4481-2012 (112)

 

Osastonhoitajan viran, vak.nro 251026, täyttäminen Turun kaupungin sisätautisairaalassa (ensimmäinen sijoituspaikka)

 

 

Turun sosiaali- ja terveystoimi, somaattinen erikoissairaanhoito, ylihoitaja Anne Ryhänen 18.4.2012:

 

Turun kaupungin sisätautisairaalassa on ollut 1.3.2011 lukien avoin osastonhoitajan virka, vak.nro 251026, mikä oli haettavana 10.4.2012 mennessä julkisessa haussa. Viran kelpoisuusehto on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus tai sitä vastaava rekisteröinti taikka aikaisempi hyväksytty osastonhoitajan pätevyys. Viran tämänhetkinen sijoituspaikka on sisätautien poliklinikka.

 

Määräaikaan mennessä tuli yksitoista hakemusta, joista neljä tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen ja ylihoitaja Anne Ryhänen haastattelivat. Haastatteluissa kiinnitettiin erityisesti huomiota kokemukseen esimiestehtävistä sekä kliinistä osaamista muistisairaan potilaan hoitotyöstä, sillä työtehtäviin kuuluu myös kliininen muistisairaan potilaan hoitotyö. Myös hakijan soveltuvuuteen esimiestehtäviin kiinnitettiin huomiota.

 

Lämsä, Pirkko (1965) on valmistunut perushoitajaksi Turun terveydenhuolto-oppilaitoksesta 1992, sairaanhoitajaksi (AMK) 2005 ja sairaanhoitajaksi (YAMK) 2011, molemmat Turun Ammattikorkeakoulusta. Hän on toiminut perushoitajan tehtävissä TYKSin keuhkoklinikalla 13 vuoden ajan ja sairaanhoitajana 6 vuoden ajan. Tällä hetkellä hän toimii osastonhoitajana Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa kotiinkuntoutumistoiminnassa. 

 

Sykkö, Pia (1958) on valmistunut apuhoitajaksi 1980 ja sairaanhoitajaksi 1983, molemmat Turun sairaanhoito-oppilaitoksesta. Lisäksi hän on valmistunut terveydenhoitajaksi Turun terveydenhuolto-oppilaitoksesta 1988. Hän on työskennellyt apuhoitajana TYKSin eri klinikoilla ja sairaanhoitajana tai erikoissairaanhoitajana mm. TYKSissä ja Naantalin kansanterveystyön kl:ssa 20 vuoden ajan. Esimiestyössä hän on toiminut YK:n valvontajoukoissa vuoden ajan sekä Turun kaupungin kirurgisessa sairaalassa puolentoista vuoden ajan. Vuodesta 2003 lähtien hän on toiminut osastonhoitajana TYKSin Kirurgisessa sairaalassa. Hän on suorittanut Turun avoimessa yliopistossa sosiaalipolitiikan, hoitotieteen, kasvatustieteen sekä terveydenhuollon ja johtamisen approbatur opinnot, lääketieteen perusteet sekä vanhustyön opintokokonaisuudet.

 

Varjonen, Kaija (1957) on valmistunut lääkintävoimistelijaksi Turun sairaanhoito-oppilaitoksesta 1979 ja erikoislääkintävoimistelijaksi Turun Terveydenhuolto-oppilaitoksesta 1988. Hän on valmistunut terveystieteiden maisteriksi Turun yliopiston hoitotieteen laitokselta 2011 suuntautumisalanaan gerontologinen hoitotiede, johtaminen ja hallinto. Hän on toiminut lääkintävoimistelijan työssä kahdeksan vuoden ajan Ruissalon terveyskylpylässä valmistumisensa jälkeen. Vuodesta 1988 hän on toiminut vastaavana fysioterapeuttina Turun terveystoimessa vastuullaan mm. työjärjestelyt esim. työvuorosuunnittelu. Hän on toiminut myös tutkimushoitajana Turun yliopistossa hoitotieteenlaitoksella sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella ja tutkijana Turun sosiaali- ja terveystoimessa Terveys 2000 ”Aivot ja ikääntyminen” –tutkimuksessa. Tällä hetkellä hän työskentelee osastonhoitajan sijaisena Turun kaupungin sisätautisairaalan sisätautien poliklinikalla.

 

Viljakainen, Tuulikki (1961) on valmistunut sairaanhoitajaksi 1982 Turun sairaanhoito-oppilaitoksesta ja erikoissairaanhoitajaksi 1992 Turun terveydenhuolto-oppilaitoksesta. Hän on suorittanut myös Medimerc johtamiskoulutuksen Turun yliopistossa 2011. Sairaanhoitajana hän on työskennellyt TYKSin lastenklinikalla, Turun kaupungin sisätautien poliklinikalla sekä Varsinais-Suomen sydäntautipiirissä yli kymmenen vuoden ajan. Apulaisosastonhoitajana hän on työskennellyt Turun kaupunginsairaalan kirurgian poliklinikalla sekä TYKSin ortopedian ja traumatologian osastoryhmässä kolmen vuoden ajan. Vuodesta 2005 lähtien hän on toiminut osastonhoitajana TYKSin kirurgian klinikalla mm. Raision sairaalassa ja T-sairaalan kirurgian poliklinikalla.

 

Ehdotus        Ehdotan, että hakijoista työkokemuksensa ja henkilökohtaisen soveltuvuutensa puolesta Turun sisätautisairaalan (ensimmäinen sijoituspaikka) osastonhoitajan virkaan, vak.nro 251026, valitaan TtM Kaija Varjonen. Hänen ei tarvitse ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävää lääkärintodistusta terveydentilastaan.

 

Turun sosiaali- ja terveystoimi, erikoissairaanhoidon palvelut, tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen 18.4.2012:

 

Päätös          Päätän, että Turun sisätautisairaalan (ensimmäinen sijoituspaikka) osastonhoitajan virkaan, vak.nro 251026, valitaan TtM Kaija Varjonen. Hänen ei tarvitse ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävää lääkärintodistusta terveydentilastaan.

 

Hilkka Virtanen

 

tulosaluejohtaja

 

Oikaisuvaatimus liitteenä.

 

 

Jakelu

   tied Hakijat

   tied Varjonen Kaija

   tpv Keskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta sote 2

   tied Peruspalvelulautakunta

   tpv Sosiaali- ja terveystoimi, henkilöstö

   tied Ryhänen Anne