Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta20329.07.20218

930-2021 (11 01 01)

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Turun kaupungin hakemuksesta kaapelin asentamiseksi meren pohjaan välillä Vepsä-Satava sekä valmistelulupa

Tiivistelmä:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut päätöksellään luvan kaapelin asentamiseen pohjaan välillä Vepsä-Satava ja samalla hylännyt toimenpiteiden valmisteluluvan.

Rlupalk § 203

Harjoittelija Benjamin Mäki ja ympäristöinsinööri Renja Rasimus 21.7.2021:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päätöksellään 23.6.2021 (Nro 197/2021, dnro ESAVI/224/2021) myöntänyt Turun kaupungille vesitalousluvan sähkökaapelin asentamiseen meren pohjaan Vepsä-Satava ja myönsi pysyvän käyttöoikeuden hanketta varten tarvittavaan kiinteistöön Simppu kuuluvasta vesialueesta. Päätöksellään aluehallintovirasto kuitenkin hylkäsi toimenpiteiden valmisteluluvan ennen lainvoimaiseksi tuloa.

Kaapeli korvaa samalla paikalla välillä Vepsä-Satava olevan vanhan merikaapelin, jolla on samat koordinaatit ja reitti, lukuun ottamatta noin 800 m:n mittaista Vepsän saaren puoleista osuutta, jossa kaapeli kulkee samaa reittiä uuden paineviemärilinjan kanssa. Kaapelin pituus merialueella on noin 2600 m. Rakennustyöt on tarkoitus tehdä kesäkauden ulkopuolella.

Hankealueella on voimassa maakuntakaava (23.8.2004), vireillä oleva Satava-Kakskerran osayleiskaava ja Vepsän saaressa virkistysalueita ja venesatamia osoittava asemakaava (11.10.2003). Alueella tehtävä rakennustyö ei vaikuta suojelukohteisiin eikä kulttuuriympäristöihin.

Rakennustöissä, vesiliikenteen ohjauksessa ja opasteiden asettamisessa on noudatettava Traficomin ja Väyläviraston meriväyläyksikön ohjeita. Rakentamisen alkaessa on tehtävä kirjallinen ilmoitus Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle sekä Turun kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisille. Kaapelin rakentaminen on tehtävä mahdollisimman yhtäjaksoisesti, hiljaisia menetelmiä käyttäen ja rakentaa ei saa 15.3 - 31.8 välisenä ajanjaksona. Lupahakemuksen täydennyksessä edellytettiin kaapeliopasteita ja kaivumassojen maa-alueella sijaitsevaan vastaanottopaikkaan tapahtuvaa läjitystä.

Oheismateriaali 1Etelä-Suomen aluehallintoviraston vesilain mukainen päätös kaapelin asentamisesta sekä valmistelulupa

Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asian esitteli ympäristönsuojelupäällikön varahenkilönä ympäristöinsinööri Renja Rasimus.