Anomus

SPR:n nuorten turvatalo.Liite 5

 

 

Sosiaalityön tulosalueen tulosaluejohtaja Leila Visa ja avohuollon sosiaalityön toimistopäällikkö Minna Virta 30.11.2012

 

Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä Turun nuorten turvatalo on osa SPR:n humanitaarista työtä. Turvatalon tehtävänä on avun ja tuen antaminen kriisissä ja ongelmatilanteissa oleville nuorille sekä tarvittaessa heidän perheilleen. Turun nuorten turvatalon toiminta alkoi vuonna 1994.

 

Turvataloja on Turun lisäksi Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Tampereella. Turvatalojen toimintaa rahoitus perustuu kolmikantaperiaatteelle: Raha-automaattiyhdistys, kunnat ja SPR.

 

Turun kaupunki on avustanut Suomen Punaisen Ristin Turun nuorten turvataloa vuodesta 1994 lähtien.

 

Liite 1                                   SPR:n Turun nuorten turvatalon avustushakemus

 

Sosiaalityön tulosalue näkee Turun nuorten turvatalon toiminnan sekä ennalta ehkäisevänä toimintana että perustyötä erittäin hyvin tukevana toimintana. Turvatalon toiminta on uuden lastensuojelulain mukaista ehkäisevää lasten suojelua, mikä tarkoittaa sitä, että lapsia tuetaan peruspalveluissa ja järjestötoiminnassa. Lasten hyvinvoinnin edistäminen ehkäisee tai ainakin vähentää vaikeuksien syntymistä ja on siten sekä inhimillisesti tärkeää että taloudellisesti erittäin kannattavaa.

 

Suomen Punaisen Ristin Turun nuorten turvatalon avustus 160.000 voidaan maksaa kustannuspaikalta 20500.

 

Esitämme, että peruspalvelulautakunta päättää myöntää SPR:n Turun nuorten turvatalolle 160.000 euron avustuksen vuodelle 2013.

 

 

Leila Visa

tulosaluejohtaja