Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta7708.04.20214

4077-2020 (11 03 01)

Vaasan hallinto-oikeuden päätös vuoden 2020 Aurafest-tapahtumaa koskevassa muutoksenhakuasiassa

Tiivistelmä:

Vaasan hallinto-oikeus jätti vuoden 2020 Aurafest-tapahtumaa koskevassa päätöksessään tutkimatta kaupungin yhteistyösopimusta koskevan asian ja hylkäsi ympäristöinsinöörin päätöspöytäkirjaa koskevan valituksen.

Rlupalk § 77

Ympäristöinsinööri Helena Pakkala 30.3.2021:

Vaasan hallinto-oikeus on 23.3.2021 antanut päätöksen yksityishenkilön tekemästä muutoksenhausta koskien Nordic Live Productions Oy:n vuoden 2020 Aurafest-tapahtumaa. Muutoksenhaku koski ensisijaisesti ympäristöinsinöörin päätöspöytäkirjassa annettuja melumääräyksiä. Valituksessa vaadittiin päätöksen kumoamista, tapahtumapaikan siirtämistä tai ainakin tapahtuman päättymisajan aikaistamista ja sallittujen melutasojen laskemista. Lisäksi muutoksenhakija pyysi arvioimaan, onko tapahtuman järjestävän yrityksen ja kaupungin välinen yhteistyösopimus vaikuttanut päätöksen määräyksiin.

Hallinto-oikeus jätti ratkaisussaan valituksen tutkimatta sen yhteistyösopimusta koskevalta osalta. Muutoksenhakijan esittämän käsityksen tueksi ei ole voitu esittää hallintoasioissa annetun lain 15 §:n 1 momentin kohdassa 3 tarkoitettuja perusteita, eikä hallinto-oikeus sen takia voi tutkia asiaa.

Ympäristöinsinöörin päätöspöytäkirjaa koskevalta osalta hallinto-oikeus hylkäsi valituksen. Ratkaisun perusteluissa todetaan, että ottaen huomioon yleisötapahtuman kesto, päättymisajat ja päätökseen sisältyvät muut määräykset, päätös on ympäristösuojelulain melua aiheuttavaa tilapäistä toimintaa koskevan sääntelyn mukainen. Päätöstä ei ole syytä muuttaa valituksessa esitetyillä perusteilla. Ympäristöinsinöörin ei myöskään voida katsoa ylittäneen toimivaltansa, kun hän on antanut päättymisajankohtia koskevat määräykset.

Oheismateriaali 1Vaasan hallinto-oikeuden päätös 23.3.2021

Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.