Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta22330.05.201214

6262-2012 (652, 459)

Vammaisten koululaisten kerhotoimintaan vuokrattavat tilat

Tiivistelmä:

Kehitysvammaisten lasten kerhotoiminta Martin koululla tarvitsee korvaavat tilat, koska koulutoiminta tarvitsee tilat omaan käyttöönsä. Korvaavaksi väliaikaiseksi tilaratkaisuksi esitetään lisätilan vuokrausta Turun Ensi- ja turvakotiyhdistyksen Luolavuorentien tiloista.

Perla § 223

Vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski 18.5.2012:

Vammaispalvelujen tulosyksikkö järjestää kehitysvammaisten koululaisten kerhotoimintaa tällä hetkellä kolmessa kerhossa, jotka toimivat Martin koulussa, Toivolan toimintakeskuksessa ja Ensi- ja turvakotiyhdistyksen tiloissa Luolavuorentiellä. Kerholaisia on vuosittain yhteensä noin 50 – 60.

Martin kerho joutuu lopettamaan toiminnan koulun tiloissa kesäkuussa, koska tilat tarvitaan koulun käyttöön elokuusta 2012 eteenpäin. Koulun tiloista ei ole tullut vuokrakustannuksia sosiaali- ja terveystoimelle. Martin kerholle ja samalla muillekin kerholaisille on etsitty yhteisiä tiloja kevään aikana yhdessä Tilalaitoksen kanssa. Toiminnan tehostaminen henkilöstön käytön ja kuljetuskustannusten osalta edellyttää yhteistä tilaa koko kerhotoiminnalle mahdollisimman läheltä Luolavuoren koulua, josta oppilaat kuljetetaan koulupäivän jälkeen iltapäiväkerhoon.

Sopivia tiloja koko kerhotoiminnalle ei ole vielä löytynyt. Martin kerhon 15 – 20 lapselle on kuitenkin löydyttävä tilat välittömästi. Harakkakallion kerho toimii Turun Ensi- ja turvakoti ry:n tiloissa osoitteessa Luolavuorentie 7. Tässä ratkaisussa Harakkakallion kerhon toimintaa laajennetaan ja henkilöstöä voidaan käyttää samassa talossa sijaitsevissa tiloissa joustavasti. Lisäksi kuljetuskustannukset eivät nouse, koska koulu sijaitsee lähellä.

Resurssijohtaja Max Lönnqvist 21.5.2012:

Kehitysvammaisten lasten Martin koulun kerhotoiminnalle on haettu korvaavaa toimitilaa, mutta sitä ei ole löytynyt. Tilakeskuksen ja Tilaliikelaitoksen kanssa on neuvoteltu, että koska Turun Ensi- ja turvakotiyhdistyksellä on vuokrattavana samassa talossa lisätilaa, niin sitä voitaisiin käyttää väliaikaisesti, kunnes koko kerhotoiminnalle löydetään yhteiset tilat. Lisätiloihin mahtuu kerrallaan noin 15 lasta. Vuokrattava lisätila käsittää toimistohuoneen ja takkahuoneen, yhteensä 61 m2 vuokran ollessa 360 €/kk (sisältää sähkön ja veden).

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 22.5.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää vuokrata Turun Ensi- ja turvakotiyhdistykseltä lisätilaa Harakkakallion kerhotoiminnalle 1.8.2012 alkaen siihen asti, kunnes kehitysvammaisten koko kerhotoiminnalle löydetään yhteiset tilat.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, tilakeskus
tiedTilaliikelaitos, vuokraus ja myynti
tpvSoini Taina