Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry

Kotikunnas

Luolavuorentie 4

20810 Turku

 

 

 

TURUN KAUPUNKI

PERUSPALVELULAUTAKUNTA

 

 

 

 

KOTIKUNNAAN PÄIVÄPAIKKA VILLAA KOSKEVA ANOMUS VUODELLE 2013

 

 

Päiväpaikka Villa on Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnaan ylläpitämä päivätoimintayksikkö kotona asuville muistisairaille ikääntyville. Yhdistyksemme on ollut kehittämässä ja toteuttamassa muistisairaiden päivätoimintaa vuodesta 1989 - meillä on pitkät perinteet ja vahva kokemus muistisairaiden päivätoiminnasta. Kotikunnaan henkilökunnan muistisairauksiin liittyvä tietotaito on korkea ja sitä ylläpidetään aktiivisesti. Kotikunnaan profiloituminen muistisairaiden hoitoon antaa vahvan taustatuen myös Päiväpaikka Villan toiminnalle.

 

Päiväpaikka on avoinna maanantaista perjantaihin. Asiakkaat käyvät päivätoiminnassa 1-2 kertaa viikossa.

 

Päiväpaikka Villassa tuetaan muistisairaiden asiakkaitten psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista toimintakykyä. Villan toiminta tukee asiakkaiden kotona asumista ja omaishoitajien jaksamista mahdollistamalla heille omaa aikaa. Villassa vahvistetaan asiakkaan sitä roolia, joka hänellä on ollut ennen sairastumistaan. Päiväpaikassa harjaannutetaan arkipäivän toimintoja ja lisätään elämänlaatua monipuolisilla virike- ja liikuntatuokioilla. Päiväpaikan asiakkaiden kanssa käydään aktiivisesti retkillä ja osallistutaan tapahtumiin myös Kotikunnaan ulkopuolella. Päivätoiminnan alussa asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoito- ja kuntoutumissuunnitelma, joka tarkistetaan ja päivitetään tarpeen mukaan.

 

Yhteistyö omaisten kanssa on tiivistä: kuunteleminen, tukeminen ja neuvonta ovat tärkeä osa päivätoimintaa. Omaistapaamisia järjestetään keskimäärin kaksi, kolme kertaa vuodessa. Palautetta kerätään henkilökohtaisissa keskusteluissa ja vuosittain toteutettavan omaiskyselyn kautta. Päiväpaikka Villa tekee säännöllistä yhteistyötä Turun kaupungin muistisairaiden päivätoiminnan palveluohjaajan, muistihoitajien ja muiden päiväpaikkojen kanssa.

 

Vuonna 2013 Päiväpaikka Villa on edelleen auki viitenä päivänä viikossa. Päivittäin on käytössä 11 asiakaspaikkaa. Villassa työskentelee 3,5 työntekijää. Päiväpaikan esimiehenä toimii osastovastaava Katja Keskimäki.

 

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry anoo Turun kaupungilta vuodelle 2013 213 000 euron suuruista avustusta Päiväpaikka Villan toimintaan.

 

 

 

Turussa elokuun 16. päivänä 2012

 

 

 

 

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry

 

 

 

Pilvi Heiskanen

toiminnanjohtaja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIITTEET

Alustava talousarvio vuodelle 2012

Vuoden 2011 tilinpäätöstiedot

Toimintakertomus 2011

Kotikunnas Talousarvio Villa_2013

Kotikunnas tuloslaskelma 2011