Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö2022.06.2021 

8082-2021 (11 03 05)

Mälikkälän metsän sammalkartoituksen tilaaminen

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, ympäristönsuojelu, Tanja Ruusuvaara-Koskinen 22.6.2021:

Turkuseura ja 10 kansalaisjärjestöä Turusta ja Raisiosta ovat tehneet Turun kaupungille yhteisen kuntalaisaloitteen Mälikkälä-Kuninkoja –alueen hakemiseksi luonnonsuojelualueeksi. Turun kaupunginhallitus käsitteli asiaa 5.11.2018 Turun yleiskaavan 2029 käsittelyn yhteydessä. Kaupunginhallitus päätti, että Raision kanssa käynnistetään neuvottelut usean Turun alueen kansalaisjärjestön esittämän luonnonsuojelualueen perustamisesta Mälikkälä–Kuninkojan alueelle ja Raisiontien / Satakunnantien ja Kuloistentien välille merkityn ohjeellisen tievarauksen poistamisesta yleiskaavasta.

Alueen mahdollinen hakeminen luonnonsuojelualueeksi on syytä toteuttaa sitten, kun valmisteilla olevan Turun yleiskaavan 2029 osalta on ensin sitovasti ratkaistu Satakunnantien ja Kuloistentien välisen tielinjauksen tilanne sekä aluetta koskevat kaavamerkinnät ja –määräykset. Kyseinen Satakunnantien ja Kuloistentien välinen ohjeellinen katulinjaus on poistettu yleiskaavaehdotuksesta, mutta kaava ei ole vielä lainvoimainen.

Kuntalaisaloite on osoitettu ympäristönsuojelupäällikölle mahdollisia toimenpiteitä varten. Alueen luontoarvojen selvittäminen luo välttämätöntä pohjatietoa alueen mahdollista rauhoittamista ajatellen ja tuotettua tietoa voidaan hyödyntää mahdollisessa luonnonsuojelualueen rauhoituspäätöksen valmistelussa.

Ympäristönsuojelu pyysi tarjouksen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden puitesopimuskumppanilta Envibio Oy:lta

Tehtävän sisältö on esitetty tarjouspyynnössä 8.6.2021 sillä poikkeuksella, että tarjousta pyydettiin tarjousta laajempana koskien sammalia, jäkäliä ja kääväkkäitä. Envibio Oy:n tarjouksessa 16.6.2021 on esitetty täsmennetty tehtävän sisältö sammalten osalta ja kustannukset. Tehtävää jäkälien ja kääväkkäiden osalta ei pystytty tarjoamaan tarjouspyynnön myöhäisen ajankohdan kasvukaudella vuoksi. Envibio Oy:n tarjous on kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden ympäristönsuojelun näkemyksen mukaan sammalten osalta kohtuuhintainen.

Liite 1Envibio Oy:n tarjous 16.6.2021

Liite 2Selvitysalueen kartta                     

PäätösPäätin, että tarjouksen mukainen sammalselvitys tilataan hintaan 2990 euroa (+ alv 24 %), jota ei saa ylittää ilman kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden ympäristönsuojelun suostumusta. Kustannukset maksetaan ympäristönsuojelun kustannuspaikalta 40320.

Kaupungin yhteyshenkilönä ovat ympäristönsuojelusuunnittelijat Tanja Ruusuvaara-Koskinen ja Antti Mäkelä.

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoLuonto- ja ympäristötutkimus Envibio Oy
tiedRakennus- ja lupalautakunta


Liitteet:

Kypays § 20
Liite 1:Envibio Oy:n tarjous 16.6.2021
Liite 2:Selvitysalueen kartta