Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö2305.05.2020 

3647-2020 (11 01 05)

Päätös ympäristönsuojelumääräyksistä poikkeamisesta, Illoistentie 39, Turku

Ympäristötarkastaja Liisa Leino 27.4.2020:

Hakemus

Turun kaupungin ympäristönsuojelumääräysten 7.3 §:n mukaan jätevesien käsittelyjärjestelmät ja puhdistettujen jätevesien purkupaikka on sijoitettava vähintään viiden metrin etäisyydelle tontin rajasta. Määräysten 7.4 §:n mukaan ympäristönsuojeluviranomainen tai sen määräämä viranhaltija voi hakemuksesta myöntää poikkeuksen suojaetäisyysvaatimuksista, mikäli poikkeamisesta ei arvioida aiheutuvan ympäristön pilaantumisen tai terveyshaitan vaaraa. Poikkeusta harkittaessa otetaan huomioon jäteveden määrä, maaston kaltevuus ja maaperän laatu.

Turun kaupungin ympäristönsuojelulta on anottu poikkeusta ympäristönsuojelumääräysten 7.3 §:n mukaisesta vähimmäissuojaetäisyydestä kiinteistöllä 853-419-1-117 osoitteessa Illoistentie 39, Turku. 24.3.2020 toimitetun hakemuksen mukaan puhdistettujen harmaiden jätevesien purkupaikka tulisi kiinteistön rajan välittömässä läheisyydessä olevaan ojaan. Kiinteistöllä asuu vakituisesti kolme henkilöä. Purkupaikasta alle viiden metrin etäisyydellä olevan naapurikiinteistön omistaa Turun kaupunki. Turun kaupungin maanhankintapäällikön mukaan kaupunki on hyväksynyt puhdistettujen jätevesien johtamisen hakemuksen mukaisesti.

PäätösPäätin, että kiinteistöllä 853-419-1-117 (Illoistentie 39, Turku) voidaan poiketa ympäristönsuojelumääräysten mukaisesta puhdistettujen jätevesien purkupaikan viiden metrin vähimmäissuojaetäisyydestä tontin rajaan, koska vähimmäissuojaetäisyydestä poikkeamisesta ei katsota aiheutuvan merkittävää ympäristön pilaantumisen vaaraa. Käsittelyjärjestelmän toimivuudesta tulee huolehtia säännöllisellä huollolla.

Sovelletut oikeusohjeet

Ympäristönsuojelulaki (527/2014): 202 §

Turun kaupungin ympäristönsuojelumääräykset: 7.3 ja 7.4 §

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoXXXXX
tiedKaupunkiympäristötoimiala, rakennusvalvonta
tiedRakennus- ja lupalautakunta