Kaupunkilähetys

Turun kaupunkilähetys.Nuorten tuettu asuminen.Liite 9

 

 

Tulosaluejohtaja Leila Visa:

 

Turun Kaupunkilähetys ry anoo taloudellista tukea 20.000 euroa Tuetun asumisen -projektin toiminnan jatkorahoitukseen vuodelle 2013.

 

Liite 1                                  Turun Kaupunkilähetys ry:n avustushakemus vuodelle 2013

 

Turun kaupunkilähetys ry on osallistunut Y-säätiön Tuetun asumisen valtakunnalliseen projektiin sen paikallisena toimijana. Turku on ollut mukana Tuetun asumisen -toiminnassa vuodesta 1998 alkaen. Muut paikkakunnat ovat olleet Helsinki, Espoo, Tampere ja Kuopio.

 

Toiminta on suunnattu 18 – 25 -vuotiaisiin turkulaisiin nuoriin, jotka tarvitsevat tukea itsenäisen asumisen aloittamisessa ja oman elämän suunnittelussa. Nuori saa tuekseen vapaaehtoisen tukihenkilön ja asunto järjestetään pääsääntöisesti Y-Säätiön asuntokannasta. Nuorta tuetaan tekemällä tiivistä verkostotyötä eri nuoren asioita hoitavien ammattityöntekijöiden kanssa. Toiminnan yhteistyökumppaneina ovat: Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi, Turun ammatti-instituutti sekä TVT asunnot Oy. Toiminnalla on voitu tukea vuosittain noin 20 nuorta.

 

Raha-automaattiyhdistykseltä on haettu TUAS-toiminnalle kohdennettua toiminta-avustusta 81.000 € vuodelle 2012. Raha-automaattiyhdistyksen vuoden 2010 päätöksessä todetaan, että vuosille 2012 – 2014 on alustavassa suunnitelmassa varattu 81.000 €/vuosi.

 

Turun kaupunkilähetys ry on saanut peruspalvelulautakunnalta vuonna 2012 avustusta toimintaan 20.000 euroa.

 

Tuetun asumisen-projekti on koettu toimivaksi tukimuodoksi niille nuorille, jotka eivät kokonaisvaltaisesti pysty hoitamaan omia asioitaan. Projekti on pyrkinyt ennaltaehkäisevään työotteeseen ja vaikuttamaan siihen, että vakavia ongelmia ei ehtisi syntymään.

 

Turun Kaupunkilähetys ry avustus voidaan maksaa kustannuspaikalta 20500. Avustus maksetaan kuukausierissä.

 

Esitän, että peruspalvelulautakunta päättää myöntää Turun kaupunkilähetys ry:lle Nuorten tuetun asumisen toimintaan 20.000 euron avustuksen vuodelle 2013.

 

 

Leila Visa

tulosaluejohtaja