Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta17625.04.201217

13612-2010 (011, 033, 444, 113)

Triangeli-projektin lyhytkurssien kilpailuttaminen

Tiivistelmä: -

Perla § 176

Triangeli-projekti, projektipäällikkö Eeva Eskelinen:

Triangeli-projekti on Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen hallinnoima ohjelmakauden 2007–2013 ESR-projekti, projektikoodi S11787. Triangeli-projekti kuuluu toimintalinja 2:n ”Työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen ja syrjäytymisen ehkäisy” valtakunnalliseen osioon. Rahoitus koostuu valtion ja ESR:n osuudesta (75 %) ja kaupungin osuudesta (25 %).

Hankkeen kohderyhmänä ovat työikäiset, työttömät maahanmuuttajat sekä peruskoulun tai toisen asteen koulutuksen päättäneet maahanmuuttajanuoret, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseen tai jatko-opiskelupaikan saamiseen. Työllistymispolulla edetään yksilöllisen urasuunnittelun, työvalmennuksen ja lyhytkurssien keinoin. Asiakkailla on mahdollisuus osallistua työelämään sijoittumista edistäville lyhytkursseille yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti. Kurssit järjestetään Triangeli-projektin toimesta ostopalveluna.

Vuosittain projektissa arvioidaan olevan yhteensä noin 300 asiakasta. Tavoitteena on, että 30 % ydinprosessiin ja työelämävalmennukseen, työharjoitteluun ja kuntouttavaan kielitukeen osallistuneista työllistyy avoimille työmarkkinoille, mikä tarkoittaa 90 työllistynyttä vuosittain. Työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin ja ammatillisiin koulutuksiin ohjautuu vuosittain arviolta 20 % eli 60 henkilöä. Asiakastavoitteen lisäksi vuosittain luodaan työelämävalmennus- ja työharjoittelupaikkoja varten 150 yrityskontaktia asiakkaiden tarpeiden mukaan. Asiakastyön ohella tavoitteena on kerätä tietoa maahanmuuttajien erityistarpeista sekä toimivista työkäytännöistä.

Lyhytkurssien tavoitteena on parantaa Triangeli-projektin asiakkaiden työllistymismahdollisuuksia. Joidenkin korttien tai kurssien suorittaminen on välttämätöntä, mikäli asiakas haluaa työllistyä tietylle alalle. Asiakkaille tarjotaan mahdollisuus tietokoneen @-ajokortin, hygieniapassin, työturvallisuuskortin, trukkikortin, ensiapukoulutuksen ja järjestyksenvalvojan kurssin suorittamiseen.

Lyhytkurssit kilpailutetaan Triangeli-projektin toiminta-ajalle 2012 - 2014. Kurssien toteuttajien valinnassa korostetaan kokemusta kyseisten kurssien järjestämisestä ja kouluttajien ammattitaitoa.  Osa kursseista toteutetaan Triangeli-projektin tiloissa, osa kouluttajan tiloissa. Hyväksyttävästi suoritetusta lyhytkurssista asiakkaan tulee saada todistus. Tarjouspyyntöön voivat vastata yhdistykset ja yritykset. Sosiaali- ja terveystoimi varaa oikeuden olla ostamatta lyhytkursseja, jos niille ei ole kysyntää tai mikäli projektin rahoitus ei toteudu projektisuunnitelman mukaisesti.

Triangeli-projektin talousarvioon on tehty tarvittava varaus ostopalveluna hankittavia lyhytkursseja varten vuosille 2012 – 2014 yhteensä 96.700 €.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 16.4.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn mukaan, että Triangeli-projektin lyhytkurssien kilpailutus ajalle 2012 - 2014 käynnistetään avoimella menettelyllä yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvEskelinen Eeva
tpvLindberg Merja
tpvSannola Päivi