Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta24919.06.201220

7038-2012 (114)

Vaihtoehtoisten nimikkeiden käytön laajentaminen sosiaali- ja terveystoimessa

Tiivistelmä: -

Perla § 249

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 5.6.2012:

Sosiaali- ja terveystoimessa on opistoasteista terveydenhuoltoalan tutkintoa edellyttävissä tehtävissä käytössä vaihtoehtoiset nimikkeet. Tämä tarkoittaa sitä, että avoimen vakanssin, jonka voimassa oleva nimike on sairaanhoitaja/erikoissairaanhoitaja/anestesiaerikoissairaanhoitaja/terveydenhoitaja/kätilö, osalta vakanssin täyttävä viranomainen (päättäjä sosiaali- ja terveystoimen sisällä) voi ennen vakanssin uudelleen täyttämistä päättää ottaa vakanssille käyttöön jonkin muun luettelossa mainituista nimikkeistä. Tämä menettely on vähentänyt asian käsittelyä hallinnon eri portaissa ja nopeuttanut täyttöprosessia.

Tällä hetkellä suurella osalla koulutasoista terveydenhoitoalan koulutusta edellyttävissä tehtävissä vaihtoehtoisina nimikkeinä on jo käytössä: ”lähihoitaja, perushoitaja, mielisairaanhoitaja, kuntohoitaja, lastenhoitaja, hammashoitaja, lääkintävahtimestari, mielenterveyshoitaja, lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja”. Tarkoituksenmukaista olisi laajentaa vaihtoehtoisten nimikkeiden käyttöä entisen sosiaalitoimen numerolla 3 alkaviin perushoitajan vakansseihin (99 kpl). Muutosta voidaan perustella sillä, että perushoitajia ei enää valmistu ja näiden vakanssien tultua avoimiksi nimike tullaan joka tapauksessa muuttamaan. Liitteeseen 1 on koottu vakanssit, joita esitys koskee.

Liite 1Perushoitajien vakanssit, joille esitetään vaihtoehtoisten nimikkeiden käyttöönottoa

Vaihtoehtoisten nimikkeiden käytön laajentaminen ei vaikuta mitenkään vakanssien nykyisten haltijoiden palvelussuhteen ehtoihin eikä se aiheuta kustannuksia.

Mikäli koulutason vakanssi halutaan muuttaa opistotason koulutusta edellyttäväksi, päätöksen asiasta tekee edelleen kaupunginhallituksen hallintojaosto.  

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle liitteessä mainittujen vakanssien osalta vaihtoehtoisten nimikkeiden käyttöönottoa siten, että jatkossa näiden vakanssien nimike on lähihoitaja/ perushoitaja/ mielisairaanhoitaja/ kuntohoitaja/ lastenhoitaja/ hammashoitaja/ lääkintävahtimestari/ mielenterveyshoitaja/ lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Perla § 249
Liite 1:Perushoitajien vakanssit, joille esitetään vaihtoehtoisten nimikkeiden käyttöönottoa