Turun kaupunki | § | Kokouspvm | Asia | 1 |
Rakennus- ja lupalautakunta | 178 | 22.06.2022 | 8 |
6125-2022 (11 03 01)
Ympäristönsuojelulain 122 §:n mukainen päätös koskien Knotfest-musiikkifestivaalin meluntorjuntailmoitusta
Tiivistelmä:
Sunborn Events Oy järjestää kaksipäiväisen Knotfest-metallimusiikkifestivaalin Artukaisten kentällä (Artukaisten kiitotie ja Gatorade Centerin parkkialue) 12.-13.8.2022. Musiikkia esitetään kahdella esiintymislavalla vuorotellen. Päätöksessä annetaan määräyksiä asuntojen kohdalle aiheutuvan musiikkimelun tasoista, meluseurannasta ja tiedottamisesta.
Rlupalk § 178
Ympäristöinsinööri Helena Pakkala ja ympäristöinsinööri Renja Rasimus:
Sunborn Events Oy on 17.5.2022 toimittanut Turun kaupungin ympäristönsuojeluun ympäristönsuojelulain 118 §:n mukaisen ilmoituksen koskien Artukaisten kentällä eli Artukaisten kiitotien ja Gatorade Centerin parkkialueella järjestettävää metallimusiikkifestivaalia. Ilmoitusta on täydennetty 18.5., 3.6. ja 9.6.2022.
Ilmoittaja
Sunborn Events Oy
PL 100
20101 Turku
Ilmoitus
Metallimusiikkifestivaali Knotfest järjestetään kaksipäiväisenä perjantaina ja lauantaina 12. – 13.8.2022. Tapahtuma-aluetta rakennetaan sunnuntain 7.8. ja torstain 11.8. välisenä aikana klo 8.00–20.00, jolloin alueelta kuuluu rakentamisen ääniä. Torstaina 11.8. on lisäksi äänentoiston testausta klo 10.00–20.00 välillä. Festivaalipäivinä perjantaina 12.8. äänentoiston ajoittaista testausta on klo 9.00 alkaen ja lauantaina 13.8. klo 10.00 alkaen.
Festivaalipäivinä esiintymisajat ovat seuraavat:
Perjantaina 12.8.
Lauantaina 13.8.
Festivaalin jälkeen sunnuntaista 14.8. keskiviikkoon 17.8. alueelta kantautuu ajoittaista rakenteiden purkutöiden ääntä.
Musiikkia esitetään kahdella lavalla, jotka soittavat vuorotellen. Päälavalla esitykset kestävät kerrallaan noin 75–90 minuuttia ja kakkoslavalla noin 60–75 minuuttia. Kunkin artistin välissä on tapauskohtaisesti 5–15 minuutin tauko. Joissakin esityksissä käytetään pyroteknisiä tehosteita, kuten kipinäsuihkuja, välähdyksiä, liekkejä ja äänitehosteita. Tehosteiden käyttö vaatii omat ilmoituksensa, lupansa ja tarkastuksensa ym. Ilotulitusta ei järjestetä.
Päälava sijoitetaan Gatorade Centerin länsipuolelle, noin 150 metrin päähän. Esiintymissuunta on kohti koillista eli Jyrkkälän asuinalueen suuntaan. Kakkoslava sijoitetaan päälavasta koilliseen noin 150 metrin päähän soittosuunnan ollessa kohti lounasta. Lavat soittavat siis toistensa suuntaan.
Päälavan äänitarkkailupiste sijoitetaan 33 metrin päähän lavan etureunasta ja kakkoslavan 25 metrin päähän. Tapahtuman järjestäjä asettaa päälavan lähtömelutasoksi äänitarkkailupisteeseen 98 dB(A):n ja kakkoslavan 97 dB(A):n äänitasot.
Lähimmät asuinrakennukset
Päälavaa, jonka soittosuunta on koilliseen, lähimmät asuinrakennukset ovat sekä lännessä että idässä vajaan 700 metrin päässä. Jyrkkälän kerrostaloalueen asunnot ovat koillisessa lähes 800 metrin päässä, Härkämäen talot lähes kilometrin päässä ja Raision Polusmäen asuinalueen eteläisin reuna runsaan 600 metrin päässä pohjoiseen päälavasta. Etelän suunnalla olevaan ratsastuskouluun on matkaa runsaat 500 metriä. Länsikaaren länsipuolella olevan Sudenkorennonkujan asuntoihin on matkaa yli 600 metriä. Esiintymislavojen länsipuolella Artukaisten teollisuusalueen massiiviset rakennukset estävät osaltaan äänen kulkeutumista länteen. Rakennusten väliin jää kuitenkin aukkoja.
Kakkoslavaa, jonka soittosuunta on lounaaseen, lähimmät asuinrakennukset ovat suoraan idässä noin 500 metrin päässä Opintiellä ja lähimmät Hemmiläntien omakotitalot yli 500 metrin päässä. Etelässä ratsastuskoulun tiloihin on etäisyyttä yli 600 metriä. Länsisektorilla asuinrakennukset ovat yli 800 metrin päässä kakkoslavasta ja pohjoisessa Raision Polusmäen asuinrakennukset noin 600 metrin päässä. Kakkoslavan soittosuunta on lounaaseen.
Melun leviäminen
Tapahtuman järjestäjä on teettänyt melumallinnuksen konserttien aiheuttamasta melusta. Laskennassa on käytetty Nord2000-laskentamallia ja melun leviämistä on sovellettu julkisten tietokantojen sekä karttapalveluiden maasto-ominaisuuksien mukaan. Tuuliolosuhteet on huomioitu kaikkiin mahdollisiin ilmansuuntiin 3 boforin myötätuulessa, vaikka käytännössä tuulen suunta on kerrallaan vain yhteen suuntaan. Tapahtuman aikaiset tuuliolosuhteet vaikuttavat merkittävästi melun leviämissuuntaan ja alueen laajuuteen.
Mallinnuksen laatija huomauttaa, että mallin tuloksia voidaan pitää ainoastaan suuntaa antavina ja vastuu käytettävien laitteistojen tuottamasta äänenpaineesta ja melukantautumasta on tilaajalla. Päälavan osalta simulaatio on toteutettu tilaajan toimittaman äänentoistojärjestelmäsuunnitelman pohjalta. Kakkoslavan kohdalla käytettävissä oli ainoastaan laitteiden määrä ja simulaatiossa on käytetty parasta käytettävissä olevaa tietoa ja arviota. Mallinnuksessa on käytetty lähtömelutasoina päälavan äänitarkkailupisteessä 98 dB(A) ja kakkoslavan äänitarkkailupisteessä 97 dB(A). Laskenta-alueella on käytetty kuuden metrin laskentakorkeutta ja simulointi on tehty pinta-alaltaan 5 x 5 metrin kokoisille yksiköille.
Melumallinnuksen mukaan päälavalla esitettävistä konserteista aiheutuu eniten melua koilliseen ja pohjoiseen, kohti Jyrkkälän ja Härkämäen asuinalueita. Jyrkkälän kerrostalojen kohdalla melutaso vaihtelee konserttien aikana suotuisissa leviämisolosuhteissa noin 66–72 dB(A):n välillä. Myös etäisyydeltään lähimpien asuinrakennusten kohdalle idässä Opintielle ja Hemmiläntien pohjoispäähän aiheutuu mallinnuksen mukaan paikoitellen 66–69 dB(A):n melutasoja, kuten myös ratsutallien ja Paviljonkirakennuksen suuntaan kaakkoon. Muilta osin Artukaisten messukeskus, Gatorade-center sekä teollisuus- ja toimitilarakennukset vaimentavat päälavalla esitettävän musiikin äänen kuulumista ympäristöön.
Kakkoslavan musiikin ääni kulkeutuu parhaiten soittosuunnan mukaisesti lounaaseen ja länteen Paakarlaan Lumikonkatu 3:ssa olevien asuintalojen kohdalle. Satunnaisesti 63–69 dB(A):n äänitasoja voi kulkeutua Pernon asuinalueelle Paavolankadun ja Kottaraisenkadun muodostamalle alueelle sekä Hyrköistentien asuinrakennusten kohdalle. Kakkoslavan esityksistä ei mallinnuksen mukaan juurikaan aiheudu meluhaittaa Jyrkkälän, Polusmäen, Härkämäen tai Vienolan alueelle.
Koska lavojen esiintymissuunnat ovat toisiinsa nähden päinvastaiset ja esityksiä on vuorotellen, edellä mainitut korkeimmat mahdolliset melutasot eivät samanaikaisesti voi kohdistua molempiin suuntiin. Lisäksi melun kulkeutumiseen vaikuttavat sääolosuhteet, kuten tuulen suunta ja voimakkuus.
Melutasojen seuranta
Tapahtuman järjestäjä on toimittanut asiantuntijakonsultin laatiman suunnitelman (9.6.2022, PR10870-TYO1) tapahtuman meluseurannasta. Tavoitteena on mitata äänitasoa jatkuvatoimisesti koko tapahtuman ajan vähintään yhdessä mittauspisteessä. Edellytyksenä on, että mittalaite saadaan asennettua turvalliseen ja edustavaan paikkaan. Jatkuvatoimista mittausta voidaan tehdä myös useammassa paikassa, jos se on teknisesti mahdollista. Laite voidaan sijoittaa esimerkiksi huoneiston parvekkeelle tai rakennuksen katolle.
Lisäksi kumpanakin tapahtumapäivänä mitataan äänitasoa vähintään neljässä muussa mittauspisteessä (olettaen, että jatkuvatoimisia mittauksia tehdään yhdessä pisteessä). Mittaukset tehdään valvottuina siten, että yksittäisen mittausjakson pituus on 15…20 min ja mittausjaksoja kussakin paikassa on yksi ennen klo 22 ja yksi klo 22 jälkeen. Melua tarkkaillaan viiden minuutin keskiäänitasona LAeq,5min. Mikrofoni on noin 1,5 metrin korkeudella maanpinnasta. Äänitasoa voidaan mitata tapahtuman aikana myös muissa kuin etukäteen suunnitelluissa pisteissä, jos se nähdään tarpeellisiksi.
Mikäli jatkuvatoimista mittauslaitteistoa ei saada asennettua mihinkään sopivaan paikkaan, tehdään kaikissa pisteissä valvottuja lyhytaikaisia mittauksia.
Mittausten aikana mittaaja kirjaa ylös havainnot melulähteistä, melun luonteesta, sääolosuhteista ja mahdollisista häiriöistä. Tarpeen mukaan, kuten äänitasorajan ylittyessä, mittaaja on yhteydessä tapahtumajärjestäjän edustajaan ilmoittaen äänitason rajoitustarpeesta. Mittauksissa käytettävät laitteet täyttävät tarkkuusluokan 1 vaatimukset.
Suunnitelmassa on esitetty viisi mittauspaikkaa. Yksi mittauspiste sijaitsee Jyrkkälässä, lähellä Jyrkkälänkadun ja Jyrkkälänpolun risteystä, jossa on useita korkeita asuinkerrostaloja. Toinen mittauspiste on sijoitettu itään esiintymislavoista Opintielle (Hemmiläntien pohjoispää), jossa sijaitsee mm. palloiluhalli ja muita yleisiä tiloja omakotiasutuksen lähellä. Kolmas mittauspiste on sijoitettu etelään Artukaisten paviljongille, Messukentäntie 11:n kohdalle (vastapäätä Artukaisten ratsutalleja). Neljäs mittauspiste on sijoitettu länteen lähimpien asuintalojen kohdalle Sudenkorennonpolun ja Länsikaaren risteyksen lähelle. Viides mittauspiste on pohjoisessa Raisiossa Polusmäen lähimpien asuntojen kohdalla Lanakujalla.
Raportointi
Mittauksista laaditaan kirjallinen raportti, jossa on esitetty mittausten suorittajat, mittausmenetelmien kuvaus ja käytetty laitteisto, mittausten aikaiset sääolosuhteet sekä mittauspistekohtainen selvitys tuloksista ja havainnoista mittauksen aikana. Raportti toimitetaan 30 päivän kuluessa tapahtumasta.
Tiedottaminen
Tapahtuman mahdollisesti aiheuttamasta meluhaitasta tiedotetaan noin 300–600 metrin etäisyydelle tapahtumapaikasta porraskäytäväkohtaisilla tiedotteilla.
Ilmoituksen käsittely:
Knotfest-tapahtuman meluntorjuntailmoitus on ollut nähtävänä Turun kaupungin sähköisellä ilmoitustaululla 18.5. – 8.6.2022. Raision kaupungin ympäristönsuojelulta pyydettiin lausuntoa asiasta.
Muistutuksia ja lausuntoa ei annettu määräaikaan mennessä.
Ympäristönsuojelun ehdotus toiminnan lupamääräyksiksi ja niiden perusteluiksi
Ympäristönsuojeluviranomainen hyväksyy ympäristönsuojelulain 118 §:n mukaisen ilmoituksen. Tätä päätöstä ja sen määräyksiä on ympäristönsuojelulain 200 §:n mukaisesti noudatettava muutoksenhausta huolimatta.
Artukaisten kentällä (Artukaisten kiitotie ja Gatorade Centerin parkkialue) järjestettävälle Knotfest-tapahtumalle annetaan seuraavat määräykset:
1. Musiikkia saa esittää perjantaina 12.8. päälavalla klo 16.00–01.00 ja kakkoslavalla klo 16.50–23.20 sekä lauantaina 13.8. päälavalla klo 14.30–24.00 ja kakkoslavalla klo 14.00–01.00. Esitysten on päätyttävä viimeistään edellä mainittuina ajankohtina kummallakin lavalla. Kaiken erityistä melua aiheuttavan toiminnan on päätyttävä alueella kumpanakin päivänä klo 01.15 mennessä.
Äänentoiston testausta saa tehdä torstaina 11.8. klo 10.00–20.00. Perjantaina 12.8. äänentoiston testauksen saa aloittaa aikaisintaan klo 9.00 ja lauantaina 13.8. aikaisintaan klo 10.00.
2. Konserttien äänentoistolaitteet on säädettävä ja suunnattava siten, että musiikista sekä ääni- ja pyroteknisistä tehosteista aiheutuva äänitaso ei asuintalojen kohdalla ylitä seuraavia melutasoja:
Melutasomääräykset on annettu viiden minuutin ekvivalenttitasona (LAeq,5min).
3. Konserttipaikalla on oltava nimetty meluasioista vastaava henkilö, joka tulee olla tavoitettavissa aina, kun tapahtuma-alueella on toimintaa, mukaan lukien rakentamisaika, äänentoiston testaukset, konsertit ja muu toiminta tapahtuma-alueen sulkemiseen asti kunakin päivänä. Vastaavan henkilön yhteystiedot tulee toimittaa ympäristönsuojeluun viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.
4. Ympäristönsuojelun hyväksymän ulkopuolisen asiantuntijan tulee tehdä melumittauksia tapahtuma-alueen ympäristössä koko tapahtuman ajan esitetyn suunnitelman mukaisesti täydennettynä seuraavasti:
Jatkuvatoiminen melumittauslaitteisto on mahdollisuuksien mukaan sijoitettava tapahtuma-alueen itäpuolelle, joko Opintielle (Hemmiläntien pohjoispäähän) tai Jyrkkälän asuinkerrostalojen kohdalle. Mikäli jatkuvatoimiselle laitteistolle ei löydetä sopivaa paikkaa, on jommassakummassa edellä mainituista paikoista tehtävä kontrollimittauksia kerran tunnissa konserttien aikana klo 18.00–01.00 välisenä aikana.
Perjantaina 12.8. kontrollimittauksia on klo 24.00–01.00 välisenä aikana tehtävä Jyrkkälän ja Opintien alueella ja lauantaina 13.8. klo 24.00–01.00 lounaassa Lumikonkatu 3:n ja Sudenkorennonpolun asuinrakennusten kohdalla. Paikassa, johon jatkuvatoiminen mittauslaitteisto on sijoitettu, ei tarvitse tehdä erillisiä kontrollimittauksia.
Kontrollimittausten ajankohdat on valittava siten, että ykköslavan esitysten aikana melua pääsääntöisesti mitataan lavalta katsoen pohjoisessa, koillisessa ja idässä olevissa mittauspisteissä. Kakkoslavan esitysten aikana mittaukset tulee keskittää etelässä ja lännessä oleviin mittauspisteisiin.
Kontrollimittauksia on tehtävä myös tapahtuman aikana mahdollisesti ilmenneissä meluvalituskohteissa.
Mittaukset tulee suorittaa viiden minuutin ekvivalenttitasona (LAeq,5min). Melumittausraporttiin on kirjattava, kummalla lavalla esityksiä on ollut kunkin mittausjakson aikana.
5. Melumittaajan on viivytyksettä ilmoitettava tapahtuman meluasioista vastaavalle henkilöille, jos mittaukset osoittavat määräyksessä 2 annettujen melutason raja-arvojen ylittyvän. Tämä koskee myös jatkuvatoimista mittausta. Äänitaso on välittömästi laskettava sallitulle tasolle, mikä tulee todeta tarkistusmittauksella.
Tapahtuman meluasioista vastaavan henkilön on oltava jatkuvasti melumittaajan tavoitettavissa. Mittaajan ja tapahtuman meluasioista vastaavan henkilön on oltava tietoisia kullekin ajankohdalle määrätyistä melutason raja-arvoista.
6. Mittaustuloksista on laadittava raportti, josta tulee tulosten lisäksi ilmetä mittauspaikat, mittauksen aikana esiintymisvuorossa ollut lava, mittausten kesto ja ajankohta sekä tulkinta melutasomääräysten mukaisten desibelirajojen noudattamisesta. Lisäksi raporttiin on kirjattava vallinneet sääolosuhteet ja mahdolliset muut tuloksiin vaikuttaneet seikat ja melulähteet sekä ympäristöstä tulleet meluvalitukset ja niihin reagointi. Raportti on toimitettava ympäristönsuojeluun 12.9.2022 mennessä.
7. Festivaalin järjestämisestä tulee tiedottaa asuinkiinteistöihin, joihin melumallinnuksen mukaan saattaa kohdistua musiikista aiheutuvaa meluhaittaa. Jakelu on ulotuttava vähintään seuraaviin osoitteisiin:
Kerrostaloihin tiedote voidaan jakaa porraskäytäväkohtaisesti ja omakoti- ja rivitaloihin postilaatikkokohtaisesti.
Tiedotteesta on ilmettävä tapahtumapaikka, konserttien ja äänentestauksen ajankohdat ja kestot, musiikkitapahtuman luonne (musiikkilaji), käytettävät pyrotekniset tehosteet, niiden käyttöajat ja lyhyt sanallinen kuvaus kauas kuuluvista ja näkyvistä ääni- ja valoefekteistä sekä festivaalin vastuuhenkilön yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Vastuuhenkilön tulee olla tavoitettavissa annetuista yhteystiedoista koko tapahtuman ajan, myös konserttien aikana niiden päättymiseen asti.
Tiedote on jaettava 5.8.2022 mennessä.
Lisäksi tapahtumasta on julkaistava yleistiedote.
Perustelut
Ympäristönsuojelulain 118 §:n mukaan toiminnanharjoittajan on tehtävä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ilmoitus rakentamisesta, yleisötilaisuudesta tai muusta tilapäistä melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä tai tapahtumasta, jos melun on syytä olettaa olevan erityisen häiritsevää. Ilmoitusta koskevassa päätöksessä (YSL 122 §) annetaan tarpeelliset määräykset toiminnasta aiheutuvan ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi sekä toiminnan tarkkailusta ja tiedottamisesta asukkaille.
Kohtuuttoman meluhaitan estämiseksi on tarpeellista antaa melutasomääräyksiä ja velvoitteita melutason seuraamiseksi. Määräyksissä on huomioitu tapahtuma-alueella olevat melun leviämistä estävät rakennukset, alueen ympärillä sijaitsevat asuinrakennukset, tapahtuman kesto, esitettävä musiikkilaji sekä käytettävät tehosteet. Määräys melutasojen asteittaisesta alentamisesta yötä kohden perustuu taustamelun laskuun ja melusta aiheutuvan yöaikaisen haitan vähentämiseen. Tilapäisistä tapahtumista voi aiheutua viihtyvyyshaittaa asukkaille ympäristön melutason ollessa normaalia korkeampi. Melutasoista annetuilla määräyksillä pyritään estämään haitan muodostuminen kohtuuttomaksi. Kun tilapäisestä tapahtumasta on annettu ympäristönsuojelulain 122 § mukainen päätös, ns. asumisterveysasetuksen toimenpiderajoja ei sovelleta yöaikaiseen asuntojen sisälle tunkeutuvaan musiikin aiheuttamaan meluhaittaan.
Määräykset melutasoista on annettu viiden minuutin ekvivalenttitasoina, joka käytännössä tarkoittaa yhtä musiikkikappaletta. Äänitason maksimit voivat lyhytaikaisesti nousta korkeammiksi, mutta viiden minuutin keskiäänitason ei tule ylittää määräyksillä annettuja melun raja-arvoja. Käytettävät erikoistehosteet saattavat myös nostaa hetkittäistä äänitasoa.
Äänentoistontestauksessa tulee hakea ne äänitasot, joita noudattamalla asuntojen kohdalle annetut melutasomääräykset (70, 65 ja 60 dB(A)) eivät ylity. Määrittämällä enimmäisäänitaso kummankin lavan äänitarkkailupisteeseen voidaan äänitasoa tarkkailla esitysten ajan määräysten mukaisten melutasojen noudattamiseksi. Ulkoiset tekijät, kuten tuulen suunnan ja voimakkuuden muutokset, vaikuttavat melun leviämiseen, minkä takia ympäristön melutasoja on seurattavat mittauksin.
Alueella on kaksi esiintymislavaa, jotka sijaitsevat vastakkain ja esiintymissuunnat ovat toisiaan kohden. Soittosuunnan lisäksi jonkin verran ääntä kulkeutuu myös lavojen sivuille ja taakse. Lavat soittavat vuorotellen ja välissä on lyhyitä taukoja. Lavojen vuorottelusta johtuen ääni pääosin leviää 60–90 minuutin jaksoissa vastakkaisiin suuntiin. Melun leviämiseen vaikuttavat lisäksi vallitsevat tuulet. Edellä mainittujen seikkojen takia melua tulee mitata useasta ilmansuunnasta. Tilanteen mukaan kontrollimittauksia tulee keskittää suuntiin, jonne ääni kulloinkin käytössä olevalta lavalta parhaiten kulkeutuu. Melumittauspaikkaa voidaan tarvittaessa myös siirtää sopivampaan paikkaan, mikäli mittauspisteessä on poikkeavaa taustamelua tai se muusta syystä todetaan epäedustavaksi.
Melumittauksissa on käytettävä ulkopuolista asiantuntijaa puolueettomuuden ja laadun varmistamiseksi.
Tiedot melumittaustuloksista ja järjestäjälle tapahtuman aikana tulleet valitukset ja huomautukset sekä niiden perusteella tehdyt toimenpiteet kootaan yhteenvedoksi ja toimitetaan ympäristönsuojeluun jälkivalvontaa varten. Tarvittaessa mittaustuloksia ja palautteita hyödynnetään seuraavan vuoden tapahtuman yhteydessä.
Tiedottaminen on olennainen osa meluntorjuntaa ja ennustettavuudella pyritään vähentämään haitankärsijöiden kokemaa haittaa. Johtuen musiikin luonteesta ja käytettävistä erikoistehosteista, tiedottaminen on määrätty ulottumaan poikkeavan laajalle alueelle eli kaikkiin noin alle kilometrin säteellä oleviin asuinrakennuksiin. Määräyksessä on myös huomioitu ympäröivät maastonmuodot, melun vapaa leviäminen alueelta tiettyihin ilmansuuntiin sekä Härkämäessä ja Jyrkkälässä sijaitsevat korkeat asuinrakennukset, joiden yläkerroksiin ääni saattaa kulkeutua mallinnuksessa ennakoitua paremmin.
Sovelletut säännökset
Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 118, 121–122, 200 §
Asetus ympäristönsuojelusta (713/2014) 26 §
Laki eräistä naapurussuhteista (26/1920) 17 §
Turun kaupungin ympäristönsuojelumääräykset
Turun kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen maksutaksa
Maksu
Päätöksestä peritään Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunnan 14.12.2021 499 § (14671–2021) hyväksymän maksutaksan mukainen 640 euron maksu. Lasku ilmoituksen käsittelystä lähetetään erikseen.
Muutoksenhaku
Tähän päätökseen saa hakea muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Valitusosoitus liitteenä.
Oheismateriaali 1Meluilmoitus liitteineen
Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:
EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää hyväksyä ympäristönsuojelun ehdotuksen ilmoituksesta annettaviksi määräyksiksi.
PäätösEhdotus hyväksyttiin.
Autio ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.
Jakelu
tiedLounais-Suomen poliisilaitos
aoSunborn Events Oy
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedKaupunkiympäristö, rakennusvalvonta
tiedKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu