Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö5622.11.2021 

13263-2021 (11 03 01)

Turun kaupungin ympäristömeluselvityksen päivityksen v. 2022 tilaaminen

Turun kaupungin ympäristönsuojelu teettää seuraavan EU-direktiivin ja kansallisen asetuksen (823/2018) edellyttämän meluselvityksen päivityksen vuonna 2022. Selvityksiä tehdään viiden vuoden välein. Viimeksi selvitys tehtiin vuonna 2017, jolloin direktiivin mukaisen osuuden lisäksi melun leviämistä tarkasteltiin kansallisia meluarvoja soveltaen.

Viiden vuoden aikana kaupungin melutilanteessa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Meluselvitys on nähty mielekkääksi teettää ainoastaan EU-direktiivin edellyttämin osin ja jättämällä tällä kertaa pois vertailun kansallisiin melutason ohjearvoihin. Tavoitteena on tehdä ja teettää selvitys mahdollisimman kustannustehokkaasti käyttäen pohjana vuoden 2017 selvitystä, johon päivitetään ajantasaiset tiedot.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaupunki toimittaa konsultille päivitetyt:

Työ käynnistetään aloituskokouksella tammikuussa 2022, helmikuussa pidetään välikokous malin ollessa valmis ja tulokset esitellään ennen raportin laadintaa maaliskuussa. Tulokset raportoidaan aiemman mukaisesti ja direktiivin edellyttämällä tavalla ja aikataululla.

Työ tilataan päivitystyönä konsultilta, joka teki aiemman selvityksen. Promethor Oy on tarjonnut päivitystyön tekemistä hintaan 12 000 euroa +alv, josta Turun kaupungin osuus on 8 000 euroa +alv ja Väyläviraston 4 000 euroa +alv. Konsultti laskuttaa Väyläviraston osuuden suoraan Väylävirastolta.

Työhön osallistuvat henkilöt:

PäätösPäätin, että Turun kaupungin EU-direktiivin mukainen meluselvitystyön päivitys vuonna 2022 tilataan Promethor Oy:ltä edellä esitetyn mukaisesti kaupungin kustannusosuuden ollessa 8 000 euroa +alv.

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoPromethor Oy
tpvKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedMoilanen Aleksi