Erikoissairaanhoidon palvelut, ylihoitaja Anne Ryhänen 1.8.2012:

Lisäselvitys:

Määräaikaan mennessä tuli yksitoista hakemusta. Kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusehdot. Hakijoista neljä tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen ja ylihoitaja Anne Ryhänen haastattelivat. Hakijoiden vertailussa haastatteluissa kiinnitettiin erityisesti huomiota kokemukseen esimiestehtävistä sekä kliinistä osaamista muistisairaan potilaan hoitotyöstä, sillä työtehtäviin kuuluu myös kliininen muistisairaan potilaan hoitotyö. Myös hakijan soveltuvuuteen esimiestehtäviin kiinnitettiin huomiota.

Työkokemusta esimiestehtävistä hakemusten mukaan oli Lämsällä 5kk, Viljakaisella 10,5 vuotta, Syköllä 14 vuotta ja Varjosella 20 vuotta. Esimiestyökokemukset koostuivat apulaisosastonhoitajana, osastonhoitajana ja vastaavana (sisältäen työnjohdollisia tehtäviä) toimimisesta. Työkokemusta muistisairaan potilaan hoitotyöstä oli Lämsällä ja Varjosella. Viljakaisen eduksi voidaan katsoa pitkä työkokemus sisätautien poliklinikalla sairaanhoitajana (1985-2001), jolloin hän on toiminut lyhyitä jaksoja myös osastonhoitajan sijaisena. Viljakaisen eduksi esimiestehtävissä voidaan katsoa myös hänen suorittamansa työnohjaaja- ja prosessikonsulttikoulutus sekä Medimerc johtamiskoulutus. Varjosen eduksi voidaan katsoa poliklinikan kehittämisen näkökulmasta monipuolinen työkokemus erilaisissa tutkimushankkeissa ja terveystieteiden maisterin tutkinto (gerontologinen hoitotiede ja johtaminen) sekä Varjosen toiminta haettavana olevassa tehtävässä sijaisena. Tässä tehtävässä Varjonen on osoittanut olevansa motivoitunut ja sitoutunut osastonhoitajan tehtävän hoitamiseen sekä omaavansa johtamistaitoja.

Työkokemusta esimiestyöstä ja muistihoitajan työstä oli enemmän Varjosella. Työkokemuksen, sekä haastattelun perusteella esiin tulleiden henkilökohtaisen soveltuvuutensa puolesta, parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen oli molempien haastattelijoiden mielestä TtM Kaija Varjosella.