Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta34522.12.20223

7103-2022 (10 03 00)

Rakennusvalvonta-asian päättäminen (valvonta-asia 853-2021-15)

Tiivistelmä:

Turun rakennus- ja lupalautakunta on päättänyt juoksevan uhkasakon uhalla velvoittaa talousrakennuksen omistajan poistamaan rakennuksesta ja siitä irtoavista osista henkilöturvallisuudelle aiheutuvan vaaran sekä purkamaan tai kunnostamaan rakennuksen. Talousrakennuksen omistaja on täyttänyt lautakunnan päätöksellä asetetut päävelvoitteet. Asian käsittely rakennusvalvonnassa päätetään ja maanmittauslaitosta pyydetään poistamaan uhkasakkoa koskeva rekisterimerkintä.

Rlupalk § 345

Lakimies Jenna Härkönen 12.12.2022:

Turun rakennus- ja lupalautakunta on päätöksellään 1.9.2022 § 241 päättänyt velvoittaa kiinteistöllä 853-8-22-7 sijaitsevan talousrakennuksen (103329776K) omistajan juoksevan uhkasakon uhalla poistamaan rakennuksesta ja siitä irtoavista osista henkilöturvallisuudelle aiheutuvan vaaran poistamalla irtonaiset räystäspellit ja tiilet. Lisäksi omistaja on velvoitettu juoksevan uhkasakon uhalla joko purkamaan tai kunnostamaan rakennuksen siten, että rakennus täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä. Mikäli rakennusta ei pureta, sen kaikki rakenteet on kunnostettava.

Talousrakennuksesta on 13.9.2022 tehty purkamisilmoitus. Rakennusvalvonnan 15.11.2022 suorittamassa loppukatselmuksessa on todettu, että purkutyö on saatettu valmiiksi ja jätteet on siivottu. Edelleen purettu kohta on ennallistettu tiivistetyllä mursketäytöllä muotoillen siten, että hulevedet on johdettu pienellä kaadolla omalle tontille. Näin ollen valvonta-asia voidaan päättää, koska talousrakennuksen omistaja on täyttänyt hänelle asetetut päävelvoitteet.

Uhkasakkolain 19.1 §:n mukaan uhan asettaneen viranomaisen on lähetettävä Maanmittauslaitokselle ilmoitus kiinteistöä koskevasta päävelvoitteesta ja sen tehosteeksi asetetusta uhasta merkinnän tekemiseksi kiinnityksistä pidettävään rekisteriin. Uhan asettaneen viranomaisen tai sen määräyksestä asianomaisen valvovan viranomaisen on lähetettävä vastaava ilmoitus asiaa koskevista myöhemmistä päätöksistä ja päävelvoitteen täyttämisestä. Rakennus- ja lupalautakunta ilmoittaa maanmittauslaitokselle, että koska päävelvoitteita on noudatettu, asian käsittely päätetään. Näin ollen uhkasakkoa koskeva merkintä tulee poistaa rekisteristä.

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Ehdotus​​Rakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä tiedoksi, että lautakunnan päätöksellä 1.9.2022 § 241 asetetut päävelvoitteet on täytetty ja asian käsittely rakennusvalvonnassa päättyy.

Samalla lautakunta päättää pyytää maanmittauslaitosta poistamaan kiinteistöä 853-8-22-7 koskevan uhkasakkolain 19 §:n mukaisen merkinnän kiinnityksistä pidettävästä rekisteristä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAs Oy Sava, Turku
tiedAsunto Oy Turun Annankatu 7
tiedAsunto Oy Turun Annanpuisto
tiedAsunto Oy Turun Portsan Paritalo 1
tpvMaanmittauslaitos
tiedTVT Asunnot Oy
tiedLeinonen Riitta
tiedLeinonen Timo
aoTuhkanen Maija-Riitta