Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö510.06.2021 

7319-2021 (10 03 01, 02 08 00)

Vähäjoen Koroisten kosken kunnostussuunnittelu

Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu, Liisa Vainio 10.6.2021:

Turun kaupunki on toteuttamassa osallistavan asukasbudjetointiehdotuksen ”Koroistenniemen virkistyskäyttö” (tt 51002) mukaisesti kalataloudellisen kunnostuksen Vähäjoen alajuoksulla Koroisten ristin kohdalla. Kyseisellä uoman osuudella on koskiosuus, johon kunnostukset kohdentuvat.

Suunnittelun tavoitteena on Koroisissa sijaitsevan koskialueen ekologinen ja kalataloudellinen kunnostus. Suunnittelussa otetaan huomioon alueella sijaitsevat muinaisjäännökset. Kunnostukset suunnitellaan siten, ettei vallitsevia vedenkorkeuksia muuteta.

Asukasbudjetointiehdotukset on toteutettava vuoden 2021 aikana. Ennen uoman kunnostustöiden toteutusta on laadittava kunnostussuunnitelma sekä varmistettava Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesilain valvojalta vesilain mukaisen luvan tarve. Ensimmäiseen tarjouspyyntöön ei saatu yhtään tarjousta. Kiireellisen aikataulun vuoksi ympäristönsuojelu on pyytänyt tarjouksen ainoastaan Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskukselta, Valonialta, jonka tiedetään pystyvän laatimaan nopealla aikataululla tarvittavan suunnitelman.

Tehtävän sisältö on esitetty tarjouspyynnössä 10.4.2021. Valonian tarjouksessa 27.5.2021 on esitetty kustannus. Valonian tarjous on kaupunkiympäristön ympäristönsuojelun kokemuksen mukaan kohtuuhintainen.

Liite 1Valonian tarjous 27.5.2021

PäätösPäätin, että tarjouksen mukainen Vähäjoen Koroisten koskialueen kunnostussuunnittelu tilataan Valonialta kattohintaan 2600 euroa (+ alv 24 %), jota ei saa ylittää ilman kaupunkiympäristön ympäristönsuojelun suostumusta. Kustannukset maksetaan asukasbudjetoinnin kustannuspaikalta OMA11006 KH.

Kaupungin yhteyshenkilöinä on ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio.

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoValonia, Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito
tiedRakennus- ja lupalautakunta


Liitteet:

Kypays § 5
Liite 1:Valonian tarjous 27.5.2021