Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta314.01.20213

5815-2017 (241)

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös / Asunto-osakeyhtiö Turun Hämeenkatu 12 (2017-670)

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on kumonnut lautakunnan päätöksen, jolla oli hylätty rakennuslupahakemus, koska suunnitelma ei täyttänyt esteettömyyden osalta rakentamista koskevia määräyksiä. Rakennus- ja lupalautakunta päätti hakea asiassa valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta, joka hylkäsi valituslupahakemuksen. Korkein hallinto-oikeus ei siten anna ratkaisua valitukseen.

Rlupalk § 3

Kaupunkiympäristötoimiala, valvontalakimies Esa Mettälä 4.1.2021:

Rakennuslautakunta on 31.5.2017 hylännyt Asunto-osakeyhtiö Hämeenkatu 12 -nimisen asuntoyhtiön lupahakemuksen, joka koski taloyhtiön saunaosaston rakennustyön aikaisia tilamuutoksia. Lautakunnan hylkäyksen perusteena on ollut se, että tilat eivät kaikilta osin täytä esteettömyyden vaatimuksia eikä hankkeelle ollut myönnetty poikkeamispäätöstä.

Hallinto-oikeus on päätöksellään 18.4.2019 kumonnut lautakunnan päätöksen. Päätös on tehty äänestyksen jälkeen. Hallinto-oikeuden esittelevä tuomari olisi pysyttänyt lautakunnan päätöksen.

Rakennusvalvonnan noudattaman käytännön kannalta rakennusvalvonta piti tärkeänä, että päätöksestä valitetaan edelleen korkeimmalle hallinto-oikeudelle, jotta päätöksestä saataisiin käytäntöä ohjaava ratkaisu. Jotta valitus käsitellään, tulee korkeimman hallinto-oikeuden myöntää asiassa valituslupa.

Rakennus- ja lupalautakunta päätti 2.5.2019 § 134 tehdä korkeimmalle hallinto-oikeudelle valituslupahakemuksen sekä valituksen Turun hallinto-oikeuden päätöksestä.

Korkein hallinto-oikeus on 19.11.2020 antanut valituslupahakemusta koskevan päätöksen, jossa todetaan, että asian saattamiseen korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi ei ole valitusluvan myöntämisen perustetta. Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valituslupahakemuksen eikä siten anna käytäntöä ohjaavaa ratkaisua valitukseen.

Oheismateriaali 1Korkeimman hallinto-oikeuden päätös 19.11.2020

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.