Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö1906.08.2019 

9167-2019 (11 01 00)

Ympäristönsuojelumääräysten 13 §:n mukainen päätös, Kaniikintie 3 Turku

Ympäristötarkastaja Petri Uggeldahl 25.7.2019:

Jussi Mattila ja Tara-Niina Butterfiel-Mattila ovat jättäneet 24.7.2019 poikkeamishakemuksen öljysäiliön poistamisvelvollisuudesta Turun kaupungin ympäristönsuojeluun. Osoitteessa Kaniikintie 3 (kiinteistö 853-82-2-2-1) oleva kiinteistön vanha maanalainen teräksestä valmistettu 2,9 m3:n öljysäiliö on poistunut käytöstä jo vuosia sitten talon siirryttyä vesi-ilmalämpöpumpulla lämmitettäväksi.

Hakemusta on perusteltu sillä, että säiliön on hankalassa paikassa pihamaalla ja sen poistaminen voi vaurioittaa rakennusta ja sen perustuksia.

Vanha öljysäiliö on puhdistettu ja poistettu käytöstä Öljykolmio Oy:n toimesta 22. elokuuta 2008.

Ympäristötarkastaja Petri Uggeldahl on käynyt 24.7.2019 toteamassa tilanteen olevan hakemuksessa esitetyn mukainen. Säiliön poistaminen maasta saattaa aiheuttaa rakennuksen tai sen sokkelin vaurioitumisen.

Tarkastuskäynnillä todettiin, että säiliö on perusteltua täyttää hiekalla, sekä kaikki öljysäiliöön liittyvät vanhat tarpeettomaksi käyneet putkistot tulpata ja poistaa.

PäätösPäätin, että osoitteessa Kaniikintie 3, 20300 Turku, sijaitseva käytöstä poistettu öljysäiliö voidaan toistaiseksi pitää nykyisellä paikallaan.

Säiliö putkistoineen tulee kuitenkin poistaa kiinteistöllä mahdollisesti tulevaisuudessa tehtävien piharakentamis- tai vastaavien töiden yhteydessä.

Kiinteistön haltijan tulee huolehtia, että kiinteistölle jätetystä säiliöstä ei aiheudu vaaraa kiinteistön käyttäjille ja siellä oleskeleville (esim. sortumisvaara).

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoMattila Jussi
tiedRakennus- ja lupalautakunta