Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta34903.10.20129

3274-2012 (032)

Yöpymismaksun perimättä jättäminen Sillankorvan ensisuojassa erityistilanteissa satunnaisesti yöpyviltä asiakkailta.

Tiivistelmä: -

Perla § 349

Toimistopäällikkö Merja Niinimäki 29.8.2012:

Peruspalvelulautakunta on päättänyt 28.3.2012 § 143 kaupungin omien päihdehuollon yksiköiden maksuista. Sillankorvassa peritään asiakkaalta yöpymismaksua (7 €/vrk). Yöpymismaksuista kertyi tuloja 63.427 € vuonna 2011.

Sillankorvan ensisuojassa tehdään asiakkaan yöpymismaksusta laskutusmääräys Talouspalvelukeskukselle, joka lähettää maksusitoumuksen laskun maksavalle taholle. Maksusitoumus lähtee alueelliseen sosiaalitoimistoon tai asumis- ja päihdepalveluiden hallintoon, jos asiakkaalla on välitystiliasiakkuus. Yksittäistä yöpymislaskua käsittelee näin eri tahoilla monta työntekijää.

Satunnaisesti yöpyvälle turkulaiselle tai ulkopaikkakuntalaiselle laskutusmääräystä ei tehdä, vaan asiakas maksaa itse yöpymismaksunsa. Vuosittain Sillankorvan ensisuojassa yöpyy tilapäisesti n. 10 ulkopaikkakuntalaista ja alle 10 turkulaista sosiaalipäivystyksen tai poliisin sinne ohjaamina. Näissä erityistilanteissa sosiaalipäivystys tekee toimeentulotuen maksusitoumuksen yöpymismaksuun. Näiden maksujen osuus maksutuloista on enintään 300 € (0,5 %). Laskutuksen hoitamisesta aiheutuvat kustannukset ovat huomattavasti kertyviä tuloja suuremmat. Maksuvapautuksen antaminen yöpymismaksuista edellä mainituissa tilanteissa on näin taloudellisesti perusteltua

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että sosiaalipäivystyksen tai poliisin Sillankorvan ensisuojaan ohjaamilta satunnaisesti yöpyviltä varattomilta turkulaisilta tai ulkopaikkakuntalaisilta ei peritä yöpymismaksua 1.11.2012 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAuvinen Marja
tpvNiinimäki Merja
tpvSuviala Marja
tpvVisa Leila