Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta27119.06.20123

249-2012 (061)

Hoitovuoteiden hankinta Liinahaan ja Runosmäen vanhainkoteihin sekä Koskikotiin

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuu-desta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Liinahaan ja Runosmäen vanhainkoteihin sekä vammaispalvelujen tilapäishoitoyksikköön Koskikotiin hankittavista hoitovuoteista on saatu tarjoukset Lojer Oy:ltä, Merivaara Oy:ltä ja Stiegelmeyer Oy:ltä. Hoitovuoteet kaikkiin yksiköihin esitetään hankittavaksi Stiegelmeyer Oy:ltä. Hankinnan kokonaisarvo on 72.006,00 €.

Perla § 271

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Vanhuspalvelut, tulosaluejohtaja, Sari Ahonen, vammaispalvelut, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Karolus Haarte 6.6.2012:

Peruspalvelulautakunta hyväksyi Liinahaan ja Runosmäen vanhainkoteihin sekä Koskikotiin hankittavien hoitovuoteiden kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 29.2.2012 § 114.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on sosiaali- ja terveystoimen toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Liinahaan vanhainkotiin hankittavista hoitovuoteista (40 kpl), Runosmäen vanhainkotiin hankittavista hoitovuoteista (20 kpl) sekä vammaispalvelujen tilapäishoitoyksikköön Koskikotiin hankittavista hoitovuoteista (8 kpl).

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon alittavana hankintana julkaistiin 2.3.2012 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö julkaistiin samana päivänä internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot. Hankintaan liittyvät kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 13.3.2012 osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä olleella tarjouslomakkeella (liite 1).

Annettuun määräaikaan, 27.3.2012 kello 11.00, mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta toimittajilta: Lojer Oy, Merivaara Oy ja Stiegelmeyer Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja tuotteille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset otetaan huomioon ja hyväksytään hankittavilla määrillä ryhmittäin; Ryhmä 1 / Sähkösäätöiset hoitovuoteet Liinahaan vanhainkotiin, 40 kpl, Ryhmä 2 / Sähkösäätöiset hoitovuoteet Runosmäen vanhainkotiin, 20 kpl, Ryhmä 3 / Sähkösäätöiset hoitovuoteet Koskikotiin, 8 kpl. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Tarjoajan taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoukselle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa mainituin perustein.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta tuotteilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailun suorittivat Liinahaan vanhainkoti, vanhuskeskuksen johtaja, Marja-Liisa Wilenius, Runosmäen vanhainkoti, vanhuskeskuksen johtaja, Soile Lahtonen-Kiviranta ja Koskikoti, vastaava ohjaaja, Lea Kopposela.

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu tarjoajien tasapuolisen kohtelun vaatimuksen sekä yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden edellyttävän tarjousten olevan tarjouspyynnön mukaisia. Hankintayksikön tulee siten hylätä sellaiset tarjoukset, jotka eivät vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia. Tarjouksen hylkäämistä tulee arvioida nimenomaan tarjoajien tasapuolisen kohtelun näkökulmasta.

Hoitovuoteiden ehdottomiin vaatimuksiin kuului kaikissa ryhmissä liukumekanismi, joka estää asukkaan liukumasta alaspäin selkäosaa kohotettaessa. Merivaara Oy on ilmoittanut, että heidän tarjoamissaan hoitovuoteissa ei ole liukumekanismia. Merivaara Oy ei ole näin osoittanut täyttävänsä kaikkia hankintamenettelyssä tarjouspyynnölle asetettuja vähimmäisvaatimuksia ja tarjous tulee hylätä kokonaisuudessaan tarjouspyyntöä vastaamattomana.

Muut tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjousten valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia.

Kokonaistaloudellisen edullisuuden arviointiperusteiksi ilmoitettiin tarjouspyynnössä hinta, enimmäispisteet 70 pistettä sekä toiminnalliset ominaisuudet, enimmäispisteet 30 pistettä.

Vertailussa halvin kokonaishinta saa 70 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 70).

Toiminnallisten ominaisuuksien arvioinnin osa-alueet ovat:

Toiminnallisten ominaisuuksien arviointi suoritettiin koekäyttöjen perusteella.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu esitetään oheisella liitteellä.

Liite 1Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta sosiaali- ja terveysvirastossa.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että

Hankintojen kokonaishinta on 72.006,00 € (alv 0 %).

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 11.6.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

Hankintojen kokonaishinta on 72.006,00 € (alv 0 %).

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedoksi päätöksen ja muutoksenhakuosoituksen. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLojer Oy
aoMerivaara Oy
aoStiegelmeyer Oy
tiedHaarte Karolus
tpvKopposela Lea
tpvLahtonen-Kiviranta Soile
tiedLindberg Merja
tpvSalminen Marjo
tpvWilenius Marja-Liisa


Liitteet:

Perla § 271
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu