Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta17722.06.20227

3600-2022 (11 01 00)

Vantaan Festivaalit Oy:n Ruisrock-musiikkifestivaalin hankekuvauksen hyväksyminen vuosille 2022-2024 ja ympäristönsuojelulain 122 § mukainen päätös vuoden 2022 meluntorjuntailmoituksesta

Tiivistelmä:

Vantaan Festivaalit Oy on esittänyt rakennus- ja lupalautakunnan hyväksyttäväksi kolmivuotisen hankesuunnitelman koskien vuosina 2022-2024 Ruissalon kansanpuistossa toteutettavia festivaaleja. Samalla annetaan ympäristönsuojelulain 122 §:n mukainen päätös vuoden 2022 tapahtuma koskevasta meluilmoituksesta.

Rlupalk § 177

Ympäristöinsinööri Helena Pakkala 16.6.2022:

Ilmoittaja

Vantaan Festivaalit Oy

Urho Kekkosen katu 4–6 b, 5. kerros

00100 Helsinki

Hankesuunnitelma ja ilmoitus

Vantaan Festivaalit Oy on 18.3.2022 toimittanut Turun kaupungin ympäristönsuojeluun hankesuunnitelman koskien Ruissalon Kansanpuistossa vuosina 2022–2024 järjestettävien festivaalien toimintoja ja siihen liittyviä ulkopuolisia toimintoja. Festivaalin järjestäminen vaatii vuosia etukäteen tehtäviä ennakkosuunnitelmia, mikä edellyttää tietyistä asioista sopimista pidemmissä jaksoissa. Tapahtumaa ei pandemian takia järjestetty vuosina 2020 ja 2021.

Meluntorjuntaa koskevat asiat ovat osa hankesuunnitelmaa ja käsitellään sen hyväksymisen yhteydessä. Lisäksi vuosittain käsitellään kyseisen vuoden tapahtumaa koskevat tarkemmat meluilmoitusasiat, jotka tyypillisesti ovat toiminta-aikojen ja ohjelmiston tarkennuksia. Viranomaisella on myös tarvittaessa mahdollisuus antaa vuosittain tarkempia määräyksiä hankesuunnitelmassa esitetyistä asioista, kuten esimerkiksi meluntorjunnan, luontoseurannan ja jätehuoltojärjestelyjen osalta.

Konsernihallinnon kansliapäällikkö on 30.5.2022 myöntänyt tapahtumalle maankäyttöluvan.

Vuoden 2022 tapahtumaa koskeva meluilmoitus jätettiin 13.5.2022 ja se käsitellään hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä.

Hankesuunnitelma vuosille 2022–2024

Kolmivuotisessa hankesuunnitelmassa määritellään festivaalitoiminnot alueen sisä- ja ulkopuolella. Alueen sisäisiä toimintoja ovat mm. tapahtuman vaatiman infran rakentaminen ja purkaminen, siivous ja yhteistyökumppaneiden toiminnat alueella, pysäköinti, paloturvallisuus, järjestyksen valvonta ja kulkeminen. Ulkopuolisia toimintoja ovat mm. kulkureitit alueelle, niiden turvallisuuteen liittyvät asiat ja järjestyksen valvonta alueen ulkopuolella.

Ympäristön- ja luonnonsuojelun osalta suunnitelmassa on huomioitu Ruissalon luonnon varjeleminen ja ympäristökuormituksen vähentäminen. Luonnonsuojelualueiden ja kulkuväylien aitaamisella vähennetään festivaaliasiakkaiden saapumisen ja poistumisen aiheuttamaa luonnon kulumista. Tarvittaessa ELY-keskukselta on haettu poikkeamislupaa luonnonsuojelualueen käyttämistä osana huoltoaluetta. Energiana käytetään hyötytuulisähköä.  

Meluntorjunnan osalta on esitetty suunnitelma tiedottamisesta, esiintymislavoilla noudatettavista desibelirajoista ja poikkeamiin reagoimisesta ja melun mittaamisesta alueen ulkopuolella (Hirvensalon vastaranta ja Ruissalossa Kansanpuistontie 94). Festivaalin aikana lähialueella työskentelee kaksi melumittaaja ja ulkopuolinen konsultti huolehtii alueen ulkopuolisesta meluseurannasta.

Hankesuunnitelma vasta pitkälti edelliseksi kolmivuotiskaudeksi laadittua hankesuunnitelmaa. Muutoksia ja päivityksiä ovat mm. puuhakkeen käyttäminen peltoalueiden kulkureiteillä, jolla lisätään polkujen kestävyyttä sateella ja vähennetään pölyämistä kuivana aikana, sähköskuuttien käyttö liikkumisvälineenä ja VIP-alueen sijainnin muutos. Hankesuunnitelmaan on lisätty vastuullisuusohjelma ja Ekokompassi. Vastuullisuusohjelmalla pyritään sitouttamaan kaikki Ruisrockin sidosryhmät ekologisesti kestävään toimintaan. Vuoden 2022 tapahtumassa kartoitetaan festivaalin hiilijalanjälki ja kompensoidaan päästöt Suomesta valittavassa kohteessa. Tavoitteena on hiilineutraalius vuonna 2025. Vuodesta 2016 asti käytössä olleen Ekokompassi-järjestelmän avulla seurataan ja pyritään pienentämään Ruisrockin ympäristövaikutuksia asettamalla tavoitteita. Ulkopuolinen asiantuntijataho auditoi tekemisen kolmen vuoden välein.

Ruissalon kasvillisuuden kulumisen ja luontoalueiden roskaantumisen seurantaa jatketaan viime vuosina tehtyjen selvitysten pohjalta. Seurantakohteita lisätään tarvittaessa paikkoihin, jotka ovat osoittautuneet luonnon kulumisen kannalta haastaviksi. Seurannan toteuttamisen suunnittelu tehdään yhteistyössä kaupungin ympäristönsuojelun ja ELY-keskuksen asiasta vastaavan tahon kanssa. Seurannan toteuttaa asiantuntijakonsultti. Linnuston seurannalle ei enää ole todettu olevan tarvetta, koska vaikutukset on jo kartoitettu melko perusteellisesti edellisten hankeohjelmakausien aikana.

Tapahtuma-alueen aitaaminen toteutetaan samalla tavalla kuin viimekertaisen kolmivuotiskauden aikana (liite). Alueiden rajaamissuunnitelma on laadittu yhteistyössä kaupungin ympäristönsuojelun ja ELY-keskuksen kanssa. Aitaaminen perustuu erityisen herkkien luontokohteiden suojeluun ottaen samalla huomioon yleisön turvallisuus siten, etteivät kulkuväylät muodostu vaarallisen ahtaiksi. Osa kohteista joudutaankin suojaamaan lippusiimoin. Aitaamissuunnitelma hyväksytetään myös pelastusviranomaisilla.

Jäteastioiden sijoittelussa huomioidaan niiden mahdollisimman hyvä saavutettavuus. Jätehuolto ja siivous painottuu ruokailualueille ja ruokamyyjien huoltoalueelle. Festivaalialuetta partioi läpi tapahtuman useita siivousryhmiä, jotka huolehtivat tapahtuman aikaisesta siisteydestä. Lisäksi alue siivotaan jokaisen tapahtumapäivän päätteeksi ja festivaalin päätyttyä suoritetaan loppusiivous. Jätteiden lajittelupisteet tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden jätteiden lajitteluun ja samalla muistutetaan lajittelun ja ekologisen käyttäytymisen merkityksestä. Alueelle sijoitetaan riittävä määrä käymälöitä helposti saavutettaviin paikkoihin. Myös wc-tilojen jatkuvasta siisteydestä vastaavat omat siivouspartionsa. Festivaalialueen jätehuollosta laaditaan lisäksi vuosittain erillinen jätehuoltosuunnitelma, johon em. asiat päivitetään.

Ajankohta

Ruisrock-tapahtuma järjestetään seuraavan kolmen vuoden aikana kolmipäiväisenä. Ajankohdan pysyminen samana on tapahtuman järjestämisen kannalta erittäin tärkeää. Ajankohdaksi on vakiintunut nykyinen kahden viikon päähän juhannuksesta sijoittuva viikonloppu:

2022: 8.–10. heinäkuuta

2023: 7.–9. heinäkuuta

2024: 5.–7. heinäkuuta

Päivittäiset festivaalialueen tarkemmat aukioloajat varmistuvat kyseisen vuoden keväällä, mutta ne sijoittuvat seuraavien kellonaikojen sisään:

perjantai klo 12.00–03.00

lauantai klo 12.00–03.00

sunnuntai klo 12.00–01.00

Lisäksi järjestäjä esittää, että mikäli tulevaisuudessa vastaan tulee tilanne, jossa ennen varsinaista festivaalia edeltävänä torstaina olisi tarve järjestää konserttityyppinen tilaisuus Ruisrockin infrastruktuuria hyödyntäen, tästä olisi mahdollisuus neuvotella. Tilanne voisi liittyä merkittävän artistin kiertueen sopivaan ajoittumiseen.

MELUILMOITUKSEN MUKAINEN TOIMINTA VUONNA 2022

Ajankohta ja kellonajat

Ruisrock-festivaali järjestetään vuonna 2022 seuraavasti:

To 7.7.                         

klo 08.00–22.00 äänentoiston testaus

Pe 8.7.                               

klo 08.00–14.00 äänentoiston testaus

klo 14.00–02.30 konsertti (klo 01.30–02.30 ainoastaan Telttalavalla, teltassa sisällä)

La 9.7.                                

klo 09.00–13.00 äänentoiston testaus

klo 13.00–02.30 konsertti (klo 01.30–02.30 ainoastaan Telttalavalla, teltassa sisällä)

Su 10.7.                             

klo 09.00–13.00 äänentoiston testaus  

klo 13.00–01.00 konsertti (esitykset loppuvat aikataulun mukaan viimeistään klo 00, ohjelmaviivästyksien varalta klo 01.00 asti)

Esiintymislavat

Musiikkia esitetään kolmella isolla ulkoilmalavalla, yhdellä isolla telttaan sijoitetulla lavalla ja kahdella pienellä lavalla.

Niittylava on sijoitettu Kansanpuistontien päähän, huoltoalue 1:n eteen. Esiintymissuunta on kohti koillista eli rannan suuntaisesti Ruissalon kaupungin puoleista kärkeä kohti. Rantalava sijaitsee nimensä mukaisesti lähellä Kansanpuiston rantaa ja Pukinsalmea, festivaalialueen eteläosassa. Esiintymissuunta on sama kuin Niittylavalla. Sateenkaarilava on alueen koillisosassa, lähellä Rantapromenadia esiintymissuunnan ollessa alueen sisäosia eli länttä kohden. Telttalava on teltassa sisällä ja se sijaitsee alueen Kansanpuistontien puoleisella laidalla esiintymissuunnan ollessa kohti Pukinsalmea eli kaakkoa. Pienet Miniranta- ja Brooklyn Takapiha -lavat ovat Kansanpuiston läntisissä osissa. Rantalavan esiintymissuunta on kaakkoon ja Brooklyn Takapiha -lavan etelään.

Meluntorjunta ja -seuranta

Desibelirajoitus

Ruisrockissa esiintyvien artistien musiikkiesityksille on määritelty desibelirajat kunkin lavan äänitarkkailupisteeseen. Kokemukseen perustuen käytössä ollut desibeliraja on osoittautunut riittäväksi eikä meluvalituksia ole tullut.

Kunkin esiintymislavan miksauspisteillä käytettävä desibeliraja on:

Tapahtumassa esiintyvien artistien äänitekniikasta vastaaville henkilöille tiedotetaan desibelirajoituksesta etukäteen sekä muistutetaan, että ylityksiin puututaan. Desibeliraja laitetaan myös näkyvästi esille jokaiseen äänitarkkailupisteeseen.

Meluseuranta

Desibelirajoituksen toteutumista valvotaan esiintymislavojen äänitarkkailupisteillä. Lisäksi melumittaajat seuraavat tilannetta vähintään kerran jokaisen esiintyjän aikana.

Ulkopuolinen konsultti mittaa festivaalialueen ulkopuolisia melutasoja. Toinen mittauspisteistä sijaitsee Hirvensalossa ja toinen Ruissalossa osoitteen Kansanpuistontie 94 läheisyydessä. Lisäksi melutasoja tarkkailee kaksi melumittaajaa.

Mikäli desibelitasoissa havaitaan ylityksiä, niistä ilmoitetaan kyseisen lavan vastuuhenkilölle. Ääniteknikot korjaavat äänitason sallitulle tasolle. Mahdolliset ylitykset kirjataan melumittauspöytäkirjaan.

Aikaisemmat mittaukset

Ilmoituksen liitteenä olevan vuoden 2019 tapahtuman melumittausraportin mukaan annetuissa melutasorajoissa pysyttiin kahdessa pisteessä jatkuvatoimisessa mittauspisteessä (Hirvensalossa Rusakontie 47 ja Ruissalossa Kansanpuistontie 94). Lisäksi tehtiin kontrollimittauksia Hirvensalon Pikisaaren Pupunkujalla, Merenkävijänkadulla, Valaanpyytäjänkadulla ja Fregattikadulla. Lyhytaikaisia ylityksiä havaittiin kontrollimittauksissa Pupunkujalla (1…2 dB(A) ylitys 5.7.2019 klo 23.45–00.20) ja Fregattikadulla (1…2 dB(A) ylitys 6.7.2019 klo 00.35–00.55 ja 3…4 dB(A) ylitys klo 01.30–01.50). Sääolosuhde oli kyseisenä yönä erittäin suotuisa äänen leviämiselle tähän suuntaan. Havaituista ylityksistä ilmoitettiin järjestäjälle, jonka seurauksena äänitasoa pienennettiin.

Mittaajan havaintojen mukaan Kansanpuistontien melumittauspisteessä melutaso on suurin Rantalavan esityksien aikana, kuten myös Hirvensalon mittauspisteessä. Myös Sateenkaarilavan ja Minirantalavan esitykset kuuluivat ajoittain Hirvensaloon. Telttalavan, jolla esitykset jatkuvat pisimpään, esitykset eivät aiheuttaneet perjantaina annettujen tasojen ylityksiä, mutta lauantaina melun leviämisolosuhteiden ollessa erittäin suotuisat, melutaso ylitti 0…  4 dB(A) annetun raja-arvon 55 dB(A):n tason.

Asian käsittely

Festivaalin hankesuunnitelman ja meluilmoituksen vireillä olosta on kuulutettu 16.5. – 10.6.2022 Turun kaupungin sähköisellä ilmoitustaululla.

Muistutukset

Määräaikaan mennessä ei jätetty muistutuksia.

Lausunnot

Varsinais-Suomen ELY-keskus antoi 8.6.2022 seuraavan lausunnon vuosien 2022–2024 Ruisrock-tapahtumien hankesuunnitelmasta:

Luontoa ja ympäristöä turvaavia toimenpiteitä on tarpeen tehdä laaditun hankesuunnitelman ja seurantasuunnitelman mukaisesti vuosina 2022–2024. Luontovaikutuksia on tarpeen nykytilanteessa seurata kasvillisuusseurannoin ja roskaantumista arvioiden niin, että mahdolliset ongelmakohteet tunnistetaan ja kävijöitä ohjataan tarvittaessa aitausrakenteiden tai sijainnin muutoksin ja/tai valvontaa sekä viestintää lisäämällä. Toimenpiteitä on tarpeen arvioida vuosittain ja tarvittaessa tarkentaa saatujen kokemusten ja seurantojen tulosten perusteella. Tämä edellyttää järjestäjien ja luonto- ja ympäristöasioista vastaavien viranomaisten vuosittaista yhteistä arviointia ja suunnittelua riittävän ajoissa ennen tapahtumaa ja seurantojen käynnistämistä.

Vuosien 2019 ja 2018 seurantaraporttien perusteella alueen jälkisiivousta on tarpeen tehostaa. Lisäksi kasvillisuuden seurannan sisältöä on perusteltua laajentaa siten, että edellisvuoden seurannan perusteella selvästi vaurioituneet ja myös sellaiset maastokohteet, joita on käytetty selvästi käymälätarpeisiin, tarkastetaan kasvukaudella ennen uutta tapahtumaa. Kansanpuiston pellon toimenpiteet on tarpeen ajoittaa mahdollisimman myöhäiseen kesän ajankohtaan alueen linnuston pesimätilanne huomioon ottaen.

Hankekuvauksen ja siihen liittyvien päivitysten mukaisesti toteutettuna ja seurantojen tulosten perusteella vuosittain tarkennettuna Ruisrock-tapahtuma ei nykytiedon perusteella todennäköisesti yksin tai yhdessä muiden hankkeiden tai suunnitelmien kanssa merkittävästi heikennä niitä luontoarvoja, joiden perusteella Ruissalo on liitetty Natura 2000 -verkostoon. Tästä syystä ei myöskään luonnonsuojelulain 65 §:n mukaista arviota tarvita.

Ympäristönsuojelun ehdotus hyväksyä Vantaan Festivaalit Oy hankesuunnitelman vuosille 2022–2024 ja meluilmoituksen vuodelle 2022.

Hankesuunnitelmaa täydennetään seuraavilla toimenpiteillä ja vuoden 2022 tapahtumalle annetaan seuraavat meluntorjuntaa, melutason tarkkailua ja tiedottamista koskevat määräykset ja niiden perustelut.

Tätä päätöstä ja sen määräyksiä on ympäristönsuojelulain 200 §:n mukaisesti noudatettava muutoksen hausta huolimatta.

Hankesuunnitelma 2022–2024

Toiminta-ajat

Melutasot ja –seuranta

PERUSTELUT    

Hankesuunnitelma

Hankesuunnitelman tavoitteena on vahvistaa edellytykset, joita noudattamalla tapahtuma voidaan kolmen seuraavan vuoden aikana järjestää Ruissalon kansanpuistossa ilman, että siitä aiheutuu merkittäviä haittoja Ruissalon luonnolle.

Kyseessä on tapahtuman järjestäjän laatima viides kolmivuotinen hankesuunnitelma. Hankesuunnitelmassa käsitellään laaja-alaisesti tapahtuman valmisteluun ja sen aiheuttamiin luonto- ja ympäristövaikutuksiin liittyviä seikkoja. Suunnitelma sisältää festivaalitoimintojen välittömässä vaikutuspiirissä sijaitseviin luontotyyppeihin kohdentuvan vaikutuksen arvioinnin, seurannan ja suojaamiskäytäntöjen kehittämisen. Vantaan Festivaalit Oy on hankesuunnitelman valmistelussa kuullut aktiivisesti Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Turun kaupungin ympäristönsuojelun luonnonsuojelusta vastaavia tahoja. Hankesuunnitelmaa päivitetään tarvittaessa kolmivuotiskauden aikana. Yhteistyö eri osapuolten välillä on toiminut hyvin.

Määräykset yhteistyön jatkumisesta luonto- ja ympäristöasioista vastaavien tahojen kanssa, jälkisiivouksen tehostamisesta, kasvillisuusseurannan laajentamisesta ja pelloilla tehtävien toimenpiteiden ajankohdista on annettu luonnonsuojelun ja valvonnan tehostamiseksi.

Hankekuvauksen ja siihen liittyvien päivitysten mukaisesti toteutettuna ja seurantojen tulosten perusteella vuosittain tarkennettuna Ruisrock-tapahtuma ei nykytiedon perusteella todennäköisesti yksin tai yhdessä muiden hankkeiden tai suunnitelmien kanssa merkittävästi heikennä niitä luontoarvoja, joiden perusteella Ruissalo on liitetty Natura 2000 -verkostoon. Tästä syystä Varsinais-Suomen ELY-keskus ei myöskään edellytä hankkeelta luonnonsuojelulain 65 §:n mukaista arviota.

Hankesuunnitelmaa koskevissa määräyksissä on huomioitu ELY-keskuksen lausunto.

Melu

Tapahtumalla on pitkät perinteet eikä meluhaitoista ole yksittäisiä huomautuksia ja mielipiteitä lukuun ottamatta tullut valituksia ympäristönsuojeluun. Tuulen suunnalla ja voimakkuudella on huomattava vaikutus siihen, miten ääni kulkeutuu ympäristöön kunkin tapahtuman aikana.  Sääolosuhteiden vaikutukset melun kulkeutumiseen sekä säässä festivaalin aikana mahdollisesti tapahtuvat muutokset tulee ottaa huomioon melutasojen määrityksessä ja kontrollimittauspisteiden valinnassa.

Kohtuuttoman meluhaitan estämiseksi on tarpeellista antaa melutasomääräyksiä ja velvoitteita melutason seuraamiseksi. Määräyksissä on huomioitu tapahtuman sijainti meren rannalla, joka luo mahdollisuudet äänen esteettömälle leviämiselle. Määräys melutasojen asteittaisesta alentamisesta yötä kohden perustuu taustamelun laskuun ja melusta aiheutuvan yöaikaisen haitan vähentämiseen. Melutasoista annetuilla määräyksillä pyritään estämään tapahtuman vaikutuspiirissä asuville koituva kohtuuton meluhaitta. Määräyksissä on huomioitu, että kyseessä on tilapäinen tapahtuma eikä meluhaitta ole pitkäaikainen.

Melutason raja-arvot ympäristöön on annettu viiden minuutin ekvivalenttitasoina, joka käytännössä tarkoittaa yhtä musiikkikappaletta. Äänitason maksimit voivat lyhytaikaisesti nousta korkeammiksi, mutta viiden minuutin keskiäänitason ei tule ylittää määräyksillä annettuja raja-arvoja. Koska tapahtuma-alueella on useita eri esiintymislavoja, jotka on sijoitettu eri puolille festivaalialuetta, äänitasoa on tarkkailtava useassa pisteessä ympäristöön kantautuvan melutason selvittämiseksi. Mittauspaikan ja -ajankohdan valinnassa on huomioitava äänen eteneminen kulloinkin esiintymisvuorossa olevalta lavalta. Kontrollimittaukset tulee tarvittaessa ulottaa kaupungin läntisiin osiin sääolosuhteiden mukaan. Voimakkaalla lännen puoleisella tuulella ääni saattaa kulkeutua mm. Uittamolle, Majakkarantaan ja Portsan suuntaan. Kontrollimittauspisteiden sijaintia ei ole määritelty yksityiskohtaisen tarkkaan, koska tuuliolosuhteet vaikuttavat merkittävästi melun leviämiseen meren rannalla sijaitsevalta festivaalialueelta.

Melumittauksissa on käytettävä ulkopuolista asiantuntijaa puolueettomuuden ja laadun varmistamiseksi.

Tiedot melumittaustuloksista ja järjestäjälle tapahtuman aikana tulleet valitukset ja huomautukset sekä niiden perusteella tehdyt toimenpiteet kootaan yhteenvedoksi ja toimitetaan ympäristönsuojeluun jälkivalvontaa varten. Tarvittaessa mittaustuloksia ja palautteita hyödynnetään seuraavan vuoden tapahtuman yhteydessä.

Tiedottamalla tehokkaasti etukäteen riittävän laajalle alueelle annetaan alueen asukkaille mahdollisuus etukäteen varautua mahdolliseen meluhaittaan. Tiedottaminen on olennainen osa meluntorjuntaa ja ennustettavuudella pyritään vähentämään haitankärsijöiden kokemaa haittaa.

Sovelletut säännökset

Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 118, 121–122, 200 §

Asetus ympäristönsuojelusta (713/2014) 26 §

Laki eräistä naapurussuhteista (26/1920) 17 §

Turun kaupungin ympäristönsuojelumääräykset

Turun kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen maksutaksa

Maksu

Päätöksestä peritään Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunnan 14.12.2021 499 § (14671–2021) hyväksymän maksutaksan mukainen 640 euron maksu. Lasku ilmoituksen käsittelystä lähetetään erikseen.

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Valitusosoitus liitteenä.

Oheismateriaali 1Ruisrock-festivaalin hankesuunnitelma vuosille 2022–2024

Oheismateriaali 2Kasvillisuusvaurio- ja roskaantumisselvitys vuoden 2022 Ruisrock tapahtumaan

Oheismateriaali 3Aluekartta

Oheismateriaali 4Aitaamiskartta

Oheismateriaali 5Meluilmoitus liitteineen (vuoden 2019 melumittaustulokset)

Oheismateriaali 6Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lausunto

Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää hyväksyä Vantaan Festivaalit Oy:n esittämän hankesuunnitelman vuosille 2022–2024, antaa hankesuunnitelmaa täydentävät ympäristönsuojelun ehdotuksen mukaiset määräykset sekä hyväksyä vuoden 2022 festivaalin meluntorjuntailmoituksen ja antaa ilmoitusta koskevat määräykset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLounais-Suomen poliisilaitos
aoVantaan Festivaalit Oy
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedKaupunkiympäristö, rakennusvalvonta
tiedKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu