Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta1216.01.201312

12829-2012 (044, 46)

Turun ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämän Avopalveluyksikkö Olivian palvelusopimus vuodelle 2013

Tiivistelmä:

Turun ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämä Avopalveluyksikkö Olivia tarjoaa lastensuojelun avohuollon tukitoimena päihdekuntoutusta päihteitä käyttäville raskaana oleville naisille sekä lapsiperheille, joissa on päihdeongelma. Toiminnan tavoitteina ovat sikiövaurioiden ehkäiseminen tukemalla raskaana olevan naisen päihteettömyyttä ja vanhempien päihteistä kuntoutumista sekä lapsen tervettä kehitystä tukevaa vanhemmuutta.

Perla § 12

Avohuollon sosiaalityön toimistopäällikkö Minna Virta 29.11.2012:

Olivian toiminta perustuu yhteistyöhön lastensuojelun kanssa ja edellyttää kunnan sosiaalitoimelta maksusitoumusta. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma yhdessä perheen sekä lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa. Kuntoutus muodostuu asiakaskäynneistä Oliviassa, kotona tehtävästä perhetyöstä, yhteisöllisestä ryhmätoiminnasta ja kehollisista hoidoista. Vanhemmuuden tukemisen menetelminä käytetään muun muassa keskustelua ja ohjausta, riittävän vanhemmuuden arviointia ja reflektiivistä työotetta. Vuorovaikutuksen ohjauksessa ja hoidossa käytetään video-ohjausta ja Theraplay – leikkiterapiamenetelmää. Päihdekuntoutuksessa käytetään muun muassa ratkaisukeskeisiä ja toiminnallisia menetelmiä, motivoivaa haastattelua, retkahduksen ehkäisyohjelmaa, yhteisöryhmää sekä valokuvaterapiaa.

Olivian asiakasmaksu/viikko/hlö on 200,00 €. Perheen jokaisesta päihde- ja perhekuntoutukseen osallistuvasta henkilöstä laskutetaan siten erikseen. Esimerkiksi perhe, jossa on äiti ja lapsi, on viikkomaksu yhteensä 200 x 2 = 400 €. Hintaan sisältyy 2-4 viikkokäyntiä.

Kuntoutuksen päätyttyä voidaan tarvittaessa sopia erikseen seuranta/jälkihoitokäynnit, jonka hinta on 130,00 € käynti. Käynti sisältää keskustelutuen ja tarvittaessa valvotun huumeseulan.  

Sticks - huumeseulat ja tarvittaessa huumeseulojen varmistukset Yhtyneet laboratoriot Oy:ltä kuuluvat olennaisena osana kuntoutukseen ja niistä ei veloiteta erikseen. Kunnalle maksuttomat asiakaspalvelut Oliviassa ovat myös puhelinneuvottelut / -konsultaatiot asiakkaan ja hänen läheistensä sekä viranomaisten kanssa sekä kirjalliset lausunnot ja raportit lastensuojelulle

Pidä kiinni-hankkeen johtoryhmä ja kehittämispäällikkö vastaavat hankkeen sisällöstä ja sen arvioinnista. Hanketta kehitetään laatujärjestelmän kautta, jossa on keskeistä tavoitteiden ja sisällön ydinkuvakset, jotka puolestaan kattavat yleiset laadun kriteerit. Näitä kriteerien toteuttamista arvioidaan säännöllisesti auditoimalla Olivian toiminta. Hanketta arvioi myös ulkopuolinen arvioija.

Liite 1Turun Ensi- ja Turvakoti ry:n Avopalvelu Olivian palvelutarjous vuodelle 2013

Sosiaalityön tulosalueen vuoden 2013 talousarvioon on varattu määrärahaa palvelujen ostamiseksi.

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen 10.1.2013:

Puollan sosiaalityön tulosalueen esitystä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hankkia maksusitoumusmenettelyä noudattaen Avopalvelu Olivian palveluita liitteenä olevan palvelutarjouksen mukaisesti ajalla 1.1.–31.12.2013. Palvelun aloittamisesta sovitaan aina ensin sosiaalityön tulosalueen sosiaalityöntekijän kanssa, joka myöntää maksusitoumuksen ja sopii annettavien palvelujen laadusta ja määrästä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun ensi- ja turvakoti ry
tiedVirta Minna
tiedVisa Leila


Liitteet:

Perla § 12
Liite 1:Turun ensi- ja turvakoti ry:n Avopalvelu Olivian palvelutarjous vuodelle 2013