Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta2216.01.201322

299-2013 (011, 041)

Hyvinvointitoimialan toimipisteiden kesäajan toiminta 2013

Tiivistelmä:

Hyvinvointitoimiala supistaa toimintaansa kesällä 2013 edellisten vuosien tapaan. Vuonna 2013 toimintaa koskevat sulut ja supistukset ovat laajuudeltaan samanlaisia verrattaessa tilannetta edellisiin vuosiin. Oman palvelutuotannon supistuksiin vaikuttavat myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin toimintayksiköiden supistukset. Toiminnalliset supistukset on keskitetty heinäkuuhun. Kesäajan toiminnan supistuksista päätetään poikkeuksellisesti jo nyt, jotta sijaistyövoiman rekrytointiin jäisi aikaa ja että vuodelle 2013 kaavaillut toiminnan tehostamistoimenpiteet saadaan toteutettua suunnitelmien mukaan.

Perla § 22

Palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen ja resurssijohtaja Max Lönnqvist, 7.1.2012:

Hyvinvointitoimialan tulosalueet ovat tehneet esityksensä niiden toimipisteiden kesäajan toiminnasta tulevana kesänä. Tulosalueiden esitykset on esitetty liitteessä 1, jossa on esitetty vertailun mahdollistamiseksi toimipisteiden kesäajan aukiolosta vastaavat tiedot vuosien 2011 ja 2012 osalta.

Liite 1Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteiden sulut kesällä 2013

Palvelutuotannon tulosyksiköiden toimipisteiden henkilöstösuunnittelu toteutetaan liitteessä 1 kuvatun perusteella (sarake ”vuosi 2013”). Oman palvelutuotannon kesäajan sulut 2013 on valmisteltu yhteistyössä hyvinvointitoimialan tulosalueiden kesken varmistamalla hoitoketjujen sujuvuus kesää koskien.

Oman palvelutuotannon näkökulmasta tilannetta hankaloittaa kesällä 2013 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yksiköiden kesäajan toimintaa koskevat supistukset, jotka heijastuvat hyvinvointitoimialan palvelukysynnän kasvuna. Tällä hetkellä ei ole vielä tarkkaan tiedossa kokonaiskuva sairaanhoitopiirin kesäajan toiminnan suluista, vaan tiedot toiminnan supistuksista päivittyvät sairaanhoitopiirin verkkosivuille ( www.vsshp.fi ) reaaliaikaisesti. Tällä hetkellä on tiedossa, että sairaanhoitopiirin kesäajan sulut kohdistuvat Tyksissä sekä operatiiviseen että konservatiiviseen tulosryhmään. Supistettua tai täydellisiä toiminnan sulkuja on suunniteltu esimerkiksi ortopedian ja traumatologian, suusairauksien ja anestesiologian tulosyksiköihin operatiivisessa tulosryhmässä ja Paimion sairaalaan ja syöpätautien tulosyksikköön konservatiivisessa tulosryhmässä.

Kaupunginvaltuuston 17.12.2012 § 252 päättämässä hyvinvointitoimialan johtosäännössä toimialan keskitetyt hallintopalvelut määritellään yhdeksi toimialan tulosalueeksi (”toimialan hallinto” tarkoittaen käytännössä Yliopistonkatu 30:n toimipistettä). Aiempina vuosina tehtyjen asiakaskäyntiseurantojen perusteella heinäkuu on perinteisesti ollut kesäajan hiljaisin aika hallintopalveluissa. Hallintopalvelujen sulkeminen heinäkuussa on mahdollista varmistamalla kuitenkin se, että määräaikaistehtävistä ja tarvittavista päivystyksellisistä tehtävistä huolehditaan. Toimialan hallinto esitetään suljettavaksi heinäkuussa kolmen viikon ajaksi (1.-21.7.). Kaikkien tulosalueiden osalta voidaan todeta, että lomajaksoja tullaan keskittämään heinäkuuhun, mikäli se suinkin on perusteltua asiakkaiden ja potilaiden kannalta. Toiminnan supistukset toteutetaan kaikissa niissä toiminnoissa, joissa se on ollut mahdollista.

Hyvinvointitoimialan toimipisteiden ja palvelujen supistuksista viestitään palvelujen käyttäjille viraston normaalin ulkoisen viestinnän keinoin tiedotusvälineissä ja verkkosivuilla.

Mikäli toimipisteiden kesäajan 2013 aukioloajoissa tulee odottamattomia muutostarpeita (johtuen esimerkiksi sairaanhoitopiirin toiminnan suluista), tuodaan asia sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyyn uudestaan kevään aikana.

Sosiaali- ja terveystoimen yhteistoimintaelin on käsitellyt asiaa 14.1.2013.

Hyvinvointitoimiala, toimialajohtaja Riitta Liuksa, 7.1.2013:

EhdotusPeruspalvelulautakunta merkitsee tiedoksi hyvinvointitoimialan toimipisteiden kesäajan toiminnan liitteessä 1 esitetyllä tavalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Perla § 22
Liite 1:Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteiden sulut kesällä 2013