Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, rakennusvalvonta 
Rakennusvalvontapäällikkö316.11.2021 

4595-2021 (02 08 00)

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden digitaalisen aineiston myyntisovelluksen hankinta

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, rakennusvalvonnan vastuualue, rakennusvalvontapäällikkö Annika Alppi 12.11.2021:

Turun kaupungilla käytössä olevalla paikkatietojärjestelmällä hallitaan Turun kaupungin rakennetun ympäristön tietoja. Järjestelmä tarjoaa työkalut rakennusvalvonnan sähköiseen lupakäsittelyyn ja rakennustyönaikaiseen sähköiseen valvontaan. Tämän prosessin kautta syntyy jatkuvasti arkistoitavaa digitaalista aineistoa. Lisäksi jo olemassa olevaa paperista aineistoa muutetaan digitaaliseen muotoon.

Digitaalisen aineiston myyntisovelluksen käyttöönotolla asiakirjapyyntöjen käsin tehtävää työn osuutta saadaan merkittävästi pienennettyä. Aineiston helppo saatavuus parantaa myös asiakkaiden suunnitteluprosessin lähtöaineistojen hankintaa ja tuo aikasäästöä asiakirjahallinnan työhön.

Hankita tehtiin kevennettynä kilpailutuksena. Tarjouspyyntö lähetettiin kolmelle yritykselle:

·        Cloudpermit Oy

·        Sitowise Group Oyj

·        Trimble Solution Oy

Määräaikaan mennessä saatiin yksi tarjous, joka täytti tarjouspyynnössä vaaditut ominaisuudet, tarjoaja oli Trimble Solutions Oy.

Tarjouspyyntöasiakirjoissa oli määritelty, että hankinta tehdään määräaikaisena ajalle 1.11.2021-31.10.2023 ja sen jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Trimblen tarjoaman sovelluksen käyttöönoton hinta on 5.625,00 euroa ja käyttöoikeusmaksu on 13.440,00 euroa /vuosi sisältäen ylläpidon ja tuen. Kilpailutuksessa oli määritelty, että tarjousten vertailuhinta lasketaan neljän vuoden hintojen perusteella. Tarjouksen vertailuhinta neljältä vuodelta on 59 385,00 euroa (alv 0 %). Hankinnan arvo jää alle kansallisen kynnysarvon rajan 60.000 euroa. Myönnettyjen hankintavaltuuksien perusteella hankinnan voi tehdä rakennusvalvontapäällikkö.

Kustannukset maksetaan rakennusvalvonnan käyttötalousmenoista ja menot kohdistetaan KYPA digitaalisen aineiston myynti – projektille (tilausnumero  OMA48316).

Liite 1Avauspöytäkirja

Liite 2Tarjous 4595-2021

Liite 3Käyttöönoton projektisuunnitelma

Liite 4Toimittajan käyttöönotosta vastaavan projektipäällikön tiedot

Liite 5Aineistojen myynti/ Hinnat

Liite 6Tiedon rakenne -kaavio

PäätösPäätän, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden rakennusvalvonnan vastuualue hankkii Trimble Solutions Oy:ltä tarjouksessa 4595-2021, 1.10.2021 mainitun Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden digitaalisen aineiston myyntisovelluksen, tuen ja ylläpidon (käyttöönotto 5.625,00 euroa ja käyttöoikeusmaksu 13.440,00 euroa /vuosi) ja muutoin tarjouksessa ja Käyttöönoton projektisuunnitelmassa, 23.9.2021 ilmoitetuin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Annika Alppi

rakennusvalvontapäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoTrimble Solutions Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedHelin Jani
tiedIlkko Jaakko
tpvLatvala Kaleva
tiedSalmelainen Leena
tiedSuomela Sari
tiedUtriainen Kaisa


Liitteet:

Kyparv § 3
Liite 1:Avauspöytäkirja
Liite 2:Tarjous 4595-2021
Liite 3:Käyttöönoton projektisuunnitelma
Liite 4:Toimittajan käyttöönotosta vastaavan projektipäällikön tiedot
Liite 5:Aineistojen myynti/ Hinnat
Liite 6:Tiedon rakenne -kaavio