Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö2711.11.2019 

10349-2019 (11 01 00)

Rekisteröidyn toiminnan päättyminen, SEO Ruunikkokatu 1, Turku

Vs.ympäristötarkastaja Katariina Riipinen 6.11.2019:

Seo on toimittanut 3.9.2019 Turun kaupungin ympäristönsuojelulle ilmoituksen jakeluaseman toiminnan lopettamisesta osoitteessa Ruunikkokatu 1 (kiinteistö 853-92-42-1).

Ilmoituksen mukaan polttonesteen myynti lopetetaan syyskuun lopussa 2019. Jakelulaitteet ja muut maanpäälliset jakelutoimintaan liittyvät laitteet poistetaan paikalta ja putkiyhteet ja polttonestesäiliöt tehdään kaasuvapaaksi syys-lokakuun 2019 aikana. Maanalaiset jakelutoimintaan liittyvät laitteet poistetaan loka-marraskuun 2019 aikana. Purkutyön aikana tehdään haitta-ainetutkimus mahdollisen maaperän pilaantumisen selvittämiseksi. Haitta-ainetutkimus raportoidaan ja raportissa esitetään tulokset sekä lausunto maaperän ympäristöteknisestä tilasta. Mikäli tarvetta maaperän kunnostamiseen on, sisällytetään raporttiin jatkotoimenpide-ehdotus.  

PäätösPäätin, että Seo Ruunikkokadun jakeluaseman ympäristönsuojelulain mukainen rekisteröity toiminta (30.11.2015, dnro 6760-2015) merkitään ympäristönsuojelun tietojärjestelmään päättyneeksi 11.11.2019.

VNa 444/2010 17 §:n mukaan toiminnanharjoittajan on ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle jakeluaseman toiminnan lopettamisesta ja esitettävä suunnitelma jakeluaseman rakenteiden poistamisesta sekä maaperän ja pohjaveden mahdollisen pilaantumisen selvittämisestä.

Jakeluaseman rakenteiden purun yhteydessä tulee käyttää ympäristöteknistä valvojaa, jolla on hyvä kokemus pilaantuneen maaperän puhdistuksen ohjauksesta, näytteenotosta ja mittausmenetelmien käytöstä. Maaperätutkimustulokset on toimitettava tiedoksi Turun kaupungin ympäristönsuojeluun.

Mikäli maaperä on pilaantunut, tulee laatia kunnostussuunnitelma ja tehdä ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta ja toimittaa ne Turun kaupungin ympäristönsuojeluun. Ilmoituksen pilaantuneen maaperän puhdistamisesta käsittelee Turun kaupungin ympäristönsuojelu.  

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoSuomalainen Energiaosuuskunta
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedRakennus- ja lupalautakunta