Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta40804.12.201210

13389-2012 (356, 001)

Sopiminen valvontaeläinlääkärien toimivallasta Turun kaupungin ja Liedon kunnan virka-alueilla

Tiivistelmä:

Turun ja Liedon valvontaeläinlääkärien toimivaltaa on käytännön työjärjestelyjen vuoksi tarpeen laajentaa kattamaan sekä Turun että Liedon virka-alueet. Asian hoitamiseksi tarvitaan kuntien välinen sopimus.

Perla § 408

Ympäristöterveydenhuolto, va. tulosaluejohtaja Liisa Palmu 28.11.2012:

Turun kaupungilla on sopimus valvontaeläinlääkärin virasta Raision kaupungin kanssa. Virka-alue kattaa Turun lisäksi Raision ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen, johon Raision lisäksi kuuluvat Naantali ja Rusko. Liedon yhteistoiminta-alueella on myös valvontaeläinlääkäri, jonka virka-alueeseen kuuluvat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski TL, Lieto, Loimaa, Länsi-Turunmaa, Marttila, Oripää, Paimio, Pöytyä, Sauvo, Tarvasjoki.

Valvontaeläinlääkäri vastaa virka-alueellaan mm. eläinsuojelusta ja eläintautivalvonnasta. Valtio korvaa kunnalle valvontaeläinlääkärin työstä aiheutuvat kustannukset palkkoineen.

Turku, Raisio ja Lieto ovat neuvotelleet valvontaeläinlääkäriensä toimivallan laajentamisesta kattamaan molempien eläinlääkärien virka-alueet. Laajempi virka-alue helpottaisi valvontaeläinlääkärin työtä. Sijaisjärjestelyt eivät useinkaan ole mahdollisia ja kiireellisten tapausten hoito voi vaarantua poissaolojen aikana. Varsinkin eläinsuojeluasioissa on kohteita, joihin on turvallisempaa mennä toisen viranomaisen kanssa. Hankalissa tapauksissa on myös hyödyllistä, kun tilannetta arvioimassa on yhden sijasta kaksi. Eläinsuojelutarkastuksiin ei saa osallistua muut kuin eläinsuojelulain tarkoittamat viranomaiset.

Aluehallintovirastolta on varmistettu, että valtio korvaa Turulle valvontaeläinlääkärin tarkastukset myös Liedon yhteistoiminta-alueella, mikäli sopimus toimivallasta ko alueella on tehty.

Liite 1Sopimus valvontaeläinlääkärien toimivallasta Turun kaupungin ja Liedon kunnan virka-alueilla 

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 28.11.2012

EhdotusPeruspalvelulautakunta hyväksyy sopimuksen valvontaeläinlääkärien toimivallasta Turun kaupungin ja Liedon kunnan virka-alueilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLiedon kunta, Ympäristöterveydenhuolto
tpvPalmu Liisa


Liitteet:

Perla § 408
Liite 1:Sopimus valvontaeläinlääkärien toimivallasta Turun kaupungin ja Liedon kunnan virka-alueilla