7132-2012 (111, 114)

 

Peruspalvelulautakunnan 29.8.2012 § 327 esittämiä uusien virkojen ja toimien perustamisia ja vakanssimuutoksia sosiaali- ja terveystoimessa (Pj)

 

Tiivistelmä:

 

Peruspalvelulautakunta on esittänyt uusien virkojen ja toimien perustamisia ja vakanssimuutoksia toteutettavaksi 1.11.2012 lukien. Peruspalvelulautakunnan esitys esitetään palautettavaksi uudelleen valmisteltavaksi siten, että toiminnan kannalta välttämättömät esitykset tuodaan kaupunginhallituksen hallintojaoston käsiteltäväksi jaoston marraskuun kokouksessa.

 

 

Perla § 327

 

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 20.8.2012:

 

Sosiaali- ja terveystoimen kuluvan vuoden tarkistettuun henkilöstösuunnitelmaan sisältyy eräitä esityksiä uusien vakanssien perustamisesta ja vakanssimuutosesityksiä, joista ei vielä ole tehty esitystä hallintojaostolle. Peruspalvelulautakunta on käsitellyt aiemmin tänä vuonna useita kertoja kotihoidon lisäresursointia. Myös tätä koskeva esitys on sisällytetty tähän pykälään. Lisäksi tulosaluejohtajat ovat tehneet esityksiä, joista ei aiheudu merkittäviä kustannuksia, ei synny lainkaan kustannuksia tai kustannusvaikutus on negatiivinen.

 

Vakanssien perustamiset ja vakanssimuutokset esitetään toteutettavaksi 1.11.2012. Esitysten vaikutus työvoiman määrään vuositasolla on yhteensä + 18 ja kuluvana vuonna + 3. Esitysten nettokustannusvaikutus sosiaali- ja terveystoimelle vuositasolla on yhteensä 727.147 € ja kuluvana vuonna 121.192 € (erittely jäljempänä kunkin tulosalueen/toiminnon osalta).    

 

Sosiaalityö/ tulosaluejohtaja Leila Visa:

 

Avohuollon sosiaalityössä perustoimeentulotuki on maksettu pääosin keskitetystä etuuskäsittelystä (asiakasneuvonta ja etuuskäsittely-yksikkö) vuodesta 2004 alkaen. Ulkomaalaistoimistossa on ollut oma etuuskäsittely, koska suoraan maahan tulleet pakolaiset ja inkerinsuomalaiset paluumuuttajat eivät voi asioida keskitetyssä etuuskäsittelyssä vaan tarvitsevat välillä ohjausta ja neuvontaa ja etuuskäsittelijän vastaanottoaikoja.

 

Toimeentulotukilain mukaan kiireellisessä tapauksessa päätös on tehtävä käytettävissä olevien tietojen perusteella samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä hakemuksen saapumisesta. Muussa kuin kiireellisessä tapauksessa päätös on tehtävä viivytyksettä, kuitenkin viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen saapumisesta. Toimeentulotukiasiakkaalle tulee järjestää mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan kanssa viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä sen jälkeen kun asiakas on tätä pyytänyt.

 

Toimeentulotuen palvelutakuun pääseminen on ollut haasteellista Turun kaupungin osalta vuosien kuluessa yllämainitun lain tultua voimaan.  Länsi-Suomen lääninhallitus aloitti 15.4.2008 toimeentulotuen lakisääteisen käsittelyajan seuraamisen. Seurannan aikana lääninhallitus ratkaisi useita toimeentulotuen käsittelyn viivästymistä koskevia kanteluasioita sekä antoi kaupungille huomautuksen lainvastaisesta menettelystä.  Elokuusta 2009 alkaen läänihallitus alkoi seurata käsittelyaikoja tehostetusti ja käsittelyaikoja seurattiin viikoittain. 1.12.2010 Lounais-Suomen Aluehallintovirasto päätti lopettaa valvonnan, mutta ilmoitti seuraavansa käsittelyaikoja sosiaalihuoltolain mukaisen valvontatoimintansa yhteydessä.

 

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) toteutti syksyllä 2010 kuntakohtaisen toimeentulotuen kartoituksen webropol -kyselynä.  Turun kaupungin toimeentulotukihakemuksista osan käsittely kesti 8-14 päivää ja tästä johtuen Valvira pyysi peruspalvelulautakunnalta selvitystä toimenpiteistä, joihin on ryhdytty toimeentulotuen määräaikojen saattamiseksi säädösten mukaisiksi. Valvira siirsi sittemmin ko. toimeentulotukea koskevan valvonta-asian Lounais-Suomen aluehallintovirastolle. Selvitys on toimitettu aluehallintoviranomaiselle lokakuulta sekä viikolta 50 vuonna 2011.

 

Sosiaalityön tulosalueella on ollut vuodesta 2009 alkaen tilapäisiä etuuskäsittelijöitä. Vuodesta 2010 alkaen etuuskäsittelyssä on ollut 10 tilapäistä etuuskäsittelijää. 5 tilapäisen etuuskäsittelijän osalta siirrettiin lastenvalvojat palveluista 5 vakanssia siinä vaiheessa kun elatustuen maksamiseen liittyvät asiat siirtyivät Kelaan. Nämä vakanssit on sittemmin muutettu etuuskäsittelijän vakansseiksi. Jäljelle jäi 5 tilapäistä palkkaamislupaa, joista neljässä tehtävien hoitajat ovat toimineet tässä työssä yli 2 vuotta. Henkilöstön vastuualue on kehottanut vakinaistamaan tilapäisiä palkkaamislupia hoitavat etuuskäsittelijät ja kehottanut tekemään kuluvan vuoden aikana myös viidennen, ulkomaalaistoimiston etuuskäsittelyn osalta esityksen tehtävän vakinaistamisesta. Esitys sisältää näiden viiden tehtävän vakinaistamisen.

 

Esityksillä ei ole nettokustannuksia eikä vaikutusta työvoiman määrään, koska kysymyksessä on tilapäisten tehtävien vakinaistamisesta.

 

Perusterveydenhuolto/tulosaluejohtaja Anne Santalahti:

 

Mäntymäki 2 terveysasemalle esitetään perustettavaksi apulaisosastonhoitajan toimi 1.11.2012 lukien. Samalla esitetään yhden toimistovirkailijan toimen lakkauttamista. Esitystä perustellaan sillä, että lähiesimiestyö vaatii lisäresursointia.  Apulaisosastonhoitaja toimii osastonhoitajan työparina sekä osastonhoitajan sijaisena. Kyseessä on kolmen terveysaseman kokonaisuus (Mäntymäki 1-3, väestöpohja 54.000), joka on hallinnollisesti muodostanut yhden Mäntymäen terveysasemakokonaisuuden v.2012 alusta. Hoitohenkilökuntaa on yhteensä 30 ja lääkäreitä 24. Henkilöstöhallinto korostuu, koska esim. toiminnan organisointi, muutosten jalkauttaminen ja toimintatapojen uudistaminen sekä yhteisten toimintalinjojen luominen ja ylläpitäminen vaativat suunnittelua ja hyvää johtamista. Erityisesti korostuu uuden työpari- ja tiimityön kehittäminen yhdessä lääkärien kanssa.

 

Muutos aiheuttaa nettokustannuksia vuositasolla 9. 844 euroa ja kuluvana vuonna 1.641 €. Esityksellä ei ole vaikutusta työvoiman määrään.

 

Erikoissairaanhoito/vs. tulosaluejohtaja Riitta Kokkala:

 

Erikoissairaanhoidon psykiatrian toimintaterapiassa on tullut avoimeksi erikoistoimintaterapeutin toimi, jota esitetään muutettavaksi toimintaterapeutiksi. Avoimeksi tulleet erikoistoimintaterapeutin vakanssit on ennen niiden täyttämistä muutettu toimintaterapeutin vakansseiksi. Erikoistoimintaterapeutteja ei enää valmistu.

 

Muutoksen kustannusvaikutus on negatiivinen. Muutoksella ei ole vaikutusta työvoiman määrään.

 

Kuntoutumispalvelut/ tulosaluejohtaja Jukka Juvonen:

 

Kuntoutumispalveluihin esitetään psykologin ja puheterapeutin varahenkilöiden vakanssien perustamista. Psykologin varahenkilön vakanssia tarvitaan, koska psykologisijaisten saanti on erittäin vaikeaa. Varahenkilön työpanos suunnataan ensisijaisesti opiskelijaterveydenhuoltoon. Puheterapeutin varahenkilön vakanssia tarvitaan, koska puheterapeuttisijaisten saanti on erittäin vaikeaa. Puheterapiajono ylittää hoitotakuun. Psykologien ja puheterapeuttien palkkataso Turussa on huomattavasti ympäristökuntia alhaisempi, mikä vaikeuttaa rekrytointia.

 

Työelämäkuntoutuksesta puuttuu lähiesimiehen vakanssi, koska johtavan sosiaalityöntekijän virka siirrettiin vammaispalveluihin v. 2009.  Nyt esitetään yhden urasuunnittelijan vakanssin muuttamista vastaavaksi urasuunnittelijaksi. Esimiesvakanssi on välttämätön yksikön päivittäisen johtamisen kannalta.

 

Varahenkilöiden vakanssien perustamiseen käytetään sijaismäärärahoja ja järjestelyllä vähennetään vastaavasti sijaisten määrää. Tästä syystä näiden esitysten osalta kustannus- ja työvoimavaikutus on + - 0. Työelämäkuntoutuksen lähiesimiehen vakanssijärjestelyn nettokustannukset vuositasolla ovat 9.840 €. Esityksellä ei ole vaikutusta työvoiman määrään.

 

Vanhuspalvelut/tulosaluejohtaja Sari Ahonen:

 

Vanhuspalvelut/sosiaalityö

 

Vanhuspalveluiden sosiaalityöhön esitetään perustettavaksi sosiaaliohjaajan toimi. Samalla esitetään lakkautettavaksi yksi sosiaalityöntekijän virka. Vakanssijärjestely liittyy vanhuskeskusten sosiaalialan työntekijöiden koulutuksen yhdenmukaisuuteen. Muutoksen jälkeen kaikissa vanhuskeskuksissa on yksi sosiaaliohjaaja.

 

Muutoksen kustannusvaikutus on negatiivinen. Muutoksella ei ole vaikutusta työvoiman määrään.

 

Kotihoito

 

Asiaa on käsitelty peruspalvelulautakunnan kokouksissa 25.4.2012 § 177, 30.5.2012 § 218, 19.6.2012 § 240 ja 15.8.2012 § 297. Asia palautettiin 19.6.2012 § 240 uudelleen valmisteltavaksi siten, että peruspalvelulautakunnalle tuodaan esitys enintään 15 vakanssin perustamisesta kotihoitoon. Peruspalvelulautakunta päätti kokouksessaan 15.8.2012 § 297, että vakanssiesitykset tuodaan lautakunnalle esitettäväksi 29.8.2012.

 

Aikaisemmassa valmistelussa päädyttiin sellaiseen malliin, että omaan palvelutuotantoon perustetaan osa niistä vakansseista, jotka oli alun perin tarkoitus perustaa vuonna 2012 (alkuperäinen esitys loppuvuonna 2011 oli 30+2 vakanssia) ja että osa ko. vakanssien perustamiseen varatuista määrärahoista käytetään palvelusetelitoiminnan laajentamiseen.

 

Esitys sisältää nyt kotihoitoon omaan palvelutuotantoon 10 uutta vakanssia. Vuoden 2012 henkilöstösuunnitelmasta poiketen esitetään 1 kotihoidon palveluesimiehen ja 9 lähihoitajan vakanssin perustamista. Tarve on yhteensä 15 uudelle vakanssille (esimies, 2 sairaanhoitajaa ja 12 lähihoitajaa), mutta kahden sairaanhoitajan ja kolmen lähihoitajan vakanssit saadaan hallintokunnan sisältä siirtämällä päivystyksestä vapautuneet 5 vakanssia kotihoitoon. Uusien vakanssien tarve on näin ollen 10. Tarkoitus on perustaa ko. vakanssit 1.11.2012 ja niihin rekrytoidaan henkilöstö ensi tilassa. Uudet vakanssit sijoitetaan niihin yksikköihin, joissa palvelutarve on tällä hetkellä suurin.

 

Edelleen esitetään 11 kodinhoitajan, yhden hoitajan ja yhden perushoitajan vakanssin muuttamista lähihoitajan vakanssiksi. Työvoiman käytön ja kustannusten osalta ei tapahdu lisääntymistä, sillä uusia vakansseja otetaan käyttöön vain talousarvion antamissa rajoissa joustavasti vaihtoja tehden alueiden välillä. Nimenomaan lähihoitajien tarve on suuri ja eläkkeelle siirtyvien kotiavustajien tilalle voidaan näin saada lähihoitajan vakanssi, jotka voivat tehdä laaja-alaisemmin kotihoidon perushoitoa.

 

Kotihoidon osalta nettokustannukset ovat vuositasolla 511.335 € ja kuluvana vuonna 85.223 (kustannuksissa on otettu huomioon myös päivystyksestä siirrettävien vakanssien osuus). Esityksen vaikutus työvoiman määrään vuositasolla on + 15 (sisältää siirrettävät vakanssit) ja kuluvana vuonna 2,5. Kaikkiin edellä mainittuihin vakansseihin on varauduttu vanhuspalvelujen tulosalueen vuoden 2012 talousarviossa ja niiden perustaminen on ikääntymispoliittisen strategian tavoitteiden mukaista.

 

Lääkäripooli

 

Tarkistetun henkilöstösuunnitelman mukaisesti esitys sisältää kahden uuden lääkärin vakanssin perustamisen lääkäripooliin (kotihoito). Kotihoidon asiakkuuksissa on selvästi näkynyt trendi hoidon vaatimustason kasvusta, jolloin korostuu myös lääkäripalvelujen tarve. Sairaanhoidon laadukkaan toteutumisen takaamiseksi tavoitteena on, että kotihoidon lääkäreillä olisi noin 200 – 250 asiakkaan hoitovastuu.

 

Lääkäripoolin osalta nettokustannukset ovat vuositasolla 140.680 € ja kuluvana vuonna 23.447 €. Esitys toteutuessaan lisää työvoiman määrää vuositasolla + 2 ja kuluvana vuonna n. + 0,3.

 

Vanhuspalveluiden ennaltaehkäisevät palvelut

 

Vanhuspalveluiden ennaltaehkäisevien palveluiden toiminnassa on myös tarpeen selkiyttää vakanssien nimikkeitä. Palveluohjauksen ja tapaamispaikka Poijun henkilökunta työskentelee yhteisenä kokonaisuutena ja tekevät tiimissä työtä. Palveluohjauksen henkilökunnan nimikkeenä on palveluohjaaja. Poijussa on käytössä nimike ohjaaja. Nimikkeiden selkiyttämiseksi ja paremmin vastaamaan toimenkuvaa, esitetään, että Poijun ohjaajan vakanssi muutetaan palveluohjaajan vakanssiksi.

 

Ennaltaehkäisevien palveluiden osalta nettokustannukset ovat vuositasolla 4.579 € ja kuluvana vuonna 763 €. Esityksellä ei ole vaikutuksia työvoiman määrään.

 

Ympärivuorokautinen hoito

 

Tarkistetun henkilöstösuunnitelman mukaan vanhuspalvelujen ympärivuorokautiseen hoitoon esitetään tehtäväksi vakanssimuutoksia, joilla parannetaan hoitoon osallistuvan terveydenhuollon koulutuksen saaneen henkilöstön mitoitusta eri yksiköissä Ikäihmisten palvelujen laatusuosituksen mukaisesti (STM 2008:3).

 

Liitteissä esitetään kuuden uuden sairaanhoitajan (vaihtoehtoinen nimike) vakanssin perustamista ja samalla kuuden vakanssin (kotiavustaja, ompelija, puhelunvälittäjä, laitosapulainen, hoitoapulainen, ja talonmies-autonkuljettaja) lakkauttamista. Lisäksi esitetään 10 uuden lähihoitajan (vaihtoehtoinen nimike) vakanssin perustamista ja samalla 10 vakanssin (kahden kotiavustajan, neljän hoitoapulaisen, kolmen laitosapulaisen ja yhden ompelijan) lakkauttamista. Näiden lisäksi esitetään kahden hoitajan vakanssin muuttamista lähihoitajaksi (vaihtoehtoinen nimike).

 

Ympärivuorokautisen hoidon osalta nettokustannukset vuositasolla ovat 64.404 € ja kuluvana vuonna 10.734 €. Esityksellä ei ole vaikutusta työvoiman määrään.

 

Ympäristöterveydenhuolto /va. tulosaluejohtaja Liisa Palmu:

 

Ympäristöterveydenhuoltoon esitetään perustettavaksi eläinhoitoapulaisen toimi 1.11.2012 lukien, koska työtehtävät ovat lisääntyneet uuden eläinhoitolan myötä. Vakanssin perustamisen yhteydessä esitetään lakkautettavaksi pieneläinhoitajan toimi.

 

Järjestelyn nettokustannusvaikutus on negatiivinen, vuositasolla – 5.004 euroa ja kuluvana vuonna -834 euroa. Palkkakustannuksista laskutetaan n. puolet eläinhoitolasopimuskunnilta. Vakanssin perustamisella ei ole vaikutusta työvoiman määrään.

 

Työterveyshuolto/ tulosaluejohtaja Marjo Sinokki:

 

Työterveyshuoltoon esitetään perustettavaksi lääkärin virka akuuttisairausvastaanottoa varten. Uudella vakanssilla turvataan jatkuvuus sairaanhoidossa. Esityksen vaikutus työvoimaan on vuositasolla + 1 ja kuluvana vuonna on n. + 0,2.

 

Vakanssin perustaminen on ostopalvelua edullisempi vaihtoehto. Kustannukset laskutetaan täysimääräisinä yrityksiltä, jolloin nettokustannukset ovat 0 €.

 

Liite 1                                  Esitykset vakanssien perustamisesta/lakkauttamisesta ja vakanssimuutoksista

 

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 23.8.2012:

 

Ehdotus        Peruspalvelulautakunta päättää

esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että sosiaali- ja terveystoimessa toteutetaan liitteessä 1 mainitut vakanssien perustamiset/lakkauttamiset ja vakanssimuutokset, ja

siirtää vanhuspalveluiden kotihoitoon seuraavat päivystyksestä (ty 253327) vapautuneet vakanssit: kaksi sairaanhoitajaa, vak.nrot 257013 ja 257711 sekä kolme lähihoitajaa, vak.nrot 268015, 268044 ja 268702.

 

Päätös          Ehdotus hyväksyttiin.

 

 

Khhal § 191

Palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen, henkilöstöjohtaja Marja Salmi-Tuominen 5.9.2012:

 

Peruspalvelulautakunta on esittänyt, että sosiaali- ja terveystoimessa toteutetaan esityksen liitteen mukaiset vakanssimuutokset.

Yhteenveto esitetyistä muutoksista on alla olevissa taulukoissa

 

Uudet virat/toimet

 

Nimike

 

Palkka

Kustannus/
vuosi

HTV vaikutus

Muuta

Etuuskäsittelijä

5

2.148,15

0 €

0 htv

Vakinaistetaan määräaikaisilla palvelussuhteilla hoidettuja tehtäviä.

 

Apulaisosastonhoitaja

1

2.465,59

9.844 €

0 htv

Lakkautetaan toimistosihteerin toimi.

 

Psykologi

1

2.983,45

0 €

0 htv

Palkkakustannuksiin käytettään aiempia sijaismäärärahoja, Sijaisten määrä vähenee.

 

Puheterapeutti

1

2.679,66

0 €

0 htv

Palkkakustannuksiin käytetään aiempia sijaismäärärahoja, Sijaisten määrä vähenee.

 

Sosiaaliohjaaja

1

2.094,68

-8.531 €

0 htv

Lakkautetaan sosiaalityöntekijän virka

Kotihoidon palveluesimies

1

2.816,49

47.247 €

1 htv

 

Lähihoitaja

9

1.936,43

292.356 €

9 htv

 

Terveyskeskuslääkäri

2

4.193,20

140.680 €

2 htv

 

Sairaanhoitaja

5

2.214,00

40.622 €

0

Lakkautetaan kotiavustajan, ompelijan, puhelunvälittäjän, laitosapulaisen ja hoitoapulaisen toimet

Lähihoitaja

6

1.936,43

23.782 €

0

Lakkautetaan 2 kotiavustajan, 2 hoitoapulaisen ja 2 laitosapulaisen tointa.

Eläinhoitoapulainen

1

1.583,05

-5.004 €

0

Lakkautetaan pieneläinhoitajan toimi

Lääkäri

1

3.415,12

0 €

1

Korvataan ostopalvelua

 

Vakanssimuutokset

 

 

Uusi nimike

 

Uusi palkka

 

Vanha nimike

Vanha

palkka

Kustannusvaikutus

Muuta

Toimintaterapeutti

1

2.204,24

Erikoistoimintaterapeutti

2.226,69

- 377 €

 

Vastaava urasuunnittelija

1

2.823,15

Urasuunnittelija

2.236,52

9.840

Kelpoisuusvaatimus muuttuu

Lähihoitaja

13

 

Kodinhoitaja (11), hoitaja, perushoitaja

 

 

Hinnoittelukohta muuttuu, ei vaikutusta palkkaan

Palveluohjaaja

1

2.476,24

Ohjaaja

2.094,68

 

4.579 €

Hinnoittelukohta ja kelpoisuusvaatimus muuttuvat

Lähihoitaja

2

 

Hoitaja

 

 

Hinnoittelukohta muuttuu, ei vaikutusta palkkaan

 

Sosiaali- ja terveystoimen esittämiä resurssilisäyksiä arvioitaessa on syytä huomioida, että tammi-huhtikuun toteutuman perusteella laaditun ennusteen perusteella sosiaali- ja terveystoimen menojen ylitys vuonna 2012 on noin 22 M€ ja tulojen ylitys noin 1,7 M€ ja nettopoikkeama noin 20,3 M€. Sosiaali- ja terveystoimen työvoiman käytössä on vuoden 2012 aikana tapahtunut myös merkittävää kasvua vuoteen 2011 verrattuna. Kun huomioidaan toteutetut henkilöstösiirrot ja kokonaan ulkopuolisella rahoituksella palkattu työvoima oli ajanjaksolla tammikuu – heinäkuu työvoiman käyttö sosiaali- ja terveystoimessa 52,8 henkilöstötyövuotta suurempi kuin edellisenä vuonna vastaavana ajanjaksona.

 

Perustettavaksi esitettävät uudet virat ja toimet:

 

Sosiaalityön tulosalueen etuuskäsittelijöiden osalta työsopimuslain edellyttämää perustetta määräaikaisten palvelussuhteiden jatkamiselle ei tehtävien pysyväisluontoinen tarve huomioiden ole olemassa ja esitetyt virat tulisi tästä syystä perustaa. Suoria kustannusvaikutuksia ei virkojen perustamisesta tule.

 

Perusterveydenhuoltoon perustettavaksi esitetylle apulaisosastonhoitajan toimelle on toiminnallinen peruste. Toimistovirkailijan toimen lakkauttaminen samassa yhteydessä vähentää esityksen kustannusvaikutusta.

 

Kuntoutumispalveluihin perustettavaksi esitettyjen psykologin ja puheterapeutin toimen osalta on kyse toiminnallisesta tarpeesta. Esityksessä todetulla tavalla tarvittavien sijaisten saanti psykologin ja puheterapeutin tehtäviin voi olla hyvin vaikeaa ja varahenkilöjärjestelmä luominen on toiminnan turvaamisen kannalta parempi ratkaisu kuin sijaisten käyttö.

 

Vanhuspalvelujen sosiaalityössä sosiaaliohjaajan toimen perustaminen ja sosiaalityöntekijän viran lakkauttaminen liittyy tehtävien yhdenmukaistamiseen. Esityksen kustannusvaikutus on negatiivinen.

 

Kotihoitoon perustettavaksi esitettävät palveluesimiehen toimi ja 9 lähihoitajan tointa liittyvät kotihoidon palveluohjauksen kehittämiseen. Perustettavaksi esitettyjen uusien toimien kustannusvaikutus on vuositasolla 292.356 €.

 

Kotihoidon palveluohjauksen kehittämisen kustannusvaikutukset vuositasolla ovat yhteensä 511.335 €. Tässä kustannusvaikutuksessa on huomioitu peruspalvelulautakunnan päätöksellä 29.8.2012 § 327 päivystyksestä vanhuspalveluiden kotihoitoon siirretyistä vakansseista aiheutuvat kustannukset.

 

Lääkäripooliin perustettavaksi esitetyt terveyskeskuslääkärin virat liittyvät kotihoidon asiakkaiden vaatimustason kasvuun. Lääkäripalvelujen tarve kotihoidossa on lisääntynyt. Viroista aiheutuva vuositason kustannusvaikutus on 140.680 €.

 

Ympärivuorokautiseen hoitoon peruspalvelulautakunta esittää perustettavaksi viisi sairaanhoitajan tointa ja kuusi lähihoitajan tointa. Samassa yhteydessä esitetään lakkautettavaksi kolme kotiavustajan, kolme hoitoapulaisen ja kolme laitosapulaisen tointa sekä ompelijan ja puhelunvälittäjän toimi.

 

Ympärivuorokautista hoitoa koskevien esitysten yhteenlaskettu ilmoiteltu kustannusvaikutus on vuositasolla 64.4040 €.

 

Ympäristöterveydenhuoltoon esitetään perustettavaksi eläinhoitoapulaisen toimi. Samassa yhteydessä esitetään lakkautettavaksi pieneläinhoitajan toimi. Tämän esityksen kustannusvaikutus on negatiivinen.

 

Työterveyshuoltoon perustettavaksi esitetty lääkärin virka korvaa ostopalvelua. Viran perustaminen on esityksen mukaan ostopalvelua edullisempi vaihtoehto.

 

Sairaanhoitajan toimet tulee perustaa kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston aiemmin tekemiin päätökseen perustuen käyttäen ns. vaihtoehtoisia nimikkeitä, jolloin em. hoitohenkilöstön toimen täyttävä viranomainen on oikeutettu ennen avoimen toimen haettavaksi julistamista päättämään, millä yhdellä vaihtoehtoisista nimikkeistä toimi julistetaan haettavaksi. Toimen vakinaisen täyttämisen jälkeen toimen täyttävän viranomaisen tulee ilmoittaa henkilöstön vastuualueelle vakanssirekisterinpitäjälle toimen käytössä oleva koulutusnimike.

 

Vakanssimuutokset

 

Vakanssimuutoksista kustannuksia lisääviä ovat urasuunnittelija toimen nimikkeen muutos vastaavaksi urasuunnittelijaksi ja ohjaajan nimikkeen muutos palveluohjaajaksi. Työelämäkuntoutuksen tarvitaan esityksen mukaan lähiesimiehen vakanssi. Vastaava urasuunnittelija tulisi toimimaan jatkossa em. tehtävässä. Tehtävien vaativuuden muututtaessa voitaneen esitettyä tehtäväkohtaisen palkan korotusta pitää perusteltuna.

 

Vanhuspalvelujen palveluohjauksen ohjaajan nimikkeen, palkkahinnoittelukohdan ja tehtäväkohtaisen palkan muuttamisessa palveluohjaajaksi on kyse tehtävänimikkeiden yhdenmukaistamisesta. Uusi tehtäväkohtainen palkka vastaa muille palveluohjaajille maksettavaa tehtäväkohtaista palkkaa.

 

Henkilöstön vastuualueella ei ole muilta osin huomauttamista peruspalvelulautakunnan tekemään esityksen.

 

Liite 1                                  Esitykset vakanssimuutoksista

 

 

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

 

Peruspalvelulautakunta on esittänyt kaupunginhallituksen hallintojaostolle toteutettavaksi uusien vakanssien perustamisia ja vakanssimuutoksia 1.11.2012 lukien. Esitysten vaikutus työvoiman määrään vuositasolla on yhteensä + 18 htv ja kuluvana vuonna + 3 htv. Esitysten nettokustannusvaikutus sosiaali- ja terveystoimelle vuositasolla on yhteensä 727.147 € ja kuluvana vuonna 121.192 €.

 

Tammi-elokuun toteutuman perusteella laaditun ennusteen perusteella sosiaali- ja terveystoimen menojen talousarvion ylitys vuonna 2012 on noin 24,8 M€ ja tulojen ylitys noin 0,8 M€ ja nettopoikkeama noin 24,0 M€.

 

Peruspalvelulautakunta on toukokuussa 1. ennusteen jälkeen tehnyt lisätalousarvioesityksen valtuustolle ja asia on tällä hetkellä pöydällä kaupunginvaltuustossa.

 

Sosiaali- ja terveystoimen työvoiman käytössä on vuoden 2012 aikana tapahtunut myös merkittävää kasvua vuoteen 2011 verrattuna. Kun huomioidaan toteutetut henkilöstösiirrot ja kokonaan ulkopuolisella rahoituksella palkattu työvoima oli ajanjaksolla tammikuu – heinäkuu työvoiman käyttö sosiaali- ja terveystoimessa 52,8 henkilöstötyövuotta suurempi kuin edellisenä vuonna vastaavana ajanjaksona. Peruspalvelulautakunnan vuoden 2013 talousarvioesitys ylittää peruspalvelulautakunnalle asetetun talousarvioraamin. Em. syistä esitys tulee palauttaa uudelleen valmisteltavaksi.

 

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

 

Ehdotus        Kaupunginhallituksen hallintojaosto päättää, että peruspalvelulautakunnan esitys palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että toiminnan kannalta välttämättömät esitykset tuodaan kaupunginhallituksen hallintojaoston käsiteltäväksi jaoston marraskuun kokouksessa.

 

Päätös          Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti,

 

- että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sosiaali- ja terveystoimi, perustetaan 1.11.2012 lukien

 

* kotihoidon palveluesimiehen virka (KVTES/04SOS030), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.816,49 €/kk ja kelpoisuusvaatimus sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu laki (272/05) 10 § 4 mom. (liite 1, lomake 9) ja

 

* yhdeksän lähihoitajan kuukausipalkkaista työsopimussuhteista tointa (KVTES/03HOI040), joiden tehtäväkohtainen palkka on 1.936,43 €/kk ja kelpoisuusvaatimus tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto taikka aikaisempi kouluasteinen koulutus (Liite 1, lomake 10),

 

- että peruspalvelulautakunnan esitys palautetaan muilta osin uudelleen valmisteltavaksi siten, että toiminnan kannalta välttämättömät esitykset tuodaan kaupunginhallituksen hallintojaoston käsiteltäväksi jaoston marraskuun kokouksessa.

 

Päätös tehtiin puheenjohtaja Eklundin Elon kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

 

 

Jakelu

   tied Keskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta sote 1

   mtpv Peruspalvelulautakunta

   tpv Sosiaali- ja terveystoimi

   tpv Elo Paul

   tied Matilainen Urpo

                  LIITE 1 Lomake 1

 

Esitys viran                  Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Asiakasneuvonta ja etuuskäsittely

 

 

 

 

Perusyksikön numero

252102

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

etuuskäsittelijä 4 kpl

Nimikekoodi

73670

Vakanssinumero

390379 - 390382

Nimikeselite

Tehtävät

Toimeentulotukihakemusten käsittely ja asiakasneuvonta.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Toimeentulotukipäätösten tekeminen.

Kelpoisuusvaatimus: Tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotasoinen tutkinto, soveltuva ammatillinen perustutkinto, soveltuva ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai riittävä tehtävään soveltuva työkokemus

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Tilapäiset palkkaamisluvat olleet käytössä yli kaksi vuotta.

Toimeentulotukeen liittyvä palvelutakuu. Toimeentulotukilain mukaan toimeentulotukihakemus on käsiteltävä viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä ja kiireellisissä tapauksissa samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 36.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 2.148,15 €/kk

 

Hinnoittelukohta 01TOI010

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

malli

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

25

Pvm

31.5.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan / vakanssi (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

6.006

Vuositasolla

36.035 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 20521

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus / vakanssi (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

0

Vuositasolla

0 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

64,1

Lakkautetaan

lukien

nimike

vaknro

vakanssilaji

tehtäväkohtainen palkka

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Jaana Hakamäki

 

 

Virka-asema
johtava sosiaalityöntekijä

Päiväys
22.5.2012

 

 


                  Lomake 2

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Ulkomaalaistoimisto, sos.työ

 

 

 

 

Perusyksikön numero

252132

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

etuuskäsittelijä

Nimikekoodi

73670

Vakanssinumero

390383

Nimikeselite

Tehtävät

Toimeentulotukihakemusten käsittely ja asiakasneuvonta.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Toimeentulotukipäätösten tekeminen.

Kelpoisuusvaatimus: Tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotasoinen tutkinto, soveltuva ammatillinen perustutkinto, soveltuva ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai riittävä tehtävään soveltuva työkokemus

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Palvelutakuu. Aikaisemmalla päätöksellä (Palvelutointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan päätös 14.12.2012 § 56) on myönnetty tilapäinen palkkaamislupa ajalle 1.12.2011-31.12.2012. Päätöksen yhteydessä on edellytetty esityksen tekemistä vuoden 2012 aikana vakinaisesta järjestelystä. Henkilöstön vastuualue esittänyt seuraavan lausunnon asiassa: 'Henkilöstön vastuualueen näkemyksen mukaan ulkomaalaistoimiston asiakasmäärä on kasvanut ja toimeentulotukihakemusten käsittelyaika pitkittynyt jo usean vuoden aikana, eikä sitä voida enää pitää sellaisena tilapäisenä töiden ruuhkautumisena, jota voitaisiin joissakin tilanteissa pitää perusteltuna syynä palvelussuhteen määräaikaisuudelle. Henkilöstön vastuualueen näkemyksen mukaan apulaiskaupunginjohtaja voi tästä huolimatta kuitenkin hyväksyä sosiaali- ja terveystoimen palkkaamislupaesityksen sillä edellytyksellä, että sosiaali- ja terveystoimi tekee vuoden 2012 aikana kaupunginhallituksen hallintojaostolle tarvittavan esityksen ulkomaalaistoimiston toiminnan kannalta välttämättömien virkojen perustamiseksi.' (Dno: 13891-2011)

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 36.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 2.148,15 €/kk

 

Hinnoittelukohta 01TOI010

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

malli

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

25

Pvm

31.5.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

6.006

Vuositasolla

36.035 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 20556

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus / vakanssi (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

0

Vuositasolla

0 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

64,1

Lakkautetaan

lukien

nimike

vaknro

vakanssilaji

tehtäväkohtainen palkka

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Jyri Mikkola

 

 

Virka-asema
johtava sosiaalityöntekijä

Päiväys
22.5.2012

 


Lomake 3


Esitys viran                  Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Mäntymäki 2

 

 

 

 

Perusyksikön numero

253312

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

apulaisosastonhoitaja

Nimikekoodi

03330

Vakanssinumero

390362

Nimikeselite

Tehtävät

Mäntymäki 1, 2 ja 3 terveysasemien lähiesimiestyö yhdessä osastonhoitajan kanssa.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukainen laillistus taikka aikaisempi hyväksytty osastonhoitajan pätevyys.

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Lähiesimiestyö vaatii lisäresurssointia. Henkilöstöhallinto korostuu, koska esim. toiminnan organisointi, muutosten jalkauttaminen ja toimintatapojen uudistaminen vaativat suunnittelua ja hyvää johtamista.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 38.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 2.465,59 €/kk

 

Hinnoittelukohta 03HOI020

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

17.2.2012

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

19

Pvm

1.6.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

6.893

Vuositasolla

9.844 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 21221

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

1.640

Vuositasolla

9.844 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

64,1

Lakkautetaan

1.11.2012 lukien

nimike

toimistovirkailija

vaknro

273507

vakanssilaji

ts

tehtäväkohtainen palkka

1.878,72

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Pirjo-Riitta Liuksila

 

 

Virka-asema
vt. tulosaluejohtaja

Päiväys
16.3.2012

 

 

 

 

 

 

 

 


 

         Lomake 4

Esitys viran /toimen muuttamisesta (esim. nimike, kelpoisuusvaatimus, hinnoittelukohta, palkka)

 

sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

Osio 1

Perusyksikön nimi
Toimintaterapia

Perusyksikön numero
254212

Muutoksen ajankohta
1.11.2012

Nimike

 

erikoistoimintaterapeutti

Uusi nimike

 

toimintaterapeutti

Nimikekoodi

10223

Uusi nimikekoodi

54410

Vakanssinumero

253552

 

 

Virka

 

 

Toimi

X

 

 

Tehtävät

Muuttuneet tehtävät

Toimintaterapeutin tehtävät psykiatrian erikoissairaanhoidossa.

 

 

 

Osio 2

Kelpoisuusvaatimus

Uusi kelpoisuusvaatimus

 

Sopimustieto

Uusi sopimustieto

KVTES

KVTES

OVTES

OVTES

TS

TS

LS

LS

Muu

Muu

Hinnoittelukohta

Tehtäväkohtainen palkka

2.226,69

Uusi hinnoittelukohta

Uusi tehtäväkohtainen palkka

2.204,24 / TVA 20

Työaikajärjestelmä:

 

 

 

Uusi työaikajärjestelmä:

 

Viikkotyöaika

Uusi viikkotyöaika

Työaika- %

Uusi työaika-%

 

Osio 3

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Kuluvan vuoden aikana - 63

Vuositasolla - 377 €/vuosi

Viran/toimen hoitotilanne

Täytetty vakinaisesti

Vakanssilla avoimen vakanssin hoitaja x

Ei hoitajaa

Viran/toimen hoitajan nimi

Sannikka Anniina

Viran/toimen haltijaa on kuultu asiasta

 

 

Päiväys

Viran/toimen haltija on antanut suostumuksen muutokselle

 

 

Muutoksen perustelut Erikoistoimintaterapeutteja ei enää valmistu. Avoimeksi tulleet erikoistoimintaterapeutin vakanssit on muutettu toimintaterapeuteiksi.

Esityksen tekijä
Antti Penttinen

Virka-asema
vs. ylihoitaja

Päiväys
1.6.2012

Lautakunnan/johtokunnan/hallituksen päätös

Päivämäärä

§

 

 

 

 

 

 

                  


Lomake 5

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Psykososiaalinen kuntoutus

 

 

 

 

Perusyksikön numero

255200

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

psykologi (varahenkilö)

Nimikekoodi

41790

Vakanssinumero

390396

Nimikeselite

Tehtävät

Psykologien varahenkilö.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukaan.

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Sijaisia vaikea saada. Vakinainen varahenkilö auttaa psykologien rekrytointia.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 37.00

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 2.983,45 €/kk

 

Hinnoittelukohta -

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

13.1.2012

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

Pvm

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

8.341

Vuositasolla

50.047 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 22003

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

0

Vuositasolla

0 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

64,1

Lakkautetaan

lukien

nimike

vaknro

vakanssilaji

tehtäväkohtainen palkka

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Kustannukset katetaan sijaismäärärahoista.

Esityksen tekijä
Jukka Juvonen

 

 

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
5.6.2012

 

 


               Lomake 6

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Lääkinnällinen kuntoutus

 

 

 

 

Perusyksikön numero

255021

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

puheterapeutti (varahenkilö)

Nimikekoodi

42590

Vakanssinumero

390397

Nimikeselite

Tehtävät

Lasten puheterapiapalvelut.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukaan.

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Resurssilisäys on tarpeen lasten puheterapiaan, jotta puheterapiaan pääsy nopeutuisi ja toteutuisi hoitotakuun määrittämässä ajassa. Nykyisin lasten puheterapiajono on 13 kk. AVI seuraa lasten puheterapian jonotilannetta, koska hoitoon pääsy ei toteudu hoitotakuun määrittämässä ajassa. Puheterapian vakinainen varahenkilö on tarpeen, koska puheterapiaan ei ole mahdollista saada sijaisia lyhyisiin sijaisuuksiin.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 38.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 2.679,66 €/kk

 

Hinnoittelukohta -

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

4.1.2012

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

Pvm

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

7.492

Vuositasolla

44.951 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 22001

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

0

Vuositasolla

0 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

64,1

Lakkautetaan

lukien

nimike

vaknro

vakanssilaji

tehtäväkohtainen palkka

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Kustannukset katetaan sijaismäärärahoista.

Esityksen tekijä
Jukka Juvonen

 

 

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
5.6.2012

 

 

 

 

 


Lomake 7

Esitys viran

/toimen

x

muuttamisesta

(esim. nimike, kelpoisuusvaatimus, hinnoittelukohta, palkka)

sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

Osio 1

Perusyksikön nimi
Työllistymispalvelut

Perusyksikön numero
255311

Muutoksen ajankohta
1.11.2012

Nimike

 

urasuunnittelija

Uusi nimike

 

vastaava urasuunnittelija

Nimikekoodi

75050

Uusi nimikekoodi

79611

Vakanssinumero

308040

 

 

Virka

 

 

Toimi

x

 

 

Tehtävät

Urasuunnittelijan tehtävät

Muuttuneet tehtävät

- vastaa työllistymispalveluiden asiakastyöstä

- toimii tulosyksikön johtajan sijaisena

 

 

 

Osio 2

Kelpoisuusvaatimus

Uusi kelpoisuusvaatimus

Tehtävään soveltuva sosiaalialalle suuntaava sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulu-tutkinto tai aikaisempi opistoasteinen koulutus

Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto.

 

Sopimustieto

Uusi sopimustieto

KVTES

KVTES

OVTES

OVTES

TS

TS

LS

LS

Muu

Muu

Hinnoittelukohta

Tehtäväkohtainen palkka

2.236,52

Uusi hinnoittelukohta

Uusi tehtäväkohtainen palkka 2.823,15

Työaikajärjestelmä:

 

 

 

Uusi työaikajärjestelmä:

 

Viikkotyöaika

Uusi viikkotyöaika

Työaika- %

Uusi työaika-%

 

Osio 3

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Kuluvan vuoden aikana 1.640

Vuositasolla 9.840 €/vuosi

Viran/toimen hoitotilanne

Täytetty vakinaisesti x

Vakanssilla avoimen vakanssin hoitaja

Ei hoitajaa

Viran/toimen hoitajan nimi

Heiniola Suvi

Viran/toimen haltijaa on kuultu asiasta

 

x

 

Päiväys

4.6.2012

Viran/toimen haltija on antanut suostumuksen muutokselle

x

 

 

Muutoksen perustelut Lähiesimies puuttuu, koska yksikön johtavan sosiaalityöntekijän vakanssi siirretty tulosalueen toiseen tulosyksikköön v. 2009.

Esityksen tekijä
Jukka Juvonen

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
5.6.2012

 

 

 


Lomake 8

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Vanhuspalvelujen sosiaalityö

 

 

 

 

Perusyksikön numero

256013

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

sosiaaliohjaaja

Nimikekoodi

48337

Vakanssinumero

390387

Nimikeselite

Tehtävät

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu laki (272/05) 6 §

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Kyseisen viran perustaminen liittyy vanhuskeskusten sosiaalialan työntekijöiden koulutuksen yhdenmukaisuuteen. Lakkautettava sosiaalityöntekijän virka vanhuskeskus 4:ssä korvautuu sosiaaliohjaajan viralla, jolloin kaikissa keskuksissa toimii jatkossa sosiaaliohjaaja.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 38.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 2.094,68 €/kk

 

Hinnoittelukohta 04SOS050

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

malli

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

25

Pvm

31.5.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

5916

Vuositasolla

35495 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 22502

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

- 1.422

Vuositasolla

- 8.531 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

64,1

Lakkautetaan

1.11.2012 lukien

nimike

sosiaalityöntekijä

vaknro

320002

vakanssilaji

virka

tehtäväkohtainen palkka

2624,49

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Sari Ahonen

 

 

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
9.5.2012

 


Lomake 9

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Kotihoidon hallinto ja hoitotyön kehittäminen

 

 

 

 

Perusyksikön numero

256110

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

kotihoidon palveluesimies

Nimikekoodi

78629

Vakanssinumerot 390388

Nimikeselite

Tehtävät

Palveluesimiehen tehtävät kotihoidossa.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu laki (272/05) 10 § 4 mom.

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Palvelurakenteen edellyttämät rakennemuutokset kotihoidossa.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 36.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 2.816,49 €/kk

 

Hinnoittelukohta 04SOS030

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

malli

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

26

Pvm

20.8.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan yhteensä (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

7.875

Vuositasolla

47.247 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 22550

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus / vakanssi (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

7.875

Vuositasolla

47.247 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

64,1

Lakkautetaan

vakanssilaji tehtäväkohtainen palkka

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Sari Ahonen

 

 

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
17.8.2012

 

 

 

 

 


Lomake 10

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Kotihoidon hallinto ja hoitotyön kehittäminen

 

 

 

 

Perusyksikön numero

256110

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

lähihoitaja 9 kpl

Nimikekoodi

73493

Vakanssinumerot 390389 - 390395

Nimikeselite

Tehtävät

Lähihoitajan tehtävät kotihoidossa.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto taikka aikaisempi kouluasteinen koulutus.

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 38.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 1.936,43 €/kk

 

Hinnoittelukohta 03HOI040

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

malli

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

18

Pvm

20.8.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan yhteensä (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

48.726

Vuositasolla

292.356 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 22550

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus yhteensä (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

48.726

Vuositasolla

292.356 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

64,1

Lakkautetaan

vakanssilaji tehtäväkohtainen palkka

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Sari Ahonen

 

 

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
17.8.2012

 

 

 

 

 


Lomake 11

Esitys viran /toimen muuttamisesta (esim. nimike, kelpoisuusvaatimus, hinnoittelukohta, palkka)

 

sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

Osio 1

Perusyksikön nimi
Kotihoito Puistomäki-Uittamo

Kotihoito Vasaramäki-Lehmusvalkama

Kotihoidon hallinto ja hoitotyön kehittäminen

Kotihoito Luolavuori-Koivula

Kotihoito Vähäheikkilä-Hirvensalo

kotihoito Varissuo

kotihoito Runosmäki

Perusyksikön numero
256420

256414

256110

256412

256421

256520

256518

Muutoksen ajankohta
1.11.2012

Nimike

 

11 kodinhoitajaa, 1 hoitaja ja 1 perushoitaja

Uusi nimike

 

lähihoitaja

Nimikekoodi

20405,12530 ja 71858

Uusi nimikekoodi

73493

Vakanssinumero

352072 (256420), 352158, 352192, 352299 (256414)

352170, 352194, 352199, 352211,352187 (256110)

320886 (256412), 352007 (256421), 352091 (256520), 320819 (256518)

Virka

x (kodinhoitaja 352091)

 

 

Toimi

x

 

 

Tehtävät

Muuttuneet tehtävät

 

 

 

Osio 2

Kelpoisuusvaatimus

Uusi kelpoisuusvaatimus

 

Sopimustieto

Uusi sopimustieto

KVTES

KVTES

OVTES

OVTES

TS

TS

LS

LS

Muu

Muu

Hinnoittelukohta

04SOS06A

Tehtäväkohtainen palkka

Uusi hinnoittelukohta

03HOI040

Uusi tehtäväkohtainen palkka

Työaikajärjestelmä:

 

 

Uusi työaikajärjestelmä:

 

Viikkotyöaika

Uusi viikkotyöaika

Työaika- %

Uusi työaika-%

 

Osio 3

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Kuluvan vuoden aikana 0

Vuositasolla 0 €/vuosi

Viran/toimen hoitotilanne

Täytetty vakinaisesti x

Vakanssilla avoimen vakanssin hoitaja x

Ei hoitajaa

Viran/toimen hoitajan nimi

Sari Sillanpää (kodinhoitaja 352091)

Viran/toimen haltijaa on kuultu asiasta

 

X

 

Päiväys

28.5.2012

Viran/toimen haltija on antanut suostumuksen muutokselle

 

 

Muutoksen perustelut Tehtävänimikkeiden yhtenäistäminen

Esityksen tekijä
Anne Rauhala

Virka-asema
kotihoidon johtaja

Päiväys
29.5.2012

 

 

 

 


Lomake 12

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Lääkäripooli

 

 

 

 

Perusyksikön numero

256012

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

terveyskeskuslääkäri 2 kpl

Nimikekoodi

53041

Vakanssinumero

390384 ja 390385

Nimikeselite

Tehtävät

Kotihoidon lääkärin tehtävät

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Yleislääkärin oikeuden omaava laillistettu lääkäri

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Kotihoidon asiakkuuksissa on selvästi näkynyt trendi hoidon vaatimustason kasvusta, jolloin korostuu myös lääkäripalvelujen tarve. Sairaanhoidon laadukkaan toteutumisen takaamiseksi tavoitteena on, että kotihoidon lääkäreillä olisi n. 200-250 asiakkaan hoitovastuu. Ikääntymispoliittisen ohjelman mukaan kotihoidon asiakasmäärä tulee merkittävästi lisääntymään, mikä luo tarpeen lisävakanssien perustamiselle.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 37.00

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 4.193,20 €/kk

 

Hinnoittelukohta L1TK5200

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

Pvm

Kustannusvaikutus maksimissaan / vakanssi (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

11.723

Vuositasolla

70.340 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 22501

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus / vakanssi (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

11.723

Vuositasolla

70.340 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

73,0

Lakkautetaan

lukien

nimike

vaknro

vakanssilaji

tehtäväkohtainen palkka

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Heikki Alanko

 

 

Virka-asema
ylilääkäri

Päiväys
21.5.2012

 

 


Lomake 13

Esitys viran /toimen muuttamisesta (esim. nimike, kelpoisuusvaatimus, hinnoittelukohta, palkka)

 

sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

            

Osio 1

Perusyksikön nimi
Palveluohjaus, Poiju ja hallinto

Perusyksikön numero
256210

Muutoksen ajankohta
1.11.2012

Nimike

 

ohjaaja

Uusi nimike

 

palveluohjaaja

Nimikekoodi

36660

Uusi nimikekoodi

74519

Vakanssinumero

300238

 

 

Virka

 

 

Toimi

x

 

 

Tehtävät

Muuttuneet tehtävät

 

 

 

Osio 2

Kelpoisuusvaatimus

Uusi kelpoisuusvaatimus

 

Sopimustieto

Uusi sopimustieto

KVTES

KVTES

OVTES

OVTES

TS

TS

LS

LS

Muu

Muu

Hinnoittelukohta

04SOS050

Tehtäväkohtainen palkka

2.094,68

Uusi hinnoittelukohta

04SOS030

Uusi tehtäväkohtainen palkka

2.476,24 / 24 pist.

Työaikajärjestelmä:

 

 

 

Uusi työaikajärjestelmä:

 

Viikkotyöaika

Uusi viikkotyöaika

Työaika- %

Uusi työaika-%

 

Osio 3

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Kuluvan vuoden aikana 763

Vuositasolla 4.579 €/vuosi

Viran/toimen hoitotilanne

Täytetty vakinaisesti

Vakanssilla avoimen vakanssin hoitaja x

Ei hoitajaa

Viran/toimen hoitajan nimi

Antero Lehtonen

Viran/toimen haltijaa on kuultu asiasta

 

 

Päiväys

Viran/toimen haltija on antanut suostumuksen muutokselle

 

 

Muutoksen perustelut Samassa tiimissä vastaavissa tehtävissä olevien nimikkeiden yhtenäistäminen.

Esityksen tekijä
Sari Ahonen

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
31.5.2012

 

 

 

 

 


Lomake 14

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Runosmäen, Kerttulin ja Liinahaan vanhainkoti

Portsakoti

 

 

 

 

Perusyksikön numero

256742, 256752, 256762, 256782

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

sairaanhoitaja 5 kpl (Runosmäki 2, Kerttuli 1, Liinahaka 1, Portsakoti 1)

Nimikekoodi

46490

Vakanssinumerot 390363 ja 390364 (256742), 390365 (256752), 390366 (256762), 390367 (256782)

Nimikeselite vast.th/vast.sh/th/sh

Tehtävät

Sairaanhoitajan tehtävät ympärivuorokautisessa hoidossa.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukaan.

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Virkarakenteen muuttaminen asukkaiden lisääntynyttä hoidontarvetta vastaavaksi.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 38.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 2.214,00 €/kk

 

Hinnoittelukohta 03HOI030

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

malli

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

21

Pvm

1.6.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan yhteensä (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

46.425

Vuositasolla

185.700 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 22761 (256742), 22781 (256752), 22801 (256762) ja 22841 (256782)

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus yhteensä (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

6.770

Vuositasolla

40.622 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

73,0

Lakkautetaan 1.11.2012 lukien kotiavustaja 341253, ompelija 322471, puhelunvälittäjä 323224, laitosapulainen 321647 ja hoitoapulainen 245504

vakanssilaji

ts

tehtäväkohtainen palkka

2 kpl 1.729,89, 1.832,89, 2 kpl 1.677,87

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Sari Ahonen

 

 

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
31.5.2012

 

 


 

Lomake 15

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Kerttulin vanhainkoti ja Liinahaan vanhainkoti

 

 

 

 

Perusyksikön numero

256752 ja 256762

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

lähihoitaja 6 kpl (Kerttuli 1, Liinahaka 5)

Nimikekoodi

73493

Vakanssinumerot 390368 (256752), 390369 - 390373 (256762)

Nimikeselite

Tehtävät

Lähihoitajan tehtävät ympärivuorokautisessa hoidossa.

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto taikka aikaisempi kouluasteinen koulutus.

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Virkarakenteen muuttaminen asukkaiden lisääntynyttä hoidontarvetta vastaavaksi.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 38.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 1.936,43 €/kk

 

Hinnoittelukohta 03HOI040

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

malli

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

18

Pvm

1.6.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan yhteensä (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

48.728

Vuositasolla

194.910 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 22781 (256752) ja 22801 (256762)

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus yhteensä (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

3.964

Vuositasolla

23.782 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

73,0

Lakkautetaan

1.11.2012 lukien kotiavustaja 341055 ja 341088, hoitoapulainen 321643 ja 320859, laitosapulainen 320860 ja 321650

vakanssilaji ts tehtäväkohtainen palkka 1.729,89, 1.666,86 ja 4 kpl 1.701,15

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Sari Ahonen

 

 

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
31.5.202

 

 


Lomake 16

Esitys viran /toimen muuttamisesta (esim. nimike, kelpoisuusvaatimus, hinnoittelukohta, palkka)

 

sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

Osio 1

Perusyksikön nimi
Runosmäen vanhainkoti

Perusyksikön numero
256742

Muutoksen ajankohta
1.11.2012

Nimike

 

hoitaja 2 kpl

Uusi nimike

 

lähihoitaja

Nimikekoodi

12530

Uusi nimikekoodi

73493

Vakanssinumero

321661, 322529

 

 

Virka

 

 

Toimi

x

 

 

Tehtävät

Muuttuneet tehtävät

 

 

 

Osio 2

Kelpoisuusvaatimus

Uusi kelpoisuusvaatimus

 

Sopimustieto

Uusi sopimustieto

KVTES

KVTES

OVTES

OVTES

TS

TS

LS

LS

Muu

Muu

Hinnoittelukohta

04SOS06A

Tehtäväkohtainen palkka

Uusi hinnoittelukohta

03HOI040

Uusi tehtäväkohtainen palkka

Työaikajärjestelmä:

 

 

 

Uusi työaikajärjestelmä:

 

Viikkotyöaika

Uusi viikkotyöaika

Työaika- %

Uusi työaika-%

 

Osio 3

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Kuluvan vuoden aikana 0

Vuositasolla 0 €/vuosi

Viran/toimen hoitotilanne

Täytetty vakinaisesti

Vakanssilla avoimen vakanssin hoitaja x

Ei hoitajaa

Viran/toimen hoitajan nimi

Pispa Merja (321661) 31.8.2012 asti, Rintamäki Helena 30.6.2012 asti (322529)

Viran/toimen haltijaa on kuultu asiasta

 

 

Päiväys

Viran/toimen haltija on antanut suostumuksen muutokselle

 

 

Muutoksen perustelut Tehtävänimikkeiden yhtenäistäminen

Esityksen tekijä
Sari Ahonen

Virka-asema
tulosaluejohtaja

Päiväys
31.5.2012

Lautakunnan/johtokunnan/hallituksen päätös

Päivämäärä

§

 

 

 

 

 


Lomake 17

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Eläinhoitola

 

 

 

 

Perusyksikön numero

357003

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

eläinhoitoapulainen

Nimikekoodi

72655

Vakanssinumero

390386

Nimikeselite

Tehtävät

Eläinhoitolan hoito- ja ylläpitotehtävät

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Kelpoisuusvaatimus: Maatalousalan perustutkinto eläintenhoidon koulutusohjelmassa tai riittävä työkokemus.

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Eläinhoitolan työmäärä lisääntynyt.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 38.25

Kokoaikainen

 

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 1.583,05 €/kk

 

Hinnoittelukohta 08PER010

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

1.6.2012

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

16 J. Lehmussaari

Pvm

7.6.2012

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

4.426

Vuositasolla

26.556 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 21302

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

- 834

Vuositasolla

- 5.004 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

73,0

Lakkautetaan

1.11.2012 lukien

nimike

pieneläinhoitaja

vaknro

205201

vakanssilaji

ts

tehtäväkohtainen palkka

1.881,39

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Esityksen tekijä
Liisa Palmu

 

 

Virka-asema
vs. tulosaluejohtaja

Päiväys
5.4.2012

 


Lomake 18

Esitys viran

/ toimen

 

perustamisesta Turun kaupunkiin

Ensimmäisenä sijoituspaikkana

Sosiaali- ja terveystoimi

ja viran

/ toimen

 

lakkauttamisesta

Perusyksikön nimi
Työterveyshuolto

 

 

 

 

Perusyksikön numero

358001

 

 

Alkupäivämäärä
1.11.2012

Nimike

lääkäri

Nimikekoodi

29360

Vakanssinumero

390328

Nimikeselite

Tehtävät

Akuuttisairaanhoito työterveyshuollossa

Tehtävässä käytetään

ei käytetä

julkista valtaa

Perustelut, jos käytetään julkista valtaa

Lääkäri työterveyshuollossa.

Kelpoisuusvaatimus: Laillistetun lääkärin oikeus

 

Viran/toimen perustaminen sisältyy , ei sisälly henkilöstösuunnitelmaan

Perustelut viran/toimen perustamiselle

Oma toiminta edullisempaa ostopalveluun verrattuna.

Voidaanko tehtävä hoitaa kaupungin nykyisillä henkilöstövoimavaroilla työtehtäviä uudelleen järjestämällä ja toimimalla mahdollisesti nykyistä laajemmin yhteistyössä Kyllä Ei

Sovellettava virka- ja työehtosopimus

Työaikajärjestelmä

Säännöllinen viikkotyöaika 37.00

Kokoaikainen

 

 

Osa-aikainen

Osa-aika %

Tehtäväkohtainen palkka 3.415,12 €/kk

 

Hinnoittelukohta L1TK6100

 

Tehtäväkuvaus laadittu

 

 

Pvm

TVA pisteet (arviointiryhmän määrittämät)

Pvm

Kustannusvaikutus maksimissaan (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

9.548

Vuositasolla

57.289 €/vuosi

Vahvistetussa talousarviossa on hyväksytty rahoitus viran/toimen perustamiseen

Pääkirjatili 400500

 

 

 

 

Kustannuspaikka 23000

 

Tilausnro

 

PRR-osa

 

Toimintoalue

 

Vakanssin perustamisen yhteydessä

tehtävää hoidettu määräaikaisesti

korvataan ostopalvelua

lakkautetaan toinen vakanssi

Nettokustannusvaikutus (kts. ohje)

Perustamisvuoden aikana

0

Vuositasolla

0 €/vuosi

 

 

Työvoiman käytölle asetetut tavoitetasot (täytetään jos tavoitetaso on asetettu)

 

Perustamisvuodelle hallintokunnalle asetettu työvoiman käytön tavoitetaso (jos asetettu)

Tilanne esityksen tekohetkellä (henkilöstön vastuualueen tekemä keskitetty seuranta)

-

73,0

Lakkautetaan

lukien

nimike

vaknro

vakanssilaji

tehtäväkohtainen palkka

Muut erityispiirteet/lisätiedot

Kustannusvaikutus 0 €, koska kustannukset laskutetaan yrityksiltä.

Esityksen tekijä
Marjo Sinokki

 

 

Virka-asema
vs. tulosaluejohtaja

Päiväys
16.4.2012