Valitusosoitus

 

Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen saa valittamalla hakea siihen muutosta Turun hallinto-oikeudelta viimeistään kolmantena­kymmenentenä (30) päivänä siitä lukien kun hän sai päätöksestä tiedon. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun.

 

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on omakätisesti allekirjoitettava valituskirjelmä.

 

Turun hallinto-oikeudelle osoitetussa valituskirjelmässä on ilmoitettava

-valitusviranomainen

-valittajan nimi ja kotikunta

-jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta

-postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa

-päätös, johon haetaan muutosta

-miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

-vaatimuksen perusteet, jolleivät ne ilmene siitä, mitä valittaja on aikaisemmin esittänyt asiassa

 

Valituskirjelmä on valittajan tai hänen valtuuttamansa asiamiehen annettava taikka maksettuna postilähetyksenä tai lähetin välityksellä toimitettava viimeistään ennen viraston aukioloajan päättymistä kolmantenakymmenentenä (30) päivänä päätöksen tiedoksisaantipäivästä, sitä päivää lukuun ottamatta,

Turun hallinto-oikeuden kirjaamoon, osoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku tai PL 32, 20101 Turku tai Faksi 010 36 42414 tai

 

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kirjaamoon, postiosoite PL 670, 20101 Turku tai käyntiosoite Kristiinankatu 1, 20100 Turku tai Faksi (02) 2626 899.

 

Postiin valituskirjelmä on jätettävä niin ajoissa, että se ehtii saapua perille viimeistään mainittuna päivämääränä ennen virka-ajan päättymistä.

 

Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, katsotaan valitus määräajassa saapuneeksi, jos se on saapunut ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Valituskirjelmään on liitettävä alkuperäisenä tai jäljennöksenä asiaa koskeva päätös liitteineen sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta (esim. kirjekuori, jossa päätös on postitettu asianosaiselle).


Oikeudenkäyntimaksut muutoksenhaussa

 

 

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 90 euroa.

 

Käsittelymaksuja ei peritä korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja hallinto-oikeudessa sosiaaliasioita, julkisoikeudellista palvelussuhdetta tai vaaleja koskevissa asioissa eikä hallinto-oikeudessa verotusta, kunnallisverosta vapauttamista, valtion avustusta tai julkisia maksuja koskevissa asioissa.