Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta2616.01.201326

10107-2012 (451)

Selvitys vammaispalvelulain mukaisten invataksikuljetusten toteutumisesta

Tiivistelmä: -

Perla § 26

Kuntoutumispalvelut, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen 4.1.2013:

Peruspalvelulautakunta käsitteli kokouksessaan 14.11.2012 § 382 vammaiskuljetusten järjestämistä Turussa ja antoi asiasta lausunnon kaupunginhallitukselle. Samalla lautakunta päätti, että peruspalvelulautakunnalle annetaan joka toiseen kokoukseen selvitys vammaiskuljetusten tilanteesta.

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi on kilpailuttanut vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut. Peruspalvelulautakunnan päätöksellä 30.5.2012 § 228 palvelun tuottajaksi on hyväksytty Länsikeskuksen taksit (Huvipulju Oy). Kilpailutuksessa on asetettu kuljetuspalvelukalustolle ja kuljetushenkilöstölle vaatimukset, jotka sisältävät mm. turvallisen ja asiakkaan erityistarpeet huomioivan invataksikuljetuksen. Länsikeskuksen takseilla on yhteensä 15 taksia, jotka ajavat pelkästään turkulaisia vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun asiakkaita. Puitesopimus astui voimaan 1.10.2012.

Lokakuun aikana tuli erilaisista asioista 197 palautetta yhteensä noin 80 eri asiakkaalta. Eniten palautetta tuli matkan tilaamiseen ja keskuksen toimintaan sekä puhelun hintaan liittyen. Palautetta tuli myös siitä, että ennakkoon tilattu taksi ei tullutkaan tai taksi myöhästyi. Positiivisia palautteita tuli neljä. Marraskuussa palautteita tuli noin 30 eri asiakkaalta 53 kappaletta, joukossa viisi positiivista palautetta. Suurin osa marraskuussa tulleesta palautteesta on koskenut puhelun hintaa, auton myöhästymistä (lähinnä 5-20 min) ja sitä, että asiakas ei ole saanut matkasta aina kuittia. Joulukuussa tuli palautetta 16 eri asiakkaalta 29 asiasta. Suurin osa palautteesta koski taksin myöhästymisiä etenkin jouluaattona sekä sitä, että matkasta ei aina saa kuittia. Jouluaatto on ainoa päivä vuodessa, jolloin matkojen määrä on kaksinkertainen normaaliin arkipäivään verrattuna.

Palveluntuottajan kanssa pidetään tammikuun 2013 aikana kokous palvelun laadusta tehtyjen reklamaatioiden käsittelemiseksi. Kokouksessa otetaan esille kaikki saatu palaute ja arvioidaan palvelun sopimuksenmukaisuutta.. Invataksimatkoja on tehty loka- joulukuussa saman verran kuin aikaisemminkin. Matkojen määrä on ollut noin 220 matkaa/arkipäivä, mikä on autokohtaisesti laskettuna noin 14 matkaa/vrk.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 7.1.2013:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää merkitä selvityksen vammaispalvelulain mukaisten invataksikuljetusten toteutumisesta tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJuvonen Jukka
tiedKiiski Kaisa