Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta10322.04.20211

10493-2020 (10 03 00)

Turun hallinto-oikeuden päätös rakennuslupaa koskevaan valitukseen, Aurakatu 14 (2020-352)

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on jättänyt rakennuslupapäätöksestä tehdyn valituksen ja muut vaatimukset tutkimatta. Rakennus- ja lupalautakunnalle ehdotetaan asian tiedoksi merkitsemistä.

Rlupalk § 103

Kaupunkiympäristötoimiala, valvontalakimies Esa Mettälä 16.4.2021:

Rakennus- ja lupalautakunta on 1.10.2020 § 223 myöntänyt Kiinteistöosakeyhtiö Priman hakemuksesta rakennusluvan myymälätilan muuttamiseksi ravintolatilaksi tarvittavine sisä- ja ulkotilamuutoksineen tontille 7-21-7, osoitteessa Aurakatu 14.

Rakennuslupapäätöksestä on valitettu Turun hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus ei ole pyytänyt rakennus- ja lupalautakunnan lausuntoa asiassa. Valittajille hallinto-oikeus on varannut tilaisuuden esittää selvitystä valitusoikeudestaan ja valittajat ovat selvityksen antaneet.

Turun hallinto-oikeus on päätöksellään 24.3.2021 jättänyt valituksen ja muut esitetyt vaatimukset tutkimatta sekä hylännyt vaatimuksen oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Hallinto-oikeus on päätöksensä perusteluissa katsonut, että valituksen kohteena oleva rakennuslupapäätös ei valittajien esittämillä perusteilla tai muullakaan perusteella vaikuta maankäyttö- ja rakennuslain 192 §:ssä tarkoitetulla tavalla välittömästi valittajien oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun. Valittajilla ei ole valitusoikeutta, minkä vuoksi valitus on jätettävä tutkimatta. Valituksen tekijöistä toinen on rakennuslupaa hakeneen yhtiön osakas ja toinen yhtiön hallituksen jäsen. Yksittäisellä osakkaalla ja hallituksen jäsenellä ei ole valitusoikeutta sillä perusteella, että hänen kantansa yhtiön rakennushankkeeseen on erilainen kuin hallituksen. Muut valituksessa esitetyt asiat ovat yksityisoikeudellisia kysymyksiä, joita ei voida ratkaista rakennuslupamenettelyssä.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 24.3.2021

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.