Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö1821.04.2021 

4914-2021 (14 03 03)

Vähäjoen alaosan sähkökoekalastus

Kaupunkiympäristön luvat ja valvonta, ympäristönsuojelu,Liisa Vainio 16.4.2021:

Turun kaupunki on toteuttamassa osallistavan asukasbudjetointiehdotuksen ”Koroistenniemen virkistyskäyttö”(tt 51002) mukaisesti kalataloudellisen kunnostuksen Vähäjoen alajuoksulla Koroisten ristin kohdalla. Kyseisellä uoman osuudella on koskiosuus, johon kunnostukset kohdentuvat. Koskialueen pituus on noin 50 metriä.

Kunnostussuunnittelun tueksi tulee kyseisen alueen kalalajisto selvittää.  Tätä varten on tarpeen sähkökoekalastaa Vähäjoen alimman kosken alue neljänä eri ajankohtana. Kevätkutuisten nousijoiden selvittämiseksi kaksi koekalastusta kahtena eri ajankohtana keväällä ja syyskuituisten nousijoiden selvittämiseksi kaksi koekalastusta syksyllä kahtena eri ajankohtana.

Asukasbudjetointiehdotukset on toteutettava vuoden 2021 aikana. Ennen uoman kunnostustöiden toteutusta on laadittava kunnostussuunnitelma sekä varmistettava Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesilain valvojalta vesilain mukaisen luvan tarve. Kevätkutuisista kaloista ensimmäiset lajit ovat jo aloittaneet nousuvaelluksensa Aurajokeen. Kiireellisen aikataulun vuoksi Ympäristönsuojelun yksikkö on pyytänyt tarjouksen ainoastaan Länsi-Suomen kalatalouskeskukselta, jonka tiedetään pystyvän nopealla aikataululla tarvittavan koekalastuksen kohteessa suorittamaan.

Tehtävän sisältö on esitetty tarjouspyynnössä 7.4.2021. Länsi-Suomen kalatalouskeskuksen tarjouksessa 9.4.2021 on esitetty kustannus. Länsi-Suomen kalatalouskeskuksen tarjous on kaupunkiympäristön ympäristönsuojelun kokemuksen mukaan kohtuuhintainen.

Liite 1Länsi-Suomen kalatalouskeskuksen tarjous 9.4.2021

PäätösPäätin, että tarjouksen mukaiset Vähäjoen sähkökoekalastukset tilataan Länsi-Suomen kalatalouskeskukselta kattohintaan 1500 euroa (+ alv 24 %), jota ei saa ylittää ilman kaupunkiympäristön ympäristönsuojelun suostumusta. Kustannukset maksetaan kunnossapidon kustannuspaikalta 49208.

Kaupungin yhteyshenkilöinä on ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio.

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoLänsi-Suomen Kalatalouskeskus ry
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön kunnossapito
tiedRakennus- ja lupalautakunta


Liitteet:

Kytoys § 18
Liite 1:Länsi-Suomen kalatalouskeskuksen tarjous 9.4.2021