9831-2012 (112)

 

Toimistopäällikön viran täyttäminen sosiaalityön sijaishuollon hallinnossa (vak.nro 300013)

 

Tiivistelmä: -

 

 

Perla § 416

 

Tulosaluejohtaja Leila Visa 15.10.2012:

 

Turun sosiaali- ja terveystoimessa on ollut julkisessa haussa ajalla 25.8.–10.9.2012 toimistopäällikön virka (vak.nro 300013), jonka peruspalkka on 3698,68 €/kk.

 

Pätevyys virkaan perustuu lakiin sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/2005 10 § 2 mom. Kelpoisuusvaatimuksena sosiaalityön ammatillisiin johtotehtäviin on em. lain 3 §:n (kelpoisuusvaatimuksena sosiaalityöntekijän tehtäviin on ylempi korkeakoulututkinto johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityöstä) mukainen kelpoisuus sekä riittävä johtamistaito.

 

Toimistopäälliköltä on lisäksi edellytetty pitkäaikaista kokemusta lastensuojelutyöstä ja kokemusta esimiestyöstä.

 

Toimistopäällikön virkaa haki seitsemän henkilöä:

 

1.    Virolainen Eira

 

2.    Taipale Marjo

 

3.    Raaska Annika

 

4.    Mattila Jussi

 

5.    Heino Lauri

 

6.    Hankomäki Johanna

 

7.    Hamina Tiina

 

Hakijoista nro 7 ei täytä viran pätevyysvaatimuksia. Kaikki pätevät hakijat haastateltiin. Haastatteluihin osallistuivat tulosaluejohtaja Leila Visa, avohuollon toimistopäällikkö Minna Virta ja erityispalveluiden toimistopäällikkö Merja Niinimäki. Haastattelujen perusteella tulosaluejohtaja ja toimistopäälliköt esittivät palvelutuotantojohtaja Petri Virtaselle, että jatkohaastatteluihin kutsutaan hakijat numerot: 1, 2 ja 6. Palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen päätti kutsua jatkohaastatteluihin hakijat numerot: 1,2,3 ja 6. Jatkohaastatteluihin osallistuivat palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen ja tulosaluejohtaja Leila Visa.

 

Esitän, että toimistopäällikön virkaan (vak.nro 300013) valitaan hakija nro 1 Eira Virolainen.

 

Oheismateriaali 1               Tulosaluejohtaja Leila Visa perustelut valinnalle (suppea jakelu)

 

Sosiaali- ja terveystoimi, palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen 19.11.2012:

 

Julkisten virkojen täytössä on olennaisen tärkeätä, että hakijoiden oikeusturva ja tasapuolinen kohtelu turvataan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vähintäänkin hakuprosessissa kärkihakijoiksi todettujen hakijoiden ansioita verrataan tasapuolisesti, jotta päätöksentekijä voi vakuuttua kokonaisvaltaisesti virkaa hakeneiden tasapuolisesta kohtelusta. Tältä osin tulosaluejohtaja Leila Visan esittelyteksti on puutteellinen perustuen pelkästään virkaan valittavaksi esitettävän ansioiden esittelyyn.

 

Pätevyysvaatimus nyt täytettävään sosiaalityön tulosalueen toimistopäällikön virkaan perustuu lakiin sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/2005 10 § 2 mom. Kelpoisuusvaatimuksena sosiaalityön ammatillisiin johtotehtäviin on em. lain 3 §:n (kelpoisuusvaatimuksena sosiaalityöntekijän tehtäviin on ylempi korkeakoulututkinto johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityöstä) mukainen kelpoisuus sekä riittävä johtamistaito. Toimistopäälliköltä on lisäksi edellytetty pitkäaikaista kokemusta lastensuojelutyöstä ja kokemusta esimiestyöstä.

 

Jatkohaastatteluihin kutsutut Annika Raaska, Johanna Hankomäki, Eira Virolainen ja Marjo Taipale täyttävät kaikki sijaishuollon toimistopäällikön viran muodolliset kelpoisuusehdot (asetuksen mukainen pätevyys, pitkäaikainen kokemus lastensuojelutyöstä ja kokemus johtamisesta). Oheismateriaalissa on vertailtu hakijoiden ansioita.

 

Oheismateriaali 2               Hakijoiden ansiovertailu (suppea jakelu)

 

Viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin ja tehtyihin haastatteluihin perustuvaan kokonaisarviointiin perustuen esitän, että Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sijaishuollon toimistopäällikön virkaan (vakanssinumero 300013) valitaan valtiotieteiden maisteri Annika Raaska ehdolla, että ennen viran vastaanottamista hänet todetaan lääkärintodistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi tehtävään ja että hän esittää rikosrekisterilain 6 § 2 mom. tarkoitetun rikosrekisteriotteen (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä).

 

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa, 19.11.2012:

 

Ehdotus        Peruspalvelulautakunta päättää valita Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sijaishuollon toimistopäällikön virkaan (vakanssinumero 300013) valtiotieteiden maisteri Annika Raaskan ehdolla, että ennen viran vastaanottamista hänet todetaan lääkärintodistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi tehtävään ja että hän esittää rikosrekisterilain 6 § 2 mom. tarkoitetun rikosrekisteriotteen (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä).

 

Päätös          Ehdotus hyväksyttiin.

 

Päätös asiassa tehtiin suljetuin lipuin suoritetussa virkavaalissa, jossa Annika Raaska sai kahdeksan ääntä ja Eira Virolainen viisi ääntä.

 

 

Jakelu

   tied Muut hakijat

   ao Raaska Annika

   tied Keskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta sote 1

   tied Sosiaali- ja terveystoimi, henkilöstö

   tied Visa Leila