Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta31729.08.20126

12581-2009 (033, 310, 011)

Perusterveydenhuollon kehittämishanke

Tiivistelmä:

Perusterveydenhuollon kehittämishanke toteutettiin kaupungin sisäisenä hankkeena ilman ulkoista hankerahaa. Hanke sisälsi eri tuotanto- ja toimintatapojen kokeilun, Terveyshyötymallin käyttöönoton ja sähköisen asioinnin kehittämisen.

Perla § 317

Ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen, tulosaluejohtaja Anne Santalahti ja palvelujohtaja Maisa Kuusela 20.8.2012:

Turun perusterveydenhuollon kehittämishankkeen taustalla olivat valtakunnalliset linjaukset (STM:n Kaste- ja Toimiva terveyskeskus – ohjelmat) sekä Turun valtuustoryhmien välinen sopimus valtuustokaudelle 2009 – 2012.

Toimiva terveyskeskushankkeen yhtenä kulmakivenä on terveyshyötymallin (chronic care modell) käyttöönotto. Ko. mallissa erityisesti kroonisia kansansairauksia hoidetaan potilaan yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan työparityöskentelynä. Potilaan omaa vastuuta sairautensa hoidossa vahvistetaan.

Kehittämishankkeen tavoitteena oli perusterveydenhuoltoa vahvistamalla turvata hoidon saatavuus, henkilökunnan saatavuus ja pysyvyys, kehittää toiminnan seurannan ja työn kannustavuuden työkaluja sekä parantaa hoidon kustannusvaikuttavuutta ja hoidon oikea-aikaisuutta. Lisäksi pyrittiin lisäämään asiakaslähtöisyyttä ja asiakastyytyväisyyttä.

Kehittämishankkeen elementit olivat:

Kehittämishanke loi pohjaa eri tuotanto- ja toimintatapojen, terveyshyötymallin ja sähköisen asioinnin kehittämisen kuntalaisen parhaaksi. Varsinainen kehittämishanke toteutettiin vuoden 2011 aikana, mutta toimintatapojen kokeilu, tuotanto- ja toimintatapojen vertailu ja sähköisen asioinnin kehittäminen jatkuu edelleen.

Liite 1Perusterveydenhuollon kehittämishankkeen yhteenveto

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 21.8.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta merkitsee tiedokseen perusterveydenhuollon kehittämishankkeen loppuraportin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHonkinen Päivi-Leena
tiedKuusela Maisa
tiedSantalahti Anne


Liitteet:

Perla § 317
Liite 1:Perusterveydenhuollon kehittämishankkeen yhteenveto