Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristöinsinööri2517.10.2019 

11486-2019 (11 03 01)

Ympäristönsuojelulain 122 § mukainen päätös Jatke Länsi-Suomi Oy:n meluntorjuntailmoituksesta koskien paalutusta (Nuppulantie 40)

Jatke Länsi-Suomi Oy on 1.10.2019 jättänyt Turun kaupungin ympäristönsuojeluun ympäristönsuojelulain 118 §:n mukaisen ilmoituksen melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta koskien paalutusta ja kerrostalon rakentamiseen liittyviä töitä osoitteessa Nuppulantie 40.

Työn kokonaiskesto on 17.10.2019 – 1.10.2020. Paalutus aloitetaan mahdollisimman pian rakennusluvan saamisen jälkeen. Arvion mukaan paalutus kestää 1 – 1,5 kuukautta, jonka aikana on muutama tauko työteknisten syiden takia. Ilmoituksen mukaan töitä tehdään arkisin maanantaista perjantaihin klo 6.00 – 19.00.

Työssä käytettäviä melua aiheuttavia laitteita ovat piikkauskoneet, paalutuskoneet, kaivinkoneet ja porakoneet. Lisäksi Vakka-Suomentien varteen asennetaan vuoden vaihteessa tilapäinen ponttiseinä tukemaan tietä. Pontituksesta aiheutuu paalutusta vastaavaa melua.

Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat paalutuskohteen eteläpuolella. Etäisyyttä paalutusalueen reunalta on lähimmillään noin 30 metriä. Alle sadan metrin etäisyydellä paalutuskohteesta on noin 20 asuinrakennusta, jotka sijaitsevat kohteesta etelään, länteen ja luoteeseen suuntautuvalla alueella. Työmaan kaakkoispuolella on autokorjaamo noin 35 metrin päässä.

Ilmoituksen vireillä olosta ei ole kuulutettu.

PäätösYmpäristönsuojelulain 122 §:n mukaan määrään seuraavaa:

Perustelut

Annetuilla määräyksillä pyritään rajoittamaan melu- ja pölyhaitat niin vähäiseksi kuin mahdollista. Paalutus- ja pontituksen iskumaisesta luonteesta johtuen meluntorjunta on vaikeaa ja tärkeimmäksi keinoksi jää työajan rajoittaminen. Mahdollisuus myöhemmin määrätä työajan lyhentämisestä tai meluavan työn tauottamisesta on annettu meluhaittojen kohtuullistamiseksi

Tätä päätöstä on noudatettava muutoksen hausta huolimatta (YSL 199 §).

Päätöksestä peritään Turun kaupungin valtuuston hyväksymän taksan mukainen 380 euron maksu.

 

 

Helena Pakkala

ympäristöinsinööri

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoJatke Länsi-Suomi Oy
tiedLounais-Suomen poliisilaitos
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala, rakennusvalvonta
tiedRakennus- ja lupalautakunta