Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta709.01.20207
Rakennus- ja lupalautakunta1523.01.20203

204-2018 (00 01 01)

Rakennus- ja lupalautakunnan päätösvallan siirron tarkistaminen ympäristönsuojelun yksikön osalta

Tiivistelmä:

Rakennus- ja lupalautakunnan päätösvallan siirron tarkistaminen kaupunkiympäristötoimialan Luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristönsuojelun yksikön osalta.

Rlupalk § 7

Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu, ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki ja ympäristöinsinööri Renja Rasimus 19.12.2019

Kaupunginvaltuusto on 29.5.2017 § 105 hyväksynyt hallintosäännön, jonka 49 §:n mukaan rakennus- ja lupalautakunnan tehtävänä on mm. toimia kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena, luonnonsuojelulaissa tarkoitettuna kunnan viranomaisena ja ulkoilulaissa tarkoitettuna leirintäalueviranomaisena, ellei tehtävää ole annettu muulle viranomaiselle.

Hallintosäännön 53 §:n 3 momentin mukaan ympäristönsuojelupäällikkö päättää kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, leirintäalueviranomaiselle sekä luonnonsuojelulaissa tarkoitetulle kunnan viranomaiselle määrätyistä tehtävistä ja asiantuntijapalveluista, jotka eivät edellytä monijäsenisen toimielimen käsittelyä, sekä huolehtii riistan- ja kalavesien hoitoon, metsästykseen ja kalastukseen liittyvistä asioista kaupungin kokonaan tai osittain omistamilla maa- ja vesialueilla sekä suorittaa metsästyslain ja kalastuslain mukaista valvontaa näillä alueilla. Lisäksi päätöksessä todetaan, että ympäristönsuojelun osalta ympäristönsuojelupäälliköllä on oikeus antaa viranomaisilta pyydetyt lausunnot ja selvitykset, jotka eivät edellytä laajaa harkintaa.

Hallintosäännön 37 §:n mukaan lautakunnalla on oikeus siirtää toimivaltaansa muulle toimielimelle, toimialajohtajalle tai viranhaltijalle.

Rakennus- ja lupalautakunnan päätösvaltaa on ympäristönsuojelun yksikön osalta delegoitu ympäristönsuojelun viranhaltijoille lautakunnan päätöksellä 11.1.2018 7 § ja 17.4.2019 § 121.

Rakennus- ja lupalautakunnan toimivallan siirtämistä kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristönsuojelun viranhaltijoille on tarpeen tarkistaa lainsäädännössä tapahtuneiden muutosten myötä sekä uusista toimenkuvista johtuen. Päätösvallan delegoimisen tarkoituksena on päätöksenteon ja asioiden joutuisan käsittelyn edistäminen.

Liite 1Ympäristönsuojelun viranhaltijoiden toimivalta

Oheismateriaali 1Ympäristönsuojelun viranhaltijoiden toimivalta, muutokset näkyvissä punaisella

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää tarkistaa tehtyä delegointipäätöstä ja siirtää toimivaltaansa kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta - palvelualueen ympäristönsuojelun viranhaltijoille oheisen liitteen 1 mukaisesti 1.2.2020 alkaen.

Lautakunnan esittelijänä toimivalla viranhaltijalla on oikeus tämän päätöksen estämättä saattaa asia lautakunnan käsiteltäväksi.

PäätösAsia pantiin pöydälle Raekallion Valkosen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Rlupalk § 15

Pöydältä 9.1.2020 § 7.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu
tiedXXXXX


Liitteet:

Rlupalk § 7
Liite 1:Ympäristönsuojelun viranhaltijoiden toimivalta

Rlupalk § 15
Liite 1:Ympäristönsuojelun viranhaltijoiden toimivalta