Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta15521.06.20237

2504-2023 (01 02 02)

Lautakunnan osallistuminen Loviisan asuntomessuille 3.-4.8.2023

Tiivistelmä: -

Rlupalk § 155

Lakimiesharjoittelija Joona Keski-Luoma 13.6.2023:

Asuntomessut ovat tänä vuonna kauniilla, Loviisanlahden itäiselle rannalle rakentuvalla uudella merellisellä Kuningattarenrannan asuinalueella, joka on sijainniltaan poikkeuksellisen edustava. Kuningattarenranta tarjoaa mahdollisuuden omarantaiseen ja korkealaatuiseen asumiseen, lähes kaupungin keskustassa. Alueelta avautuvat upeat näkymät vastarannalle historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin. Kelluva kävelysilta mahdollistaa kulkemisen messualueelta suoraan kauniiden suola-aittojen Laivasillalle ja siitä edelleen vanhan kaupungin kautta Loviisan keskustaan.

Tämän vuoden asuntomessujen teemat ovat asunto on enemmän kuin koti, valaistuksella on väliä ja merellä on merkitystä. Tänä päivänä koti on enemmän kuin pelkkä asumus. Koti voi olla niin etätyöpiste kuin yritystoiminnan kotipaikka tai lomakeidas, jolloin mökkiä ei enää tarvita. Kuningattarenrannassa valaistuksella luodaan erilaisia tunnelmia ja sillä voidaan korostaa esimerkiksi pihapiirin ainutlaatuisia luonnonmuodostelmia, kallioleikkauksia sekä puita. Kaikessa toiminnassa huomioidaan meren läheisyys sekä ekologinen rakennustapa. Alueen pihoilla suositaan luonnonmateriaaleja.

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Ehdotus​Rakennus- ja lupalautakunta päättää tutustua Loviisan asuntomessualueelle 3.-4.8.2023. Samalla yövytään Porvoossa ja tutustutaan sekä vanhan että uuden Porvoon arkkitehtuuriin. Matkalle voivat osallistua lautakunnan jäsenet, nuorisovaltuuston edustaja, apulaispormestari ja lautakunnan toimintaan osallistuvat virkamiehet. Bussikuljetus järjestetään. Tarkempi ohjelma toimitetaan myöhemmin osallistujille. Kustannukset maksetaan rakennusvalvonnan määrärahoista.

Päätös​Rakennus- ja lupalautakunta päättää tutustua Loviisan asuntomessualueelle 3.-4.8.2023. Samalla yövytään Porvoossa ja tutustutaan sekä vanhan että uuden Porvoon arkkitehtuuriin. Matkalle voivat osallistua lautakunnan jäsenet, nuorisovaltuuston edustaja, apulaispormestari ja lautakunnan toimintaan osallistuvat virkamiehet. Varajäsen voi osallistua, mikäli varsinainen jäsen ei osallistu. Bussikuljetus järjestetään. Tarkempi ohjelma toimitetaan myöhemmin osallistujille. Kustannukset maksetaan rakennusvalvonnan määrärahoista.

Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa muuttamasta ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, rakennusvalvonta