Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunnan yleisjaosto1828.11.20123

13078-2012 (001, 451)

Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin ja Turun kaupungin yhteistyö

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen erityishuoltopiiri on Turun kaupungin merkittävin yhteistyö-kumppani kehitysvammaisten henkilöiden palveluiden tuottajana. Kaupunki ostaa erityishuoltopiiriltä laitos- ja asumispalveluita yhteensä noin 13 miljoonalla eurolla.

Perlaylj § 18

Palvelujohtaja Maisa Kuusela 20.11.2012:

Varsinais-Suomen erityishuoltopiiri on kuntayhtymä, joka vastaa alueensa kehitysvammaisten henkilöiden erityishuollosta kehitysvammalain mukaisesti. Kuntayhtymän päätöksenteosta vastaa jäsenkuntien edustajista koostuva valtuusto ja hallitus. 

Varsinais-Suomen erityishuoltopiiri on Turun kaupungin merkittävin yhteistyökumppani kehitysvammaisten henkilöiden palveluiden järjestäjänä ja tuottajana. Varsinaisten erityishuoltopalveluiden lisäksi erityishuoltopiiri tarjoaa asumispalveluita, erityisperhetyötä, perusopetusta, työtoimintaa, muuttovalmennusta ja kehittämispalveluita.

Kuntayhtymän strategiset tavoitteet pohjautuvat valtion periaatepäätökseen koskien kehitysvammaisten asumista ja siihen liittyvien tukipalvelujen järjestämistä.

  1. Suunnitelmallinen ja hallittu laitosasumisen vähentäminen ja kehitys- ja vaikeavammaisten tarpeita ja toiveita vastaavien asumisratkaisujen tuottaminen.
  2. Toimiminen kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksena (KTO).

Nämä strategiset tavoitteet tukevat toinen toisiaan, ja hyvin toteutuessaan takaavat kehitysvammaisille henkilöille saumattoman palveluketjun.

Turun kaupunki ostaa erityishuoltopiiriltä laitospalveluita noin 95 henkilölle ja asumispalveluita noin 85 henkilölle yhteensä noin 13 miljoonalla eurolla.

Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin toiminnasta kertoo kokouksessa erityishuoltopiirin johtaja, ylilääkäri Seija Aaltonen.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunnan yleisjaosto keskustelee alustuksen pohjalta erityishuoltopiirin ja kaupungin yhteistyöstä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.