Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta9122.04.20215

9884-2020 (10 03 00)

Rakennuslupahakemus / KFT Partners Oy, 1-9-26 (2020-905)

Tiivistelmä: -

Rlupalk § 91

Luvanhakija: KFT Partners Oy

Rakennuspaikka: 853-1-9-26

Osoite: Hämeenkatu 5

Toimenpide

Muu muutostyö

Julkisivutoimenpide


Sisätilamuutoksia


Kellarikrs:

1. krs:

2. krs:

 

Selostus asiasta

Asunto Oy Kaivokolmio ja rakennuksessa sijaitsevan huoneiston haltija ja osakkeenomistaja KFT-Partners Oy ovat molemmat hakeneet rakennuslupaa (luvat 2020-905 ja 2021-136) niin sanotun funkistalon muutostöille. Osakkaalla on oikeuden lainvoimainen päätös luvan hakemiseksi päätöksessä mainituille toimenpiteille. Hakemusten liitteinä olevat suunnitelmat ovat pääosin yhteneväiset, mutta poikkeavat muutamilta yksityiskohdiltaan toisistaan (erittely liitteen 1 lisäselvityksissä). Lautakunnalle esitetään, että molemmat hakemukset hyväksytään, mutta ensisijaisesti rakentamisessa on noudatettava rakennushankkeeseen ryhtyvän KFT Partners Oy:n suunnitelmia.

Liite 1Päätösehdotus

Oheismateriaali 1ELY-keskuksen rakennussuojelupäätös

Oheismateriaali 2Museoviraston lausunto

Oheismateriaali 3ELY-keskuksen lausunto

Oheismateriaali 4Hovioikeuden päätös

Oheismateriaali 5ELY-keskuksen katselmusmuistio

Rakennusvalvontapäällikkö Annika Alppi:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää hyväksyä liitteessä mainitun lupahakemuksen ja vahvistaa piirustukset noudatettaviksi.

Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen antopäivä on 28.4.2021. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin. Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa täydentämästä ehdotuksesta.

Raekallion palautusehdotus raukesi kannattamattomana.

Esittelijän täydennys:

Hakemuksen vireillä ollessa suunnitelmia on muutettu museoviraston ja ELY-keskuksen lausuntojen mukaisiksi. Rakentaminen tehdään liitteenä olevien muutettujen suunnitelmien mukaisesti.

Raekallion palautusehdotus:

"Turun rakennus- ja lupalautakunta viittaa Museoviraston 23.2.2021 antamaan ehdolliseen lausuntoon, ja Varsinais-Suomen ELY- keskuksen 22.2.2021 antamaan lausuntoon, joissa yläkerran kylpyhuonetta ei puolleta, koska se sijoittuisi yhteen rakennuksen harvoista suojeltavista huonetiloista. Myöskään ylimpään kerrokseen johtavan portaan yläpäässä olevan oven siirtämistä ei puolleta, sillä myös portaikko ja sen yläpäässä oleva ovi on suojeltu.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on 6.9.2019 tehnyt kohteen suojelupäätöksen lain rakennusperinnön suojelemisesta (498/2010) mukaisesti. Kohteelle on annettu 8.9.2017 vaarantamiskielto, joka on lainvoimainen, ja voimassa kunnes suojeluasia on lainvoimaisesti ratkaistu. Vaarantamiskiellon mukaan mahdollisista korjaustoimenpiteistä on kuultava Museovirastoa ja Varsinais-Suomen ELY-keskusta.

Päätösehdotukseksi esitetään ensisijaisesti KFT Partners Oyn suunnitelmien hyväksymistä, kylpyhuonetta ei ole ko. hakemuksen pohjapiirroksessa. Kylpyhuone on kuitenkin mainittu päätösehdotuksessa yhdeksi uudeksi sisätilamuutokseksi, vastoin Museoviraston ja VARELYn lausuntoja.

Rakennus-ja lupalautakunta päättää palauttaa rakennuslupahakemuksen uudelleen valmisteltavaksi, jotta arvokohteen suojelusta voidaan muutostöissä varmistua."

Jakelu

tiedAsunto Oy Kaivokolmio
aoKFT Partners Oy
tiedMuseovirasto
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus


Liitteet:

Rlupalk § 91
Liite 1:Päätösehdotus : Rakennuslupahakemus / KFT Partners Oy, 1-9-26 (2020-905)