Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunnan yleisjaosto 3 21.04.2010 3

13549-2009 (011)

Ruotsinkielisten palvelujen kehittäminen - Toimintasuunnitelma

Tiivistelmä: -

Perlaylj § 3

Erityisasiantuntija Annika Lönnroth 12.4.2010:

Erityisasiantuntija Annika Lönnroth on laatinut toimintasuunnitelman ruotsinkielisten palvelujen kehittämiseksi. Toimintasuunnitelma perustuu kartoituksella tulosalueilta kerättyyn tietoon sekä muuten esiin tulleisiin kehittämistarpeisiin.

Oheismateriaali 1Toimintasuunnitelma ruotsinkielisten palvelujen kehittämiseksi Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa

Oheismateriaali 2Ruotsinkielisten palvelujen kartoitus

Toimintasuunnitelman lähtökohdaksi on otettu Kielilain säädökset asiakkaan oikeuksista itse valita palvelukielensä ja kaupungin velvollisuudesta oma-aloitteisesti toimimaan siten, että asiakkaan kielelliset oikeudet toteutuvat ilman että asiakas sitä pyytää. Suunnitelman toinen lähtökohta on, että ruotsinkielen näkyvyyttä kehitetään ja ylläpidetään. Henkilökunnan tietoisuutta kielen merkityksestä lisätään. Tarvittavaa kielitaitoa kehitetään jatkuvasti.

Erityisasiantuntija osallistuu tulosalueilla tarpeen mukaan kehittämistyöhön.

EhdotusPeruspalvelulautakunnan yleisjaosto merkitsee tiedoksi suunnitelman ruotsinkielisten palvelujen kehittämiseksi.

PäätösPeruspalvelulautakunnan yleisjaosto hyväksyi Helvan ehdotuksesta Karraschin kannattamana yksimielisesti omalta osaltaan ruotsinkielisten palvelujen kehittämissuunnitelman toteutettavaksi talousarvion puitteissa.

Jakelu

tpvLönnroth Annika