LAUSUNTO CYGNAUKSEN KOULUN TYÖTERVEYSHUOLLOSTA LIITTYEN HENKILÖNKUNNAN SISÄILMAOIREISIIN

 

Työterveyshuollossa on useamman vuoden ajan ollut tiedossa yhden opettajan voimakas oireilu, jonka on epäilty liittyvän työpaikan sisäilmaongelmiin. Kyseinen opettaja on aikanaan asunut hometalossa, joten hänellä on taustallaan pitkäkestoinen, voimakas homealtistus.

 

Tammikuun 2012 loppupuolelta lähtien yhteensä kolme muuta opettajaa ovat ottaneet yhteyttä työterveyshuoltoon sisäilma-asioissa.

 

Näistä yksi opettaja on ollut samaan asiaan liittyen yhteydessä työterveyshuoltoon jo keväällä 2011, tuolloin käynnistetty astmatutkimuksia, jotka jääneet kuitenkin kesken. Nyt tutkimukset käynnistetty uudelleen.

 

Toisella opettajalla on alkuvuodesta 2011 diagnosoitu yksityispuolella keuhkoastma, taudin yhteyttä työpaikan sisäilmaongelmiin ei oltu selvitelty. Nyt ko. potilas on ollut asian tiimoilta ensimmäistä kertaa yhteydessä työterveyshuoltoon ja mahdollista astman työperäisyyttä on alettu selvitellä.

 

Kolmas opettaja on oireillut loppuvuodesta 2011 lähtien ja alkuvuodesta 2012 on alettu selvitellä oireilun mahdollista yhteyttä työpaikan sisäilmaongelmiin. Työpaikka-pef toteutettu ja jatkoselvittelyt meneillään.

 

Muun henkilökunnan mahdollisesta oireilusta työterveyshuollossa ei ole tietoa.

 

 

 

 

Hanna Isotalo

työterveyslääkäri

Turun Työterveystalo