Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta22801.10.202012

9707-2020 (02 02 00)

Kaupunkiympäristötoimialan strateginen sopimus vuosille 2021-2024 ja rakennus- ja lupalautakunnan operatiivinen sopimus vuodelle 2021

Tiivistelmä:

Rakennus- ja lupalautakunta hyväksyy kaupunginhallituksen ja toimialan välisen kaupunkiympäristötoimialan strategisen sopimuksen 2021-2024 ja lautakunnan ja toimialan välisen rakennus- ja lupalautakunnan operatiivisen sopimuksen 2021. Strateginen sopimus hyväksytään vain rakennus- ja lupalautakuntaa koskevilta osilta

Rlupalk § 228

Kaupunkiympäristötoimiala, valvontajohtaja Leena Salmelainen 24.9.2020:

Turun kaupungin vuoden 2021 talousarvioehdotuksen sekä strategisen ja operatiivisen sopimuksen valmistelua koskevien ohjeiden mukaan lautakuntien tulee toimittaa ehdotuksensa strategiseksi ja operatiiviseksi sopimukseksi 2.10.2020 mennessä kaupunginhallitukselle.

Koronatilanteen vuoksi talousarvion valmistelu on poikennut tänä vuonna vakiintuneesta käytännöstä, jossa valmistelutyö tehdään kaupunginvaltuuston vahvistamaan suunnitteluraamiin. Erityisesti talouden kantokykyä määrittävän tulorahoituksen tasoa ei valmistelun alkaessa vielä kyetty arviomaan, minkä vuoksi selkeää euromääräistä suunnitteluraamia ei tänä vuonna annettu. Suunnittelun pohjaksi toimialat ohjeistettiin valmistelemaan talousarvionsa voimassa olevan taloussuunnitelman vuoden 2021 tasoon. Toiminnan kehittämiseen/muutokseen liittyvät tavoitteet ja toimielinkohtaiset tiedoksi annettavat tunnusluvut sisältyvät kaupunkiympäristötoimialan strategiseen sopimukseen vuosille 2021 - 2024 sekä rakennus- ja lupalautakunnan operatiiviseen sopimukseen vuodelle 2021.

Vallitsevan tilanteen ja käytettävissä olevien ennusteiden perusteella kaupunginhallitus päätti 14.9.2020 § 384 sopeuttamisohjelman päivittämisestä. Tavoitteena on kasvun tukeminen, sopeuttavien toimenpiteiden arviointi ja uusien määrittäminen sekä taloudellista asemaa välittömästi parantavien toimenpiteiden toteuttaminen siten, että kaupungin vuosikate pysyy positiivisena. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kaikkien toimialojen tulee käyttää erittäin tiukkaa tarveharkintaa sijaisten ja tilapäisen työvoiman palkkaamisessa, loppuvuoden palvelu- ja tavarahankinnat rajoitetaan vain päivittäisessä palvelutuotannossa ehdottomasti tarvittaviin ja toimialojen tulee suosia talkoovapaiden antamista, mikäli se on mahdollista ilman sijais- ja ylityökustannuksia.

Kaupunkiympäristötoimiala on aloittanut em. päätöksen mukaiset valmistelutyöt, mutta uusien sopeuttamistoimenpiteiden taloudellisia vaikutuksia ei ole vielä kaikilta osin sisällytetty esitettäviin lukuihin. Luvut tarkentuvat valmistelutyön edetessä.

Sopimukset esitellään kokouksessa tarkemmin siltä osin kuin ne koskevat rakennus- ja lupalautakuntaa

Liite 1Kaupunkiympäristötoimialan strateginen sopimus

Liite 2Rakennus- ja lupalautakunnan operatiivinen sopimus

Oheismateriaali 1Kaupunkiympäristölautakunnan operatiivinen sopimus

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää hyväksyä vuoden 2021 operatiivisen sopimuksen sekä osaltaan vuosien 2021–2024 strategisen sopimuksen tämänhetkisen valmistelutilanteen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, talous


Liitteet:

Rlupalk § 228
Liite 1:Kaupunkiympäristötoimialan strateginen sopimus
Liite 2:Rakennus- ja lupalautakunnan operatiivinen sopimus