanut Majakanvartijan yhteisvastuullisesti As Oy Turun Poseidon III:n ja IV:n kanssa saattamaan tukimuuri luvan mukaiseen kuntoon. Velvoitetta on selvennettävä siten, että velvoite hakea rakennuslupaa ja saattaa tukimuuri luvanmukaiseen kuntoon kohdistuu yksin As Oy Turun Poseidon III:een ja IV:ään.

Rakennus- ja lupalautakunta on antanut asiassa lausunnon.

Hallinto-oikeuden päätös

Turun hallinto-oikeus on antanut asiassa päätöksensä 14.5.2024

Asian käsittely hallinto-oikeudessa raukeaa, koska valittajat ovat peruuttaneet valituksensa.

Lautakunnalle esitetään asian merkitsemistä tiedoksi.

Oheismateriaali 1​Turun hallinto-oikeuden päätös 14.5.2024

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Ehdotus​Rakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.